Побутова корупція, що заважає жити

Спілкування майже без обмежень
Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 351 раз
Подякували: 965 разів

Re: Побутова корупція, що заважає жити

Повідомлення Дід Панас » 29 березня 2023, 03:43

akinak писав:
28 березня 2023, 21:37
З 14го по 21й якийсь час працював по трудовій (рік чи типу того мені захотілось попрацювати в великий компанії та подивитись як там процеси), а в інший час не працював. Я і зараз не те щоб працюю. В мене є різні проекти, долі, накопиченя різні, активи. Жодних в Украіні. Жодних кліентів в мене немає в Украіні в тих моії проектах. З того я сплачую різного роду податки та збори в краінах, де ті проекти, а в Украіні я сплачую ндс, податок на прибуток товки, податок на землю, збори в пенсійні коли треба, податок на курсі при продажу валюти. А ще до того як просто громадянин я сплачую акцизи та збори та все інше що там треба чинно законам. Але ти собі щось вигадав, мене в тому звинувачуєшь та рахуєшь поганою людиною. Твоє діло звісно, але то не правда.
Це в мене кент є, він все життя працює по трудовій і каже, що якщо я не працюю по трудовій і не сплачую ндфл, то я не плачу податки. А я не хочу на когось працювати. Може таке бути? Може ти теж так рахуєшь, що крім ндфл то не податки?
Так а навіщо тоді було відкривати підприємця для іпотеки, якщо є офіційний дохід із за кордону? Ну і говорити, що сплачуєш оті всі податки і збори в Україні - то до чого, всі ж їх платять в обовязковому порядку. Це якби ти при продажі валюти міг вибирати платити чи не платити податок, а ти взяв і добровільно заплатив, то да можна було б собі зарахувати очко.
Отака х...ня, малята

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2816 разів
Подякували: 2870 разів

Повідомлення Master » 29 березня 2023, 08:11

долгие годы нас учили как меньше платить налоги.
учили даже сами представители власти!
это считалось нормально!
маленькие зарплаты в бюджетной сфере компенсировались возможностью иметь левый доход!
за место санитарки в больничке надо было дать взятку главному врачу (причем довольно внушительную!) и... работая на минималку иметь возможность стричь с больных дополнительную мзду.
тоже самое - врачи, учителя, воспитатели и т.д.

вот так коррупция проникала во все сферы общества.

но последние годы бытовая коррупция стала значительно меньше.
как правило теперь уже не надо платить за устройстово на работу (вакансий уже больше чем желающих)
многие гос.сервисы стали работать в смартфоне

самыми корумпироваными остались суд и таможня. и ... сфера гос. заказов.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

Дерзкий
Доцент
Дякував (ла): 491 раз
Подякували: 722 рази

Повідомлення Дерзкий » 29 березня 2023, 08:29

Дід Панас писав:
29 березня 2023, 03:43
Так а навіщо тоді було відкривати підприємця для іпотеки, якщо є офіційний дохід із за кордону? Ну і говорити, що сплачуєш оті всі податки і збори в Україні - то до чого, всі ж їх платять в обовязковому порядку. Це якби ти при продажі валюти міг вибирати платити чи не платити податок, а ти взяв і добровільно заплатив, то да можна було б собі зарахувати очко.
Красиво я співаю, казочки розповідаю. :-D
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди

Comrad
Досвідчений
Дякував (ла): 47 разів
Подякували: 91 раз

Повідомлення Comrad » 29 березня 2023, 08:52

Мені подобається що одним словом ми утотожнюємо різні поняття як за змістом так і за масштабом. Думаю є велика різниця між отримання неправомірної вигоди внаслідок сприяння відчуженню землі, приміром, за 100 тис у.е. та отриманням вчителем пакету з шампанським та цукерками до нового року. В першому разі це корупція, в другому не вартує обговорення.
Робив я нещодавно переробку індивідуального опалення в чернівцігазі. Той ще квест якщо без корупції. Пройшов, але затратив багато часу на проходження:) Але я був готовий і мені не треба було поспішати. Якщо ж хочеться не втрачати час - все створено щоб шукати когось((

