Нас 37 300 000
-
- Адміністратор
- Дякував (ла): 269 разів
- Подякували: 1476 разів
Re: Нас 37 300 000
Чисельність населення 22.01.2020
http://www.ukrstat.gov.ua/operativ/oper ... 119_u.html
41 922 670
С учетом минус Крым и Донбасс, с учетом динамики последних 20 лет, это вполне похоже на правду.
То есть чувак немного отминусил 4кк населения потому что захотел, и сразу у нас теории про голодомор, геноцид, все уехали, позор, пропало.
В довесок чувак дискредитировал саму идею про электронный учет.
http://www.ukrstat.gov.ua/operativ/oper ... 119_u.html
41 922 670
С учетом минус Крым и Донбасс, с учетом динамики последних 20 лет, это вполне похоже на правду.
То есть чувак немного отминусил 4кк населения потому что захотел, и сразу у нас теории про голодомор, геноцид, все уехали, позор, пропало.
В довесок чувак дискредитировал саму идею про электронный учет.
- KVadik
- Доцент
- Дякував (ла): 1067 разів
- Подякували: 1466 разів
- Контактна інформація:
Оскільки сайт лежить (напевно через надмірний наплив відвідувачів), опублікуємо текст про 88.8% ще й тут.
Спойлер: Дані статево-вікової структури у «переписі» п. Дубілета отримані шляхом простого множення даних Держстату на 0,888 (або 88,8%).
Нещодавно Кабмін з великою помпою оприлюднив дані про чисельність населення України, з розбивкою за регіонами, з деталізацією за віком і статтю і тд. Одним із аргументів на користь такої «оцінки», а не традиційного перепису за стандартами ООН, було здешевлення та використання сучасних технологій, поєднання даних різних реєстрів і тд.
Так, 23 січня 2020 р. міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет у своєму телеграм-каналі опублікував PDF-файл з презентацією «Оцінки чисельності наявного населення». Більше даних, або більш детального пояснення застосованих методів оцінки опубліковано не було.
Одним із методів було заявлено «Комбінований метод оцінки чисельності наявного населення (дані статево-вікової структури населення + дані реєстрів)».
Що про цей метод відомо:
- Вираховувалися частки населення за статево-віковою структурою за даними Держстата та державних реєстрів
- Із даних Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування визначалася чисельність осіб віком 60+ з урахуванням пенсіонерів із ОРДЛО, які приїжджають по пенсії
- Дані щодо чисельності осіб віком 60+ екстраполювалися на дані статево-вікової структури
Важко пояснити причину такого бажання, але вирішили ми подивитися, наскільки статево-вікова структура населення, представлена в «Оцінці…», корелює із даними, що опубліковані на сайті Державної служби статистики України.
Отримавши дані, що лежать у вільному доступі на сайт Держстату (Таблиця: 0204. Розподіл постійного населення за статтю, віковими групами та типом місцевості), ми їх згрупували за віковими групами, зазначеними у презентації п. Дубілета:
Діти: 0-14 років
Ранній працездатний вік: 15-24 роки
Основний працездатний вік: 25-54 роки
Зрілий працездатний вік: 55-64 роки
Літні люди: 65 років і старше
Результат можна побачити у таблиці
Потім узагальнені за віковими групами дані ми співставили із показниками з презентації Дубілета. Відразу якось дивно вразило практичне однакове співвідношення між статево-віковими групами — що становить близько 88,8% (дані Дубілета від даних Держстату).
І тут закралася підозра. А, що якщо ніякої «екстраполяції» насправді не було? А було тупо множення даних Держстату на коефіцієнт 0,888 (або 88,8%)? А незначні розбіжності у співвідношеннях — це лише результат округлень (бо не комільфо зазначати у висновках, у що нас 8 110 378,392 (триста дев’яносто дві тисячних) осіб підраховано).
Маючи сподівання, що це все-ж таки плід нашої уяви, і не може ж все бути так тупо, ми спробували відтворити можливе застосування коефіцієнта 0,888 до даних Держстату. Після кількох ітерацій (що зайняло з півгодини часу), нам вдалося із практично 100% точністю згенерувати дані, що їх опублікував п. Дубілет, як буцімто результат «екстраполяції» даних пенсійного реєстру на дані Держстату.
