Регулювання розходу бензина в автомобілі

Відповісти
JustFun
Зацікавлений
Подякували: 2 рази

Регулювання розходу бензина в автомобілі

Повідомлення JustFun » 18 листопада 2013, 23:48

Виникло наступне питання після заміни форсунок в Опель Омега А.
Розхід палива дуже неприємний, чув що після заміни потрібно відрегулювати чи то інжектор, чи то лямбду.
Хто що може допомогти по майстрам, буду радий чути будь-яку інформацію по темі. Дякую!
0663186766

alexal
Зацікавлений

Re: Регулювання розходу бензина в автомобілі

Повідомлення alexal » 19 листопада 2013, 10:52

Бензин паршивый стал, добавляют спирт, и это уже законно. У всех расход по городу больше 10. а те кто не знают, просто не обращают внимание. Инжектор сам регулирует по качеству смеси, если на холостых поработает машина до 5 мин, у некоторых 2-3 мин. Не честные мастера предлагают поменять лямбду. Она не дешевая, потом морозятся, и говорят, что датчики не всегда качественные, и до тех пор можно менять пока не успокоится клиент))))

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 19 листопада 2013, 13:12

Олег на старому Проспекті ремонтує і регулює форси на бензинових двигунах 050 234 63 54
згадав ще одного на Дубінській за базаром з ліва 050 973 01 27 Володя
На Гольфі 3 була така мулька як автоматичне регулювання мотора. Якщо при заведенні авто регулярно тримати натисненим газ то це регулювання збивалось (десь після 3-5 раз підряд, або через якісь збої в електриці), там була метода як самому все відновити. Ніяких регулювань, здається просто прогріти мотор, заглушити і через певний час знову завести. Точно не памятаю, Гольфа давно продав і в себе не робив такого. Суть в чому почитайте форуми по Омезі там має бути теж метода відновлення налаштувань. Ну і метода перевірки лямбди. Наскільки памятаю її можна самому протестити.
Востаннє редагувалось 19 листопада 2013, 13:20 користувачем electron, всього редагувалось 2 разів.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

Andliva
Досвідчений
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Andliva » 19 листопада 2013, 13:27

electron писав: регулює форси на бензинових двигунах
Це ще, що за процедура? :?

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 19 листопада 2013, 15:06

Andliva писав:
electron писав: регулює форси на бензинових двигунах
Це ще, що за процедура? :?
Я не знаю в мене зараз дизель CDI, просто був в нього в боксі пару раз ремонтував стару машину і бачив, що він налагоджував Ланоси, Пріори і їм подібні авто. Підключав комп, робив діагностику, потім якщо є цурис то знімав форси промивав їх, ультразвуком здається, і тд. Я не вдавався в мене був бошівський моноінжектор і він працював тому мені то все було не дуже цікаво. А от знайомим він авто робив всі були задоволені. Скорпа робив і ще в когось авто, але я вже не памятаю кому і яке авто, стараюсь не забивати голову не потрібними речами. Але відгуки були хороші. Одному він просто прочистив впускний колектор і авто поїхало, