Минулого року був, нічого не бачив цікавого, але всередину не заходив бо на Удонова скуповуюсь. По нормальному - там все треба зносити і будувати сучасний торговий центр на весь квартал. Епоха базарів вже доходить до свого кінця.
Убрали памятник неизвестному солдату с Соборки
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 349 разів
- Подякували: 963 рази
Re: Убрали памятник неизвестному солдату с Соборки
Отака х...ня, малята
- KVadik
- Доцент
- Дякував (ла): 1067 разів
- Подякували: 1465 разів
- Контактна інформація:
Він хотів нове СІЗО за державні кошти, а те приміщення/місце забрати за безцінь. А я кажу про пошук інвесторів які б дали гроші на нове СІЗО за містом, а їм за це віддали б це.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
- Дід Панас
- Адміністратор
Чому не продати з аукціона за ринковою ціною із залученням іноземних інвесторів, перед цим розробивши проект площі? Думаю якась серйозна девелоперська компанія з радістю б купила такий ласий шмат землі в історичному центрі європейського міста на кордоні трьох країн, щоб побудувати там багато квадратів бізнес-нерухомості, які б здавала потім офісам різним серйозних компаній, ну і попутно всяким масдональдсам і старбаксам. Тим більше все це актуально, коли дивитись що Україна однією ногою в ЄС, та й є багато таких схожих і успішно реалізованих проектів у тій же Польщі, тому тут нічого нового.
Отака х...ня, малята
- sergej1974007
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 1232 рази
- Подякували: 1307 разів
Та там же купа перешкод такому((Дід Панас писав: ↑12 серпня 2022, 20:02Чому не продати з аукціона за ринковою ціною із залученням іноземних інвесторів, перед цим розробивши проект площі? Думаю якась серйозна девелоперська компанія з радістю б купила такий ласий шмат землі в історичному центрі європейського міста на кордоні трьох країн, щоб побудувати там багато квадратів бізнес-нерухомості, які б здавала потім офісам різним серйозних компаній, ну і попутно всяким масдональдсам і старбаксам. Тим більше все це актуально, коли дивитись що Україна однією ногою в ЄС, та й є багато таких схожих і успішно реалізованих проектів у тій же Польщі, тому тут нічого нового.
Починаючи з того що те Сізо——пам"ятка архітектурна здається——і там практично мало що можна перебудувати((
Ну і це не великі просторі цеха заводів, які досить безпроблемно можна перетворити в сучасні лофти—— там комнатушки малюсенькі, і понатикані .
Потім згадаємо про розташування——там досить немаленький схил—— можливо навіть зона зсуву можлива((
Ну і закінчуючи тим що я наприклад уявляю як у нас проводяться ті " аукціони"—— як мінімум на місцевому рівні—— там будуть відкати на відкатах за відкати(((
пс. Ну і толком розбудувати Соборну——я якось навіть погано уявляю який би мав бути пристойний проект((—— там ці всі шляхи—розгалуження——досить проблемно було би там втикнути щось цікаве.
ппс. Ну і по грошах——там купа грошей потрібна щоб спочатку все знести—розрівняти, а вже потім щось розбудувати(((
- Дід Панас
- Адміністратор
Звідки стільки скептицизму?! Старе СІЗО немає жодної історичної цінності, немає що там і перебудовувати. Ти ж в Німеччині і бачиш які потужні проекти під силу європейцям, і тільки з Європою Чернівці мають шанс відновити свою колишню велич. Памятаю коли Польща ще була на такому ж етапі вступу в ЄС як ми зараз, тоді ЄС величезні кошти виділяв на будівництво інфаструктури, правда у нас ще війна добавилась, але думаю на все кошти знайдуться. Памятаю, як мене була вразила перебудова історичного центру польскому м. Глівіце під Катовіцами за кошти Євросоюзу, коли за пару років перетворили звичайне містечко у туристичну перлину. А наших інвесторів, особливо чернівецьких, туди взагалі я б не підпускав, бо нічого доброго з того не буде.sergej1974007 писав: ↑12 серпня 2022, 20:15Та там же купа перешкод такому((
Починаючи з того що те Сізо——пам"ятка архітектурна здається——і там практично мало що можна перебудувати((
Ну і це не великі просторі цеха заводів, які досить безпроблемно можна перетворити в сучасні лофти—— там комнатушки малюсенькі, і понатикані .
Потім згадаємо про розташування——там досить немаленький схил—— можливо навіть зона зсуву можлива((
Ну і закінчуючи тим що я наприклад уявляю як у нас проводяться ті " аукціони"—— як мінімум на місцевому рівні—— там будуть відкати на відкатах за відкати(((
пс. Ну і толком розбудувати Соборну——я якось навіть погано уявляю який би мав бути пристойний проект((—— там ці всі шляхи—розгалуження——досить проблемно було би там втикнути щось цікаве.
ппс. Ну і по грошах——там купа грошей потрібна щоб спочатку все знести—розрівняти, а вже потім щось розбудувати(((
Отака х...ня, малята
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
был только не был (с)
я помню этот рынок лет 5-7 назад и было трешаково, такой себе очаг поздних 80-тых или ранних 90-тых. слепленные кривые ятки по принципу из чего было, то и стало стенкой/крышей и т.д.
