Повідомлення
Master » 21 лютого 2023, 16:39
Немного геополитики из ФБ.
Тим часом в США все активніше розгортається передвиборча кампанія
Візит Джо Байдена в Україну в США в основному бачать не просто як чергова міжнародна зустріч, і не просто як підтримка України та сигнал росії, а в першу чергу як частина передвиборчої кампанії мета якої показати, що Байден не дивлячись на свій вік ще здатний виконувати обов'язки Президента і навіть здійснювати такі серйозні подорожі (літаком з США в Польщу, потім потягом з Польщі в Україну, прогулянка пішки Києвом, знову потягом в Польщу і потім знову літаком в США).
Команда Трампа розуміє, що це дійсно сильний крок команди Байдена і відразу запустила контрпропаганду, яка побудована на 2-х стовпах: критика Байдена за те, що приділяє Україні більше уваги, ніж внутрішнім проблемам США, а також критика Байдена за підтримку війни замість мирних ініціатив. Там розуміють, що у випадку перемоги України у війні за допомогою США+ до виборів (кінець 2024 року), шансів у Республіканців немає ніяких і буде їх повний розгром.
Так, вчора оперативно виступив Дональд Трамп, який заявив, що російсько-українську війну можна закінчити за одну добу, але Байден не хоче миру і провокує війну:
«Буквально в ту ж ніч, як стане відомо про мою перемогу, я зателефоную Путіну і Зеленському. Я скажу їм, що потрібно зустрітися і гарантую, що зможу вирішити це питання. Запевняю, що підписати мирний договір вдасться за 24 години».
Цю заяву Трамп зробив виступаючи перед прихильниками у Флориді. Там же губернатором є Рон ДеСантіс, який хотів стати заміною Трампу серед Республіканців, але схоже, що у Трампа є на нього компромат і ДеСантіс останнім часом почав змінювати свою риторику на більш протрампівську (якщо рік тому він підтримав Україну і засудив росію, то після погроз Трампа опублікувати на нього компромат, якщо той піде на вибори і створить йому конкуренцію, ДеСантіс вчора засудив підтримку України у війні і повторив фактично слова Трампа):
«Я не думаю, що в наших інтересах вступати у війну з Китаєм та втручатися в такі речі, як кордони чи Крим ... росія є дійсно пораненою і зазнала величезних, величезних втрат ... Страх перед тим, що росія вторгнеться в країни НАТО і тому подібне, це навіть близько не може статися. Я думаю, що вони показали себе третьосортною військовою силою».
Вже очевидно, що тема України, росії та КНР стане ключовою у президентських перегонах в США і, очевидно, Байден буде зацікавлений добитись перемоги над росією до виборів та почати серйозно братись за поступове послаблення КНР.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©