Хочу на море :) Посоветуйте!
- advanced member
- Поважний користувач
- Сулейман
- Rescue Ranger

- Дякував (ла): 170 разів
- Подякували: 241 раз
- Контактна інформація:
Re: Хочу на море :) Посоветуйте!
Как сейчас обстоят дела в том регионе, есть ли какая инфа, есть желание катнуть дикарем.Sl@vcheg писав:Помню по молодости несколько раз ездили дикарем на юный берег Крыма. Нанимали тут небольшой бус, скидывались на проезд. Нас довозили и забирали когда договорились.
Палатки костер, гитара :) Правда брали собой и небольшой газовый балон и плитку чтоб быстрей готовить. Последнее время все по Болгариям, Египтам. Но все мои друзья и я считаем тот отдых самым лучшим и запоминающимся на всю жизнь. Ну и конечно очень бюджетно.
Где на карте поглядеть тот участок?
- advanced member
- Поважний користувач
глянь Морское, Судацкий район - мы туда дикарем ездили, есть кемпинг.Сулейман писав: Как сейчас обстоят дела в том регионе, есть ли какая инфа, есть желание катнуть дикарем.
- SLAVON
- Забанен навсегда
- Дякував (ла): 71 раз
- Подякували: 79 разів
Смотри Форос,в прошлом году кум с семьёй ездил,всё нормалёк и ещё говорят в Черногории хорошо и виз ненадо.Сулейман писав:Как сейчас обстоят дела в том регионе, есть ли какая инфа, есть желание катнуть дикарем.Sl@vcheg писав:Помню по молодости несколько раз ездили дикарем на юный берег Крыма. Нанимали тут небольшой бус, скидывались на проезд. Нас довозили и забирали когда договорились.
Палатки костер, гитара :) Правда брали собой и небольшой газовый балон и плитку чтоб быстрей готовить. Последнее время все по Болгариям, Египтам. Но все мои друзья и я считаем тот отдых самым лучшим и запоминающимся на всю жизнь. Ну и конечно очень бюджетно.
Про кобилу казав двірник Бендеру ;)zyg писав:Ну, это совсем не сложно, только неизвестно ведь, что именно Вам хочется от отдыха? Как говаривал товарищ Бендер, "Кому и кобыла -- невеста!" Есть немаленький портал "форум Винского", там инфа о почти всех странах для самостоятельных путешествеников, в том числе и по Болгарии, посмотрите, уверен: инфу найдете 100%!
Турагенства, конечно проще, но далеко не всегда лучше, просто потому, что там "усредненка", а для этого не стоит залезать столь далеко за рубеж, поверьте, Вы не найдете десяти отличий от, скажем, ЮБК в болгарской Албене, просто дороже станет.
А общее... Ну, что, пансионаты на взморье в Болгарии довольно "совкового" типа, как и в Крыму и в Одессе, море очень похоже, климат аналогичен. Еда довольно недорога и проста, как и в Украине, цены те же. Много европейцев, особо германцев, к ним отношение у болгар более приветливое, нежели к москалям, за украинцев не скажу, не знаю. В курортных зонах как и во всем мире, много разводилова на лоха, в отдалении от побережья люди куда более открытые и отзывчивые. Болгарский язык на слух понимается очень плохо, опять же русскому, а украинцу... ну, думаю, что тож не здорово. Сами болгары по русски почти уже не говорят, кроме старшего возраста, английский распространен, немецкий тож.
Архитектуры в Болгарии интересной нет, природа неплоха на северо-западе, в горных районах, центральная Болгария довольно обычна.
Сам я, кстати, там не был, просто собирал всю инфу -- думал на ПМЖ, передумал, а инфой делюсь;-). Посмотрите на Винский форум, там поймете, надо ли оно Вам.