а последнее время активно перестраивают же. например, там подземный паркинг уже есть. да и чистые и красивые отделы, всякая попутная инфраструктура рынка. медленно только и не понятно доведут ли до конца ввиду войны (второй и третий этаж по сути замороженная стройка на данный момент, эскалаторы эти тоже установили накануне войны, но не запустили).
- sergej1974007
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 1232 рази
- Подякували: 1307 разів
Чому скептицизм?—— ну тому що бачив я як ті аукціони проходять і хто і як там виграє))Дід Панас писав: ↑12 серпня 2022, 20:28Звідки стільки скептицизму?! Старе СІЗО немає жодної історичної цінності, немає що там і перебудовувати. Ти ж в Німеччині і бачиш які потужні проекти під силу європейцям, і тільки з Європою Чернівці мають шанс відновити свою колишню велич. Памятаю коли Польща ще була на такому ж етапі вступу в ЄС як ми зараз, тоді ЄС величезні кошти виділяв на будівництво інфаструктури, правда у нас ще війна добавилась, але думаю на все кошти знайдуться. Памятаю, як мене була вразила перебудова історичного центру польскому м. Глівіце під Катовіцами за кошти Євросоюзу. А наших інвесторів, особливо чернівецьких, туди взагалі я б не підпускав, бо нічого доброго з того не буде.
Можу багато історій цікавих розповісти))
Ну і про сізо——все—таки якась пам"ятка чи то архітектури, чи то історична.
І це одна з основних перешкод.
Ну а потім вже сама будівля сізо——вона настільки незручна під перебудову——що там потрібно все зносити на метрів 6—8 вниз і вирівнювати. На непевних грунтах на схилі—на пагорбі практично.
А це все нецікаво інвестору——йому треба великий завод з великими цехами і все під лофти перебудувати без великих зусиль.( навіть не під лофти вже——а скорше під апартаменти——смарт—кімнатки)
Не бачу бізнесового сенсу в такому проекті((
Ну хіба що Европа виділить якісь кошти на так розбудову——і десь половину з залишившихся від розпилів коштів і витратять на якийсь показушний проект від якого не буде ніякоі користі((
- Дід Панас
- Адміністратор
Забудь все що було до війни, потрібно вірити у нову європейську Україну, нові Чернівці.sergej1974007 писав: ↑12 серпня 2022, 20:48Чому скептицизм?—— ну тому що бачив я як ті аукціони проходять і хто і як там виграє))
Можу багато історій цікавих розповісти))
Ну і про сізо——все—таки якась пам"ятка чи то архітектури, чи то історична.
І це одна з основних перешкод.
Ну а потім вже сама будівля сізо——вона настільки незручна під перебудову——що там потрібно все зносити на метрів 6—8 вниз і вирівнювати. На непевних грунтах на схилі—на пагорбі практично.
А це все нецікаво інвестору——йому треба великий завод з великими цехами і все під лофти перебудувати без великих зусиль.( навіть не під лофти вже——а скорше під апартаменти——смарт—кімнатки)
Не бачу бізнесового сенсу в такому проекті((
Ну хіба що Европа виділить якісь кошти на так розбудову——і десь половину з залишившихся від розпилів коштів і витратять на якийсь показушний проект від якого не буде ніякоі користі((
Отака х...ня, малята
-
- Досвідчений
- Дякував (ла): 148 разів
- Подякували: 82 рази
та зараз там роботи закінчуються) казали, що до 24 числа має бути готово.. тепер, надіюся, що мобжів-циганів там не буде)nevill333 писав: ↑12 серпня 2022, 17:57Це коло ринку? Треба ринок знести раз, і цей архітектурний шедевр спочатку зробити...
А я пам'ятаю там гопота тусовалася та цигани... Ввечері не пройти, бутилки... Компанії дибілів... І коли ця реконструкція була? Чи це ви маєте на увазі останню срамоту... 13- 14 років
Треба не точечно робити, а хочаб кварталтно - порайонно. Бо так і булемо у багнюці топтатися: клаптик там, клаптик там..
Чехія не багата країна, але у них підхід класний...
ТРЕБА СВІДОМІСТЬ СВОЮ ЗМІНЮВАТИ. бо ми мало чим відрізняжмося від північного сусіда. Подивіться на Чехів, недалеко від нас, але яке дбайливе ставлення до природи! До чистотм, до екології...
там навіть пагорби для дітей замутили )
завтра буду там - спробую пофоткати, головне, щоб СБУ мене не скрутило. :D
Базар теж ж там зробили ніби норм) 2-3 поверхи, ескалатори є, як казав креатів... навіть парковка під базаром))
ах, ще трошки дороги поробили....
а на рахунок СІЗО.. так воно ніби вже не працює. по доброму було б його знести нафіг і там ж схил - можна зробити якийсь оглядовий майданчик чи ще щось )
десь бачив проекти соборки... треба погуглити
Востаннє редагувалось 12 серпня 2022, 23:19 користувачем deploy, всього редагувалось 1 раз.
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
вчера проходил - еще в лентах ограждения, еще работы идут. снизу возле школы там еще много не сделано. но в целом ремонт прям капитальный, думаю на выходе будет ок.
и всегда поражался сколько там бомжей, прям компаниями сидят среди дня на лавочках бухают, кто то спит под лавочкой, кто то в кустах испражняется. а это ведь перед школой, до сбу 10 метров и областная прокуратура через дорогу. и всем как то плевать что в парке происходит.