Кулинария
Re: Кулинария
Холодець «Курка під снігом»
Інгредієнти:
• курка — 1/2 тушки;
• плавлені сирки — 2 шт.;
• желатин — 10 г;
• майонез — 3 ст. ложки;
• тертий хрін — 1 ст. ложка;
• лимонний сік — 4 ст. ложки;
• зелень кропу — 10 г;
• цибуля — 1 шт.;
• морква — 1 шт.;
• лавровий лист — 2 шт.;
• сіль, перець горошком — за смаком.
Зварити курячий бульйон. М'ясо вийняти і розібрати на шматочки. Желатин розчинити в невеликій кількості теплого бульйону. У каструльці змішати тертий хрін з майонезом. Влити 2 склянки бульйону, добре розмі¬шати, додати розчинений желатин. Помістити каструлю на вогонь і нагріти, не доводя¬чи до кипіння. Зняти з вогню, влити лимонний сік. Курку викласти у форму, посипати подріб¬неним часником. Зверху натерти плавлений сир. Залити желатиновою сумішшю. Посипати нарізаним кропом. Помістити холодець у холодильник до повного застигання.
Інгредієнти:
• курка — 1/2 тушки;
• плавлені сирки — 2 шт.;
• желатин — 10 г;
• майонез — 3 ст. ложки;
• тертий хрін — 1 ст. ложка;
• лимонний сік — 4 ст. ложки;
• зелень кропу — 10 г;
• цибуля — 1 шт.;
• морква — 1 шт.;
• лавровий лист — 2 шт.;
• сіль, перець горошком — за смаком.
Зварити курячий бульйон. М'ясо вийняти і розібрати на шматочки. Желатин розчинити в невеликій кількості теплого бульйону. У каструльці змішати тертий хрін з майонезом. Влити 2 склянки бульйону, добре розмі¬шати, додати розчинений желатин. Помістити каструлю на вогонь і нагріти, не доводя¬чи до кипіння. Зняти з вогню, влити лимонний сік. Курку викласти у форму, посипати подріб¬неним часником. Зверху натерти плавлений сир. Залити желатиновою сумішшю. Посипати нарізаним кропом. Помістити холодець у холодильник до повного застигання.
Re: Кулинария
Заливна форель
Інгредієнти:
• форель — 1 кг;
• риба маленька — 400 г;
• желатин — 15 г;
• морква — 1 шт.;
• цибуля — 1 шт.;
• корінь петрушки, пастернаку і селери — по 10 г;
• оцет — 1ч. ложка;
• лимон — 3 шматочки;
• зелень петрушки і кропу — по 10 г;
• сіль, чорний перець — за смаком.
Підготовлену форель розрізати на порційні шматочки, посолити, посипати цукром і за¬лишити на 1 годину. У неглибокому широкому посуді скип'ятити воду з коріннями, пряно¬щами, сіллю та оцтом, опустити в неї друшляк з рибою та варити 12 хвилин. Остудити рибу, почистити від кісток і шкіри, м'якоть нарізати рівними скибочками. Голову, кістки та плавці опустити назад у бульйон, додати дрібну рибу і варити до появи клейкості в бульйоні, після чого процідити. Покладену в порційні фор¬мочки рибу прикрасити скибочками лимона, моркви, зеленню й обережно залити бульйо¬ном. Поставити в холодне місце для застигання.
Інгредієнти:
• форель — 1 кг;
• риба маленька — 400 г;
• желатин — 15 г;
• морква — 1 шт.;
• цибуля — 1 шт.;
• корінь петрушки, пастернаку і селери — по 10 г;
• оцет — 1ч. ложка;
• лимон — 3 шматочки;
• зелень петрушки і кропу — по 10 г;
• сіль, чорний перець — за смаком.
Підготовлену форель розрізати на порційні шматочки, посолити, посипати цукром і за¬лишити на 1 годину. У неглибокому широкому посуді скип'ятити воду з коріннями, пряно¬щами, сіллю та оцтом, опустити в неї друшляк з рибою та варити 12 хвилин. Остудити рибу, почистити від кісток і шкіри, м'якоть нарізати рівними скибочками. Голову, кістки та плавці опустити назад у бульйон, додати дрібну рибу і варити до появи клейкості в бульйоні, після чого процідити. Покладену в порційні фор¬мочки рибу прикрасити скибочками лимона, моркви, зеленню й обережно залити бульйо¬ном. Поставити в холодне місце для застигання.