Звертаємо увагу, що на другому кроці округлення до сотень було здійснено через ROUNDUP — до найближчого більшого значення (не питайте, чому, це загадка для нас). Також ці розрахунки може повторити кожен охочий, а для зручності ми також виклали табличку з нашими розрахунками у вільний доступ
Як видно із табличок, лише для однієї статево-вікової групи (жінки, 15-24 роки) результат наших примітивних розрахунків не збігся із супер-сучасними методами обробки і аналізу «big data» п. Дубілета. Так, замість 1740 тис осіб, у нас вийшло 1741 тис осіб.
Але, при цьому, варто відзначити, що у п. Дубілета також не сходяться суми за віковими групами. Так, якщо просумувати усіх чоловіків у його презентації, то виходить 17 млн 281 тис, а не 17 млн 280 тис осіб.
Отже, підведемо підсумки. По-перше, п. Дубілет та його команда сфальсифікували загальнонаціональне дослідження, свідомо ввівши в оману всю Україну. По-друге, зробили це тупо і недолуго.
Яка тут може бути мораль? Закінчити цю історію можна хіба що цитатою із фільму «Прочитати і спалити»:
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2816 разів
- Подякували: 2870 разів
Вчора Інтернетом поширився фейк про нібито фальсифікацію Оцінки чисельності населення.
В основному цей фейк підтримувався платною рекламою і публікаціями на сумнівних сайтах (один з них навіть запропонував нам за $1500 зняти публікацію), але потім його передрукували кілька великих ЗМІ. Так що доводиться реагувати.
Отже, головна "сенсація" полягає в тому, що дані по віковій структурі з даних Оцінки і за даними Держстата майже збігаються. "Експерти" розділили числа вікових структур одне на одну і отримали однакове співвідношення - 88.8%. Точніше, майже однакові — від 88.808% до 88.839%.
З цього вони роблять висновок, що дані Оцінки були просто сфальсифіковані.
Щоб ви зрозуміли, що ніякої сенсації тут нема, я дозволю собі процитувати свій же пост з результатами Оцінки. Нагадаю, ми проводили Оцінку трьома методами. Всі три дали однаковий результат.
https://t.me/dmytro_dubilet/576
Ось цитата з мого поста, де я описую Метод 2:
Ми взяли кількість пенсіонерів за даними пенсійного фонду. Потім ми екстраполювали ці дані через статево-вікову структуру. Соціологи називають такий графік "ялинкою" — можете помилуватися цією ялинкою на слайді 11.
Цю ялинку ми взяли відразу з двох джерел: дані Держстату та дані державних реєстрів. На щастя, ці дві ялинки збіглися практично повністю. До речі, коли ми виявили цей збіг, ми почали танцювати від радості.
Те ж саме я казав на прес-конференції:
Чому дані "ялинки" за даними Держстата і за даними, які ми дістали з електронних реєстрів, майже повністю збіглися? Тому що Держстат свою ялинку вів так само на підставі електронних реєстрів. Як тільки хтось помирає або народжується — Держстат відображає це в своїй ялинці.
Незрозуміло, навіщо підносити, як "сенсацію" те, що було чорним по-білому написано нами ж в описі методології.
Хто стоїть за поширенням цієї "сенсації"? Хто оплатив перші публікації у ЗМІ і рекламу в соцмережах? У мене є дві версії. Одна з версій полягає в тому, що фейк разгоняють люди, чию схеми на сотні мільйонів гривень ми нещодавна викрили. Зараз готуємо матеріали до ДБР. Протягом тижня опублікую цю інформацію.
p.s. Мої друзі радили мені ніяк не реагувати на цей фейк. Мовляв, тільки сприяю його поширенню. Але я так не можу. Для мене моя репутація — головне, що в мене є.
В основному цей фейк підтримувався платною рекламою і публікаціями на сумнівних сайтах (один з них навіть запропонував нам за $1500 зняти публікацію), але потім його передрукували кілька великих ЗМІ. Так що доводиться реагувати.