Vov4ik
Поважний користувач
Дякував (ла): 260 разів
Подякували: 251 раз

Повідомлення Vov4ik » 29 березня 2023, 09:43

Дерзкий писав:
29 березня 2023, 08:29
Красиво я співаю, казочки розповідаю. :-D
Ну всьо, всьо....ви його вже викрили. + Він ще з Донецька. Походу ми знайшли ,,нульового пацієнта,, п*здєца в Україні. РастрЄлять :-D :-D :-D

Jillian
Досвідчений
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 243 рази

Повідомлення Jillian » 29 березня 2023, 10:25

Корупція була і залишилась. Хоча в деяких сферах трохи змінила вигляд.

Дитину в садочок? Як було 1к грн так і залишилось (окрім випадків коли дитина потрапляє в першу десятку по списку).

Є бажання служити в поліції? Як була ментовська школа в садгорі так і лишилось. Вступ 300 у.о.

Освіта трохи зхитрувала. Прямий хабар - поодинокі випадки. Хочеш гарну оцінку то ідеш до викладача "на репетіторство". Хоча диплом з нуля без навчання також присутній. Офіційний, занесений в базу. Ціна питання на середньостатичні професії від 2 до 4к у.о.

Медицина перейшла на зовсім інший шлях. З медичної допомоги на медичні послуги. Є мінімальний безкоштовний базовий пакет, а все інше і краще лише за гроші. Це стосується в основному Че.

Діджиталізація значно спростила та покращила послуги мрео. Однак вони своє відіграють на отриманні першого посвідчення водія. Маю два приклада. 10 км від Че, отже витрати часу та грошей на дорогу до автошколи присутні. Одна людина зробила це "неправомірно" інша пішла "законним" шляхом. В першому випадку ціна питання 12к "все включено" і півтора місяця очікування. В другому випадку обійшлось 35к і три з половиною місяця (хабар за здачу іспитів в 5к все рівно прийшлось давати). Для того щоб не було безглуздих дискусій типу "тому такий бардак на дорогах" добавлю: обидві особи це жіночки. Тільки в першому варіанті вчилась дома самостійно та практиці з чоловіком а інша все через автошколу. Рівень знань і навичок керування однаковий.

Це лише побутовий рівень.

Справа не лише в самій корупції а в системі організації. Все зроблено так щоб людина прагнула дати хабар. Це потрохи міняється, вже є чимало позитивних моментів але не все так швидко. Неможливо прокинутись зранку і оп... А корупції вже немає.
Востаннє редагувалось 29 березня 2023, 15:18 користувачем Jillian, всього редагувалось 1 раз.
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Que le Monde est à moi...

Дід Панас
Адміністратор

Повідомлення Дід Панас » 29 березня 2023, 15:00

Comrad писав:
29 березня 2023, 08:52
Мені подобається що одним словом ми утотожнюємо різні поняття як за змістом так і за масштабом. Думаю є велика різниця між отримання неправомірної вигоди внаслідок сприяння відчуженню землі, приміром, за 100 тис у.е. та отриманням вчителем пакету з шампанським та цукерками до нового року. В першому разі це корупція, в другому не вартує обговорення.
Робив я нещодавно переробку індивідуального опалення в чернівцігазі. Той ще квест якщо без корупції. Пройшов, але затратив багато часу на проходження:) Але я був готовий і мені не треба було поспішати. Якщо ж хочеться не втрачати час - все створено щоб шукати когось((
Чому не варте обговорення вручення вчителю шампанського і цукерок? Ми вже настільки звикли до побутовоі корупції, що навіть не помічаєм її. Дуже навіть варто, бо з цього наші діти якраз починають бачити корупцію і звикати до неї, а потім і самі перетворюються в корупціонерів, бо ж так роблять найближчі їм люди - родичі.
І чому ніхто навіть не подумав вручити пляшку пива з таранькою водію автобуса який безпечно привіз вашу дитину в школу, чи пляшку вина прибиральниці яка слідкує за тим, щоб ваша дитина дихала чистим повітрям в школі та ходила в чистий туалет? А саме вчителю, від якого залежить яка оцінка у шкільному атестаті буде у вашої дитини?
Отака х...ня, малята