Відносно дорожче Болгарія. Я принипово не їду на море там де в приватній садибі кожен сарайчик здають під житло туристам. Хоча в Приморському було все культурно і цивілізовано, нові шпалери МП вікна двері і тд. Але я не люблю такий відпочинок. От моє бачення відпочинку. Рано поснідав, пішов на море вобід повернувся і прийняв душ НЕ ВИХОДЯЧИ З НОМЕРУ, прогулянки з рушником через весь двір петляючи між шнурками на яких сусіди сушать в кращому випадку рушники, але як правило трухани
От ціна в Криму на прикладі цього місця http://www.kapsel.crimea.ua/czeny.html де мені і дружині найбільше сподобалось Розрахунок на 2 дорослих і дочку 6 років.
В реалі ми маємо 400 грн це за номер в якого до 4 кімнат в блоці без кондиціонера, без сушилки для одягу, одяг сушиться на спинці стільця і на дверках шафи, стіни дуууже тонкі і прогріваються сильно. Якщо живете на 1 поверсі то в душ ідете надвір, туалет там же, це все без труханів :D , але всерівно... Якщо живете на верхньому ярусі то там як раз і будутиь блоки, з 4 кімнат, причому з однієї кімнати вікна ведуть в вітальню в якій стоїть телевізор, мені було б не приємно сидіти в кімнаті а на мене через вікно б заглядали... ЖЄили і в нижньому ярусі 1 день, потім сказали що це не прикольно і нас перевели в верхній.
500 тут буде кондиціонер (в таких номерах там не жили тому не скажу, що в них).
600 тут буде окремий номер, кондиціонер нові доволі якісні меблі, сушилка для речей і тд. Корпус новий прохолодний, прямо біля корпусу басейн, в нього можна ходити всім, але інші корпуси трохи далі. Чайхана теж в дворі цього корпусу. Інші перед сніданком-вечерею мають такий собі моціон.
Ціни БЕЗ обідів вечерь, вечеря ще +135 грн тоді вийде 435-635-735 за 10 днів тільки готель 7350 разом з дорогою і витратами на місці буде 12 000 мінімум 1 500 дол
Одразу напишу відгук про даний готель. На пляж Рустем віз безкоштовно, або сідали на біс сусіда і за 1 грн їхали. Можна пішком через степ метрів 800 всього. Людей на пляжі мало, так як це остання точка по берегу, потім гора. Їжа просто супер особливо вечері з національними татарськими стравами ;) Екскурсії раджу Судакська фортеця, Новий Світ (особливо якщо на завод шампанських вин), можна на Карадаг там попливти на Золоті ворота, дельфінарій теж, хоча в Коктебелі кращий. Магазинів майже немає вірніше їх було 2 один на берегу моря родин в селі (село дачне там взимку ніхто не живе). Ми їздили в гуртовий магазин в Судак за пивом водою (взяли по ящику і норма) по дорозі на базар. Місце найсухіше на всій території України вода привозна її заливають в цистерни і ти миєшся нею, коли чистиш зуби то краще рот полоскати мінералкою. Кафе ресторанів також немає. Якщо комусь буде цікаво кажіть, розкажу як їхати в оптовку в Судаку і на винзаводи за вином, у людей вина не купую.
Болгарія
Равда готель Далія http://www.booking.com/hotel/bg/dalia.ru.html 25 евро номер зі сніданком. Тут уже шведський стіл, болгари там так пакувались що було враження що то їхня остання в житті їда. Не здивуюсь якщо вони потім взагалі весь день не їли
Зараз мені Букінг видає ціну 3 890,48 грн тобто за 6000 я зможу там прожити майже 16 ночей, замість 10 в Криму, а якість ЗНАААЧНО вища. До речі на Букінгу ціни трохи завищені, я коли весною бронював номер в Москві то на сайті готелю ціна була значно приємніша...