Re: Кулинария
Короп з медом
Інгредієнти:
• короп — 1,5 кг;
• мед — 2 ст. ложки;
• родзинки — 2 ст. ложки;
• цибуля — 1 шт.;
• желатин — 10 г;
• бульйон — 1 склянка;
• оцет — 1 ст. ложка;
• морква — 1 шт.;
• корінь петрушки — 1 шт.;
• лимон — 1 шт.;
• яйце — 1 шт.;
• сіль, свіжозмелений чорний перець — за смаком.
Підготовлену рибу нарізати порційними шматочками, покласти в каструлю, додати почи¬щені та порізані моркву, петрушку, цибулю, перець, сіль, воду і припустити.
Зварені шматки коропа укласти на тарілку, прикрасити шматочками лимона, яйця і зеленню петрушки. Проціджений через сито відвар уварити до 2/з його початкового об'єму, остудити, процідити, з'єднати з розмоченим у воді желатином, розмішати до повного його розчинення, влити оцет, довести до кипіння, знову процідити та остудити, а потім змішати із звареним разом з родзинками медом, залити короп і поставити тарілку в холодне місце для застигання.
Інгредієнти:
• короп — 1,5 кг;
• мед — 2 ст. ложки;
• родзинки — 2 ст. ложки;
• цибуля — 1 шт.;
• желатин — 10 г;
• бульйон — 1 склянка;
• оцет — 1 ст. ложка;
• морква — 1 шт.;
• корінь петрушки — 1 шт.;
• лимон — 1 шт.;
• яйце — 1 шт.;
• сіль, свіжозмелений чорний перець — за смаком.
Підготовлену рибу нарізати порційними шматочками, покласти в каструлю, додати почи¬щені та порізані моркву, петрушку, цибулю, перець, сіль, воду і припустити.
Зварені шматки коропа укласти на тарілку, прикрасити шматочками лимона, яйця і зеленню петрушки. Проціджений через сито відвар уварити до 2/з його початкового об'єму, остудити, процідити, з'єднати з розмоченим у воді желатином, розмішати до повного його розчинення, влити оцет, довести до кипіння, знову процідити та остудити, а потім змішати із звареним разом з родзинками медом, залити короп і поставити тарілку в холодне місце для застигання.
- kaplja_absenta
- Зацікавлений
- Повідомлень: 108
- З нами з: 06 грудня 2012, 21:10
Re: Кулинария
:) Це треба готувати на повний шлунок (забув дописати)kaplja_absenta писав:Я ток названия прочитала-а уже голодная как волк))))
- 13ый воин
- Експерт
- Повідомлень: 7715
- З нами з: 25 листопада 2012, 11:55
- Звідки: оттуда
- Дякував (ла): 554 рази
- Подякували: 389 разів
Re: Кулинария
да вы просто отожгли!ОГОГО писав:ГДЕ-ТО СЛЫШАЛА, ЧТО НАДО СВИСТЕТЬ ВО ВРЕМЯ ЭТОГО ПРОЦЕССА13ый воин писав:Вот из жизни - часто советуют смочить водой нож перед резкой лука, сколько не пробовал - вечно слезу текут все равно (, у кого получалось без слез?
Востаннє редагувалось 01 березня 2013, 21:55 користувачем 13ый воин, всього редагувалось 1 раз.
Куплю виниловые пластинки, запечатанные аудио кассеты, бобины для катушечного магнитофона,
аудиофил, слушаю виниловый звук через провода из чистейшей меди, выплавленной девственницами на горе Фудзияма при полной луне!
аудиофил, слушаю виниловый звук через провода из чистейшей меди, выплавленной девственницами на горе Фудзияма при полной луне!