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2816 разів
Подякували: 2870 разів

Повідомлення Master » 29 березня 2023, 16:00

Дід Панас писав:
29 березня 2023, 15:00
Чому не варте обговорення вручення вчителю шампанського і цукерок? Ми вже настільки звикли до прбутовоі корупції, що навіть не помічаєм її. Дуже навіть варто, бо з цього наші діти якраз починають бачити корупцію і звикати до неї, а потім і самі перетворюються в корупціонерів, бо ж так роблять найближчі їм люди - родичі.
І чому ніхто навіть не подумав вручити пляшку пива з таранькою водію автобуса який безпечно привіз вашу дитину в школу, чи пляшку вина прибиральниці яка слідкує за тим, щоб ваша дитина дихала чистим повітрям в школі та ходила в чистий туалет? А саме вчителю, від якого залежить яка оцінка у шкільному атестаті буде у вашої дитини?
до речі останній час чую що це не тільки шампанське і цукерки , а все більше це гроші в конверті на (шампанське і цукерки)

та часом ще це гроші за хороші оцінки, бал в атестаті чи медаль.

це вже точно корупція.
і це вже не від класу , а особисто.

ще дуже поширено купівля оцінок за екзамени та заліки в універах та інститутах.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

Comrad
Досвідчений
Дякував (ла): 47 разів
Подякували: 91 раз

Повідомлення Comrad » 29 березня 2023, 22:29

Дід Панас писав:
29 березня 2023, 15:00
Чому не варте обговорення вручення вчителю шампанського і цукерок? Ми вже настільки звикли до побутовоі корупції, що навіть не помічаєм її. Дуже навіть варто, бо з цього наші діти якраз починають бачити корупцію і звикати до неї, а потім і самі перетворюються в корупціонерів, бо ж так роблять найближчі їм люди - родичі.
Ніхто вам не заважає купити пляшку пива водієві автобуса. Якщо мені не жалко лишити чайові людині яка міняє мені фільтри осмосу, і за це я явно нічого не отримаю, або збиральнику продуктів в метро, то чого шампанське вчителю сприймати якось по іншому. І, ще раз, для мене не може бути одного поняття для людей які роблять все, щоб їм несли взятки, і немалі, і вдячності для простих людей.

Дід Панас
Адміністратор

Повідомлення Дід Панас » 29 березня 2023, 22:57

Comrad писав:
29 березня 2023, 22:29
Ніхто вам не заважає купити пляшку пива водієві автобуса. Якщо мені не жалко лишити чайові людині яка міняє мені фільтри осмосу, і за це я явно нічого не отримаю, або збиральнику продуктів в метро, то чого шампанське вчителю сприймати якось по іншому. І, ще раз, для мене не може бути одного поняття для людей які роблять все, щоб їм несли взятки, і немалі, і вдячності для простих людей.
Подобається нести алкоголь і солодощі вчителям, чи конверти сунути в кишеню - це ваш вибір так жити, а я не маю що добавити до вищесказаного.

Ну і вчителі це не є працівники у сфері надання послуг, де прийнято залишати чайові за наданий сервіс, як от тому збиральнику продуктів, сантехніку чи офіціанту.
...
Уявив як німецькому чи навіть польскому вчителю принесли бухла в школу :-D , було б цікаво заміряти час протягом якого він буде в ступорі від ситуації в яку він потрапив.
Отака х...ня, малята

Відповісти

Повернутись до “Флуд и флейм”