Поморьє, там взагалі ШАРА. Житло нам обійшлось десь в 15 евро (якщо не в 10), совковий номер з окремим балконом, санвузлом в номері (але небо і земля в порівнянні з кримськими сараями). З їжею взагалі цурису нуль, навпроти будинку продавали піцу за 2 лева (1 евро) купа магазинів з продуктами і багато овочів фруктів продається. Мінуси. Чорний пісок (трохи дивно виглядає :D ) ну дуже велииика територія від готелю, тобто потрібно бути готовим, що скажуть або іди в куток, або плати за лежак.... Брудний пляж (не так як в нас пляшок, кришок від пива не було на безплатну ділянку просто зкидали водорослі, мабуть хотіли людей на свої лежаки загнати
Підсумок Крим 1100-1200 це просто пожити, без екскурсій і ресторанів, а так не вийде я їду своїм авто і хочу на морі фрукти поїсти персики, кавуни і тд тому реально буде 1500-1700. Болгарія 1000-1300 з візами, ресторанами, кафе, авкапарком (в аквапарку їли в ресторані і ходили в бар напої пити). От і думайте і вирішуйте самі...
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.
Сорі може хтось відповів, я тільки почав читати тему. В Болгарыъ можна обимыняти навыть гривні ;) там в обміниках список валют дуже сутєвий. Румунія леї, можна купити прямо на митниці в Русе є пункт обміну в нас на Порубному теж має бути. Я користувався картатою Віза від ПУМБа Приват теж був. Треба тільки уточнити яка карта краще. Там є ньюанс з переводом грошей або напряму з гривні в потрібну валюту, або перевод спочатку в євро, а потім в нац валюту, перше краще.Anjey писав:підскажіть в якому банку краще зробити карту чи якою ви користувались для розрахунків за кордоном. Тільки не прихват банк!
А то в тому році було дуже не зручно без карти Ромунія, Болгарія, Турція і всюди різна валюта, пока знайдеш обмінник... дуже не удобно.
Подивись Капсель дикарьом там багато машин є. https://maps.google.com/maps?q=%D0%A1%D ... D0%B0&z=19 от навіть пару палаток видно. Хоча в Морському більше для дикого відпочинку місце.Сулейман писав:Как сейчас обстоят дела в том регионе, есть ли какая инфа, есть желание катнуть дикарем.Sl@vcheg писав:Помню по молодости несколько раз ездили дикарем на юный берег Крыма. Нанимали тут небольшой бус, скидывались на проезд. Нас довозили и забирали когда договорились.
- advanced member
- Поважний користувач
Так це ж для палаток. Я взагалі не розумію такого відпочинку 10 днів не можеш помитись
А знайомі їздять десь поблизу Лазурного, трохи далі за Залізний порт і довольні кажуть що там в палатках краще ніж в Криму. Вони 2 3 машинами по 4-5 сімей їдуть туди. Правда в них відпочинок=пянка, але я не розумію навіщо там пити, не випивати по троху а ПИТИ. Я раз до них на Дністер поїхав так вони на 6 чоловік ящик 0,7 Медова випили за 3 дня, ми ввечері 3 дня привезли пляшку і були в шоці... Для мене палатка це Карпати чи Дністиер, але ніяк не море за 1000 км. Кожному своє. Якущо цікавить де саме вони відпочивають то я запитаю, по памяті чи то Круглоозерка, чи десь поруч.
- advanced member
- Поважний користувач
А почему мыться то не можеш?? Там есть душ и мужской и женский, есть родник прямо у кемпинга.... Мылись мы там постоянно а жили почти месяц ;) единственное что убивает это обеденная жара и негде спрятаться.electron писав:Так це ж для палаток. Я взагалі не розумію такого відпочинку 10 днів не можеш помитисьА знайомі їздять десь поблизу Лазурного, трохи далі за Залізний порт і довольні кажуть що там в палатках краще ніж в Криму. Вони 2 3 машинами по 4-5 сімей їдуть туди. Правда в них відпочинок=пянка, але я не розумію навіщо там пити, не випивати по троху а ПИТИ. Я раз до них на Дністер поїхав так вони на 6 чоловік ящик 0,7 Медова випили за 3 дня, ми ввечері 3 дня привезли пляшку і були в шоці... Для мене палатка це Карпати чи Дністиер, але ніяк не море за 1000 км. Кожному своє. Якущо цікавить де саме вони відпочивають то я запитаю, по памяті чи то Круглоозерка, чи десь поруч.