Хочу розібратися з сіткою між компами

Модератор: Сулейман

Romanuch
Активіст

Re: Хочу розібратися з сіткою між компами

Повідомлення Romanuch » 16 січня 2013, 10:53

West писав:1 Коли почалися збої у роботі? (нормальний адмін завжди веде журнал збоїв і профілактик)
2 Які мінімальні ресурси необхідні для встановленого софта? (можливо щось недавно встановлювали,обновляли)
3 Switch і Hub http://soft-comp-net.narod.ru/36.html так що ж у ВАС насправды стоїть?(якщо хаб :) то треба міняти на свіч обовязково!!!)
4 З приводу апгрейду,то можна його провести.
5 У мене була схожа ситуація із глюкнутою мережевою картою - вкл ПК - процес swhost грузив на 80-100% проц. на форумах вичитав, що можливо проблема в мережевій карті (окрім вірусів ).Так і було заміна карти -і все ОК!
P.S подивись який процес грузить систему.
Там усе добре,у мене звичайний хаб першого рівня,я вище вже писав,а навіщо світч,наскільки я знаю він вартує десь 400 грн. і відрізняється тим,що з його допомогою сіткою можна управляти :)
Не будь жмотом — дай человеку второй шанс. Не будь идиотом — никогда не давай третий.

West
Активіст
Подякували: 1 раз

Повідомлення West » 16 січня 2013, 11:31

Romanuch писав:
West писав:1 Коли почалися збої у роботі? (нормальний адмін завжди веде журнал збоїв і профілактик)
2 Які мінімальні ресурси необхідні для встановленого софта? (можливо щось недавно встановлювали,обновляли)
3 Switch і Hub http://soft-comp-net.narod.ru/36.html так що ж у ВАС насправды стоїть?(якщо хаб :) то треба міняти на свіч обовязково!!!)
4 З приводу апгрейду,то можна його провести.
5 У мене була схожа ситуація із глюкнутою мережевою картою - вкл ПК - процес swhost грузив на 80-100% проц. на форумах вичитав, що можливо проблема в мережевій карті (окрім вірусів ).Так і було заміна карти -і все ОК!
P.S подивись який процес грузить систему.
Там усе добре,у мене звичайний хаб першого рівня,я вище вже писав,а навіщо світч,наскільки я знаю він вартує десь 400 грн. і відрізняється тим,що з його допомогою сіткою можна управляти :)
Народ, я з з Вас в шоці:
Ви хочете придбати нові ПК, але жалієте грошей на свіч,який необхідний, бо лишні пакети,які розсилає хаб на запрос і можуть діставати мережеві карти (завантажувати систему). До того ж на майбутнє , про яке ви так думаєте, хаб тормозить швидкість локальної мережі .Чому питаю коли глюки почались, бо до того ж все працювало якимсь чином?!
У Вас рішення аля CCCP - "Сила есть - ума не надо!" одразу так сказать кувалдою - купити нові ПК і все само собою вирішеться, хоча можливо потім дожене 8-)
P.S Ви адмін чи "продвинутий" ЮЗЕР?
Востаннє редагувалось 16 січня 2013, 11:32 користувачем West, всього редагувалось 1 раз.
Промо- та інформаційні ролики, кліпи - постпродакшн. Анімація та дизайн логотипів,візитні картки.
http://www.behance.net/leowest
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... a_CD1nqYAt

OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Повідомлення OlegLOA » 16 січня 2013, 11:45

А разве хабы еще где-то есть? Сейчас вроде даже самые дешевые - свичи, по кр. мере на нем так пишут и в описании тоже...
А вообще, действительно, закупкой компов и сетевого оборудования под конкретные задачи, установкой ОСи и программ должен заниматься знающий, разбирающийся человек, т.е. админ а не просто "проходивший мимо "продвинутый" юзер", тогда и неожиданных проблем будет меньше
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

Romanuch
Активіст

Повідомлення Romanuch » 16 січня 2013, 11:58

Компи ще до хабу тормознуті були,навіть коли два між собою були з'єднані,то тормозили страшною силою,Ви прочитайте саме перше моє повідомлення:при любому нажатті мишкою комп думає,а проц грузиться до 100%-це не втягуючи сітку,а з нею теж інші два нормально ведуть себе,проц на сервері взагалі мало напрягається,а ці два думають,так якби на них останню наворочену ігрушку запускають *hammer* Можна і світч купити,я ж кажу людині фінансів не жаль,для неї головне,щоб все працювало :ugeek:Я просто шарю в комп'ютерному залізі і деяких процесах,вивчаю все це і роблю те,що раніше не робив,щоб в подальшому знати як поступити в тій чи іншій ситуації,коли треба вирішити питання,то копаю глибше,вивчаю його,загалом це моє захоплення=))
Не будь жмотом — дай человеку второй шанс. Не будь идиотом — никогда не давай третий.

