значит я таки что то спутал.
Чернъ на Прутѣ - Черновьци - Czernowitz - Cernăuți - Черновцы - Чернівці
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
Re: Чернъ на Прутѣ - Черновьци - Czernowitz - Cernăuți - Черновцы - Чернівці
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 349 разів
- Подякували: 963 рази
Самий смачний молочний коктейль здається був там де зараз віденська кава, а на розі Шевченка головна варенична була з різними видами начинки і поруч кафешка з літнім майданчиком. Де бруно - міський туалет був. Ну і ресторани Дністер/ гуральня, поруч Ватра, далі Полонина. Де джорджина був художній магазин, де продавались картини буковинських художників.sergej1974007 писав: ↑17 червня 2023, 20:28Розповідаю))——
Раніше Кобилянська теж була пішохідна——лише тротуари були облаштовані не так як зараз.
З обох сторін вулиці росли дерева, а середина вулиці була пуста і туди заіхали машини обслуговуючі магазини і заклади.
Вище десь було фото пончиків——це відома всім чернівчанам пончична——знаходилася в підвалі де зараз Баклажан.
Часто купував там кілограм пончиків——прибігав додому, посипав цукром і весь кілограм з"ідав.
Що ще було такого?——по вул. Шевченко там де зараз магазинчик з якимись причиндалами для фото здається( метрів 50 вверх по правій стороні)——був книжковий магазин де працювала тьотя Соня , яка постійно відкладала моім батькам дефіцитні книжки(
І це було справжнє Щастя——приходиш додому ——а там декілька нових книжок—— наприклад серія " бібліотека пригод і фантастики"
Щастя))
Що ще?——
Там де зараз квіти продають і сувеніри——був тир. Постійно ходив туди постріляти на 10 копійок. Літачок збивав)
Там де зараз Гранд кафе —кофейня—— біля дерева стояла жіночка з терезами та еспандером—— постійно люди там зважувалися та вимірювали силу тим еспандером)
Що ще?——
Там де будинок розвалився і на його місці побудували новий ( там де Снігова королева)—— були найсмачніші в Чернівцях молочні коктейлі. По 10 копійок здається.Там були такі колони у вигляді берізок і люди стояли біля них пили ті коктейлі.
Берізка була завжди здається.
По Шевченко не доходячи до Головноі з правоі сторони було кафе з морозивом——дуже смачне було морозиво.
А на розі Кобилянськоі—Шевченко було кафе Гном.Вхід був там де зараз замурована стіна——кутом йде. Там продавали смачні пільмєні та теж морозиво.
Що ще пригадується?——
Кінотеатри ті всі що на Кобилянській—зберігся тільки той де Кінопалац.
Один був на місці Польського дому——там у дворі де не так давно відбудували новий дім.
А інший був тут де зараз церква.
А на розі Кобилянськоі—Челюскінців ——там де зараз центр Целана——були каси в цей кінотеатр.
А заодно і в кінотеатр Новини дня——про якій вже майже ніхто й не згадує.
А там де зараз курси німецькоі мови проводять——був кінотеатр Малятко—— дітей групами водили з садочків туди на мультики. Ще навіть ті мультики пам"ятаю)
Ще щось згадаю——напишу))
А вулиця була пішохідна всю мою памʼять, от тільки бруківку після ремонту все таки замінили, вона була набагато темніша і гладша, фрагмент її можна побачити у ресторані Чинуша Буковина у вхідному холі.
І транспорту трохи було, бо не було блокіраторів руху.
Отака х...ня, малята
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2815 разів
- Подякували: 2868 разів
А кто застал те времена когда фоткали возле Днестра?
И давали талончик.
И ты мог заказать или не заказать эти фото.
Конец 70 - начало 80 х.
И давали талончик.
И ты мог заказать или не заказать эти фото.
Конец 70 - начало 80 х.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- Дід Панас
- Адміністратор
Ага, і щоб напис Дністер обов’язково видно було)) Тільки це кінець 80х
Отака х...ня, малята
- Master
- Легенда Форуму
Я школу закончил в 82м.
Но началось это ещё с конца 70х
Где то есть фотка старшей сестры там в те годы.
Днистер не обязательно.
Снимали по разному. Там ещё Рубин был и Сайгон.
Это было самое людное место в городе.
Разные фото ателье так план делали.
- sergej1974007
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 1232 рази
- Подякували: 1307 разів
Так.Дід Панас писав: ↑17 червня 2023, 21:13Самий смачний молочний коктейль здається був там де зараз віденська кава, а на розі Шевченка головна варенична була з різними видами начинки і поруч кафешка з літнім майданчиком. Де бруно - міський туалет був. Ну і ресторани Дністер/ гуральня, поруч Ватра, далі Полонина. Де джорджина був художній магазин, де продавались картини буковинських художників.
Вже багато перепуталося в голові((
Там де Віденська кава——було кафе Криниченька здається——і саме там були ті молочні коктейлі.
Бруно——туалет, да)——але це я уже розказував на форумовках там))
На початку Кобилянськоі на вулиці Доброго був Дитячий Мир——там де банк був якийсь а зараз бутік здається)
А там де Квінто——в кінці 90—тих був біл"ярдний салон.
Ще згадав——навпроти Берізки те що зараз Гранд кафе—— там спочатку були автомати дитячі з Морським бойом——а потім кафе Айвенго——куди я водив жінок майбутніх і не тільки)
А нижче Берізки на вулиці Карла Маркса був заклад лікувальний куди ходили на електрофорез)
А на вулиці Челюскінців де зараз Котэ——теж здаэться спочатку була пэльмэнна—— а потім кабачок Фортуна.
На Шевченко де зараз той великий офіс трохи нижче у дворі був будиночок, який в 90—тих взяли собі "афганці" і облаштували секціі спортивні по всьому місту під назвою —"юний дєсантнік")
А навпроти тоі офісноі будівлі була ( і зараз здається є) Бібліотека)—— я ходив туди після школи і в читальному залі перечитав всю фантастику.
Ще щось згадаю——допишу)
- sergej1974007
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 1232 рази
- Подякували: 1307 разів
Рубин и Сайгон помню)
А еще на Головной——повернув с Шевченко налево—— там де сейчас анализы сдают——было фотоателье где детей фоткали на машинке с педальками внутри), и на стуле высоком)—— у многих были такие фоточки)
А пройдя чуть дальше тоже с правой стороны там где сейчас Нива вроде бы——во дворе был пункт приёма стеклотары)
А в следующем кажется дворе уже в 90— тых жили известные в городе сёстры, которые занимались одними из первых проституцией)
А напротив——там где шарики сейчас продают——была аптека и там покупали витаминки с по 8 копеек кажется)
Еще что—то вспомню—напишу))
- Master
- Легенда Форуму
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
- Дід Панас
- Адміністратор
Та так завжди було - люди і транспорт разом на вул. Кобилянської, ще навіть коли на конях їздили ), поки Федорук не встановив до 600-ліття блокиратори руху для транспорту і вулиця номінально стала чисто пішохідною.
Отака х...ня, малята