Через майже два тижні після отриманого стресу пані Світлана розповіла «Погляду», що зробила щеплення, і вакцина проти сказу у Чернівцях є. Звичайно, є багато обмежень при вакцинації, але то менше зло, ніж хвороба...
- Щодо вирішення проблеми безпритульних собак, то я не є фахівець, це треба вивчати досвід інших міст України, досвід інших країн, – зауважує С. Скригунець. – Але у місті повинен бути притулок для тварин, який би виконував функцію утримання тварин. Є ще багато нюансів, зокрема – це серйозна відповідальність за викинуту на вулицю тварину (на законодавчому рівні) тощо. І винагорода тому, хто виявлятиме осіб, які викидають тварин. Єдине – я проти того, щоб тварин вбивали.
Ситуація з бродячими псами катастрофічна
«Від щеплення проти сказу імунна система на нулю»
Випадок пані Світлани набув неабиякого розголосу, але він далеко непоодинокий, просто жертви бродячих псів та їхніх захисників мовчать. Відомий громадський діяч міста Чернівці розповів «Погляду», що з ним на початку квітня трапилася аналогічна прикра пригода.
– Вранці, приблизно о 8:45, вийшов з тролейбуса і неподалік Руського моста бачу, як на мене біжить зграя псів. Їх було зо шестеро. Зупинився, вони пробігли, – розповідає чоловік. – Я повернувся, не встиг нічого зробити як чорна здоровенна псина зненацька вкусила за ногу вище коліна і побігла. Я не був ні на велосипеді, ні на скутері, не зачіпав нікого, а просто йшов.
Дивлюся, джинси порвані, з рани сочиться кров. Одразу звернувся в травмпункт. Там мені розписали графік, як маю приймати уколи проти сказу. Самопочуття після цих уколів жахливе: шкірний свербіж, в’ялість, сонливість, роздратування. Окрім того, впродовж дев’яти місяців не можна переохолоджуватися (може виникнути алергічна реакція), не перебувати на сонці (відтак відпустку змушений скасувати), не перевтомлюватися (навіть на дачі не можу працювати). Виходить, зазнав і моральних, і фізичних, і матеріальних збитків через те, що бродячі пси заполонили Чернівці.
Ніколи не боявся собак. Мало того, в юності був інструктором службового собаківництва! Тож знаю добре, як поводитися з ними.
Та бродячі собаки – це непередбачувані істоти з викривленою психікою. Дивно, що є чернівчани, які сприяють їхньому розмноженню. Є ще у місті інша категорія діячів, що кохається у людських болях. Називають себе громадськими активістами, цілі організації створюють, аби лиш якийсь грант перехопити. А де користь від їхнього існування? Переконаний, що ті особи, які отримали бодай гривню з бюджету, чи грантове фінансування для того, аби бродячі пси не бігали містом, мають перед законом відповідати за свою нікчемність.
Відвідав багато країн світу, то за кордоном нема такого, щоб бігали зграї бездомних псів. Виходить, міська влада за наші гроші створює нам ось такі екстремальні умови буття.
https://pogliad.ua/news/chernivtsi/brod ... kiv-371241