- zepellin
- Експерт
- Повідомлень: 6176
- З нами з: 26 листопада 2012, 03:48
- Дякував (ла): 374 рази
- Подякували: 790 разів
Re: Кулинария
Не совсем. При резке лука люди плачут из-за испарений, выделяемых луковицей. Поэтому считается, что если свистеть ( те дуть перед собой) во время резки, то эти испарения в глаза не попадут. По своему опыту знаю, что вряд ли это поможет, тк при резке на кухне, там плачут все, не только повар. Самый лучший способ - на улице, при ветерке.13ый воин писав: да вы просто отожгли!
З.Ы. Предлагаю писать сюда рецепты, лично опробованные, а не просто копипасты с кулинарных сайтов.
Свобода не в том, чтобы делать то, что хочешь, а в том, чтобы не делать того, чего не хочешь.
Re: Кулинария
Так майже ніхто й не проявляє ініціативуzepellin писав:З.Ы. Предлагаю писать сюда рецепты, лично опробованные, а не просто копипасты с кулинарных сайтов.
- Al-eX
- Зацікавлений
- Повідомлень: 139
- З нами з: 26 листопада 2012, 10:05
- Звідки: Черновцы
- Дякував (ла): 2 рази
- Подякували: 19 разів
- Контактна інформація:
Re: Кулинария
Вот такую солянку иногда могу сделать:
Копченые сосиски - 3-4 шт.
Мясо (разные копчености) или разных копченых колбас — 300 г.
Подчеревина копченая - 150 г.
Куриное филе (300 г) или бедра (3 шт.)
(Можно добавить грамм 300 куриных желудков)
Огурцы соленые — 4 шт
Рассол от огурцов 250 мл.
Маслины — 100 г
Морковь — 1 шт
Лук репчатый — 4 шт
Томатная паста — 100 г
Лимон — 1 шт
Укроп - 1 пучок
Перец черный (по вкусу)
Масло оливковое (или растительное)
Сметана или сливки домашние.
В 5ти литровую кастрюлю 4 литра воды.
Куриное филе или бедра сварить (можно в этой же кастрюле - будет на курином бульоне :) ), вынуть, дать остыть и порезать кубиками. Куриные желудки варим отдельно, режем мелко. Сосиски, мясо, колбасы и огурцы- режем кубиками. Лук режем мелко, морковь - на крупной терке. Все мясное обжарить на сковороде с небольшим количеством растительного или оливкового масла. Все - в кастрюлю. Лук обжариваем на сковороде с маслом, потом добавляем туда морковь и слегка обжариваем - добавляем огурцы - и снова обжариваем. Добавляем в кастрюлю. Добавляем рассол от огурцов, томатную пасту, порубленную петрушку. Варим около часа.
Разлить в тарелки, добавить порезанные оливки и лимон и сметану или сливки.
На 5-ти литровую кастрюлю:Копченые сосиски - 3-4 шт.
Мясо (разные копчености) или разных копченых колбас — 300 г.
Подчеревина копченая - 150 г.
Куриное филе (300 г) или бедра (3 шт.)
(Можно добавить грамм 300 куриных желудков)
Огурцы соленые — 4 шт
Рассол от огурцов 250 мл.
Маслины — 100 г
Морковь — 1 шт
Лук репчатый — 4 шт
Томатная паста — 100 г
Лимон — 1 шт
Укроп - 1 пучок
Перец черный (по вкусу)
Масло оливковое (или растительное)
Сметана или сливки домашние.
В 5ти литровую кастрюлю 4 литра воды.
Куриное филе или бедра сварить (можно в этой же кастрюле - будет на курином бульоне :) ), вынуть, дать остыть и порезать кубиками. Куриные желудки варим отдельно, режем мелко. Сосиски, мясо, колбасы и огурцы- режем кубиками. Лук режем мелко, морковь - на крупной терке. Все мясное обжарить на сковороде с небольшим количеством растительного или оливкового масла. Все - в кастрюлю. Лук обжариваем на сковороде с маслом, потом добавляем туда морковь и слегка обжариваем - добавляем огурцы - и снова обжариваем. Добавляем в кастрюлю. Добавляем рассол от огурцов, томатную пасту, порубленную петрушку. Варим около часа.
Разлить в тарелки, добавить порезанные оливки и лимон и сметану или сливки.
Востаннє редагувалось 04 березня 2013, 15:37 користувачем Al-eX, всього редагувалось 1 раз.