Там толково все розписано. Саме головне бути біля авто під час ремонту. Я навіть на Мерсовському сервісі завжди стою і дивлюсь що мені роблять і це при тому, що там фігнею не дуже то і маються. Так само на Форумавто теж завжди біля авто.sumrack писав:я про це читав і говорив з майстром УкрАвто, він сказав ми таким не займаємося, купуйте нову головку і можливо допоможе, тому і шукаю часний сервіс, навіть якщо головка крива то її ж шліфують а на УкрАвто це не роблять.Andliva писав: Не завжди краще.
Диллер володіє статистикою вдалих або не дуже ремонтів, тому знає специфіку вирішення проблеми, а поки "часний" сервіс методом проб і помилок до цього дійде, можна не одну прокладку покласти...
По проблемі перша ссилка в гуглі http://lanos.com.ua/forum/topic/10305-t ... rov/page-8
Наприклад на ланос форумі написано:
Я дуже сумніваюсь, що хтось на Укравто контролював діаметр отворів, мазюкав прокладку графіткою, чекав поки вона стане мякшою, а про закручування двигуна з 20 хвилинною паузою і обкаткою на холостих взагалі мовчу, також не думаю що брали нові болти... До речі мене здивувало, чим думали конструктори, що зробили мотор, який потрібно з перекурами в 20 хв збирати, а потім ганяти на холостих і контролюватиПрокладка (А317-1003020), на ней есть отверстия рубашки охлаждения, эти отверстия необходимо увеличить!!! На фото кружками отмечено рубашки охлаждения, а стрелками, где на прокладке отверстия очень малы.После того как вы увеличили диаметр всех рубашек охлаждения. Намазываем прокладку графитной смазкой и выдерживаем 30-40 мин.
3. Затяжку обязательно делаем в ТРИ подхода!!! Болты желательно взять новые. Первый этап 45-50 Н.м. гуляем 15-20 мин. и второй 95-105 Н.м. Третий этап двигатель работает на холостом ходу 40-50 мин. И опять проверяем затяжку95-105 Н.м. Порядок затяжки описывать не буду и всякие мелочи тоже. Регулируем клапана.
Re: Протікає антифріз з під прокладки ГБЦ (lanos 1.4)