Romanuch
Активіст

Повідомлення Romanuch » 16 січня 2013, 12:04

OlegLOA писав:А разве хабы еще где-то есть? Сейчас вроде даже самые дешевые - свичи, по кр. мере на нем так пишут и в описании тоже...
А вообще, действительно, закупкой компов и сетевого оборудования под конкретные задачи, установкой ОСи и программ должен заниматься знающий, разбирающийся человек, т.е. админ а не просто "проходивший мимо "продвинутый" юзер", тогда и неожиданных проблем будет меньше
Проблема постала не в Чернівцях,де багато програмістів,а в малому місті де кількість населення в 25 раз менше(догадайтесь кількість адмінів на кількість жителів),є один і якби він толк говорив і робив толк,то хіба я б звертався на форум в цій задачі,є багато людей,які себе називають спеціалістами найвищого рівня,але після них потім повно проблем *hammer*

OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Повідомлення OlegLOA » 16 січня 2013, 12:15

Мені ситуація нагадує таку. Ось в мене пухлина в головному мозку, але в нашому селі лікарів взагалі немає, допоможіть самостійно видалити...
Вертаючись до компів - можна мабуть вирішити проблему тупо накупив нових набагато потужніших ніж потрібно насправді компютерів, а може це просто трохи відстрочить проблему.

Ну то й почни з того, що розберись, чого ті компи так тормозять, якщо це захоплення. Самі по собі компи такого рівня не мають тормозити, або щось неправильно встановлене, або щось з залізом не так, або встановлений антивірус в дуже агресивному режимі чи просто жадібний до ресурсів :)
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

Romanuch
Активіст

Повідомлення Romanuch » 16 січня 2013, 12:23

OlegLOA писав:Мені ситуація нагадує таку. Ось в мене пухлина в головному мозку, але в нашому селі лікарів взагалі немає, допоможіть самостійно видалити...
Вертаючись до компів - можна мабуть вирішити проблему тупо накупив нових набагато потужніших ніж потрібно насправді компютерів, а може це просто трохи відстрочить проблему.

Ну то й почни з того, що розберись, чого ті компи так тормозять, якщо це захоплення. Самі по собі компи такого рівня не мають тормозити, або щось неправильно встановлене, або щось з залізом не так, або встановлений антивірус в дуже агресивному режимі чи просто жадібний до ресурсів :)
В тому й річ,що там тільки офісні програми: офіс і дебет,антивіруса немає,так як до нету вони не підключені :roll: Такого рівня?я розумію,що для офісу 775 сокет селерон 1,8 і 2 гіга ОЗУ нормуль,але це не рівень :geek:

West
Активіст
Подякували: 1 раз

Повідомлення West » 16 січня 2013, 13:03

Romanuch,ви не ображайтеся,завжди майте холодну голову і, можливо таки чогось навчитеся у вашій улюбленій справі, вашому так сказать захопленні.Таккі проблеми вирішуються методом аналізу ланцюжка можливих несправностей і покроковому відкиданні їх.Якщо Ви не навчитеся грамотно формулювати питання з максимально поданим технічним супроводом (софт, конфігурація заліза, мережі, дата початку проблем і т.д), то на серйозних спеціалізованих форумах з вас посміються або просто проігнорують і допомоги не буде!!! Отож, поїхали:
* Тема-Хочу розібратися з сіткою між компами (я думаю,що проблема із мережею)
*
Romanuch писав:Компи ще до хабу тормознуті були,навіть коли два між собою були з'єднані,то тормозили страшною силою,Ви прочитайте саме перше моє повідомлення:при любому нажатті мишкою комп думає,а проц грузиться до 100%-це не втягуючи сітку,а з нею теж інші два нормально ведуть себе,проц на сервері взагалі мало напрягається,а ці два думають,так якби на них останню наворочену ігрушку запускають *hammer* Можна і світч купити,я ж кажу людині фінансів не жаль,для неї головне,щоб все працювало :ugeek:Я просто шарю в комп'ютерному залізі і деяких процесах,вивчаю все це і роблю те,що раніше не робив,щоб в подальшому знати як поступити в тій чи іншій ситуації,коли треба вирішити питання,то копаю глибше,вивчаю його,загалом це моє захоплення=))