Отже, головна "сенсація" полягає в тому, що дані по віковій структурі з даних Оцінки і за даними Держстата майже збігаються. "Експерти" розділили числа вікових структур одне на одну і отримали однакове співвідношення - 88.8%. Точніше, майже однакові — від 88.808% до 88.839%.
З цього вони роблять висновок, що дані Оцінки були просто сфальсифіковані.
Щоб ви зрозуміли, що ніякої сенсації тут нема, я дозволю собі процитувати свій же пост з результатами Оцінки. Нагадаю, ми проводили Оцінку трьома методами. Всі три дали однаковий результат.
https://t.me/dmytro_dubilet/576
Ось цитата з мого поста, де я описую Метод 2:
Ми взяли кількість пенсіонерів за даними пенсійного фонду. Потім ми екстраполювали ці дані через статево-вікову структуру. Соціологи називають такий графік "ялинкою" — можете помилуватися цією ялинкою на слайді 11.
Цю ялинку ми взяли відразу з двох джерел: дані Держстату та дані державних реєстрів. На щастя, ці дві ялинки збіглися практично повністю. До речі, коли ми виявили цей збіг, ми почали танцювати від радості.
Те ж саме я казав на прес-конференції:
Чому дані "ялинки" за даними Держстата і за даними, які ми дістали з електронних реєстрів, майже повністю збіглися? Тому що Держстат свою ялинку вів так само на підставі електронних реєстрів. Як тільки хтось помирає або народжується — Держстат відображає це в своїй ялинці.
Незрозуміло, навіщо підносити, як "сенсацію" те, що було чорним по-білому написано нами ж в описі методології.
Хто стоїть за поширенням цієї "сенсації"? Хто оплатив перші публікації у ЗМІ і рекламу в соцмережах? У мене є дві версії. Одна з версій полягає в тому, що фейк разгоняють люди, чию схеми на сотні мільйонів гривень ми нещодавна викрили. Зараз готуємо матеріали до ДБР. Протягом тижня опублікую цю інформацію.
p.s. Мої друзі радили мені ніяк не реагувати на цей фейк. Мовляв, тільки сприяю його поширенню. Але я так не можу. Для мене моя репутація — головне, що в мене є.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- Master
- Легенда Форуму
да уж....
чувака разоблачили в том, что он и не скрывал изначально!
чувака разоблачили в том, что он и не скрывал изначально!
-
- Адміністратор
- Дякував (ла): 269 разів
- Подякували: 1476 разів
Секнду. Изначально чувак писал, что собрал в кучу все базы, убрал дубли, всех учел и вуаля. Теперь оказалось, что он взял данные пф и экстраполировал на возрастную структуру от госстата.
Вопрос, почему у госстата 42кк, а у димы 37.
Вопрос, почему у госстата 42кк, а у димы 37.
- Master
- Легенда Форуму
вообще то это писал я .

(то как представляю себе эту задачу)
госстат еще считает Крым и Донбас.
это ж Украина!
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 351 раз
- Подякували: 965 разів
Держстат і Дубілет користувалися одними і тими є електронними реєстрами, тому дані збіглися, з цим ясно. Потім він відняв мешканців Крима і окупованого Донбасу, вийшла цифра 88.8% без них згідно даних Держстату. Все, крапка, Дубілет уміє користуватися калькулятором

Отака х...ня, малята
- sergej1974007
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 1235 разів
- Подякували: 1312 разів
Несмотря на то что я сторонник Мастера в вопросе перехода на блокчейны ваши разные в этих вопросах))——
Но не думаю что в Украине есть более—менее точные "базы"——их нет и в Европе на самом деле.
Когда например говорят про то как вычисляют нарушения визового режима——то это чистый литературный свист))——
Есть базы отдельных стран——а вот связать их в единую целостную базу у той же Европы не выходит уже кучку лет.
Но не думаю что в Украине есть более—менее точные "базы"——их нет и в Европе на самом деле.
Когда например говорят про то как вычисляют нарушения визового режима——то это чистый литературный свист))——
Есть базы отдельных стран——а вот связать их в единую целостную базу у той же Европы не выходит уже кучку лет.