(як були зєднані компи? - налаштування мережі з 2-х Пк, отже на цюму етапі вияснилося,що проблема у цих двох ПК )
* відєднуєм один з них (як радили вище) і дивимся на роботу без мережі - використання ресурсів через диспетчер задач.Якщо ресурси і далі використовуються інтенсивно - дивишся,що саме грузить систему і скануєш http://www.freedrweb.com/cureit/ (дійшовши до цього етапу,можна говорити про несправніть ПК,а не "Хочу розібратися з сіткою між компами ") *hammer*
* якщо перевірка на віруси/трояни не дала результатів, то перевстановлюєш ОС, перед тим зробивши копію документів з системного диску (на всякий пожарний).
* кладеш найновішші драйвера (без додоткового ВАШОГО софта) і тестуєш роботу з мережею і без неї
* кладеш софт -тестуєш.....
УДАЧІ!!! *beer*
Промо- та інформаційні ролики, кліпи - постпродакшн. Анімація та дизайн логотипів,візитні картки.
http://www.behance.net/leowest
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... a_CD1nqYAt

Romanuch
Активіст

Повідомлення Romanuch » 16 січня 2013, 13:13

West писав:Romanuch,ви не ображайтеся,завжди майте холодну голову і, можливо таки чогось навчитеся у вашій улюбленій справі, вашому так сказать захопленні.Таккі проблеми вирішуються методом аналізу ланцюжка можливих несправностей і покроковому відкиданні їх.Якщо Ви не навчитеся грамотно формулювати питання з максимально поданим технічним супроводом (софт, конфігурація заліза, мережі, дата початку проблем і т.д), то на серйозних спеціалізованих форумах з вас посміються або просто проігнорують і допомоги не буде!!! Отож, поїхали:
* Тема-Хочу розібратися з сіткою між компами (я думаю,що проблема із мережею)
*
Romanuch писав:Компи ще до хабу тормознуті були,навіть коли два між собою були з'єднані,то тормозили страшною силою,Ви прочитайте саме перше моє повідомлення:при любому нажатті мишкою комп думає,а проц грузиться до 100%-це не втягуючи сітку,а з нею теж інші два нормально ведуть себе,проц на сервері взагалі мало напрягається,а ці два думають,так якби на них останню наворочену ігрушку запускають *hammer* Можна і світч купити,я ж кажу людині фінансів не жаль,для неї головне,щоб все працювало :ugeek:Я просто шарю в комп'ютерному залізі і деяких процесах,вивчаю все це і роблю те,що раніше не робив,щоб в подальшому знати як поступити в тій чи іншій ситуації,коли треба вирішити питання,то копаю глибше,вивчаю його,загалом це моє захоплення=))

(як були зєднані компи? - налаштування мережі з 2-х Пк, отже на цюму етапі вияснилося,що проблема у цих двох ПК )
* відєднуєм один з них (як радили вище) і дивимся на роботу без мережі - використання ресурсів через диспетчер задач.Якщо ресурси і далі використовуються інтенсивно - дивишся,що саме грузить систему і скануєш http://www.freedrweb.com/cureit/ (дійшовши до цього етапу,можна говорити про несправніть ПК,а не "Хочу розібратися з сіткою між компами ") *hammer*
* якщо перевірка на віруси/трояни не дала результатів, то перевстановлюєш ОС, перед тим зробивши копію документів з системного диску (на всякий пожарний).
* кладеш найновішші драйвера (без додоткового ВАШОГО софта) і тестуєш роботу з мережею і без неї
* кладеш софт -тестуєш.....
УДАЧІ!!! *beer*
Ну може я неправильно питання задав чи висловився,чи може ви мене не повністю зрозуміли,загалом розберусь з цим питанням,дякую Вам за цінні поради *tanksyou* *beer*

yarik2v3
Активіст

Повідомлення yarik2v3 » 16 січня 2013, 17:00

Romanuch писав: Там усе добре,у мене звичайний хаб першого рівня,я вище вже писав,а навіщо світч,наскільки я знаю він вартує десь 400 грн. і відрізняється тим,що з його допомогою сіткою можна управляти :)

Шановний не хочу Вас образити, але не оперуйте тими термінами про які взагалі немаєте поняття. Пристрої такі як "хаб" і "світч" в наші часи мають одне і теж функціональне призначення, і за допомогою них ніколи не можна було керувати мережею. Середня ціна якщо не помиляюсь на 5 портів коштує приблизно 50-80 грн. Також цікаво би було почути як Ви розумієте вислів " звичайний хаб першого рівня"????
Туалетний папір - єдина світла полоса в житті. І то її всі стараються засрати.
======================================================================
Зображення

Жопа - это абсолютно универсальный интерфейс. Ибо через жопу можно сделать абсолютно всё!

Відповісти

Повернутись до “Компьютерна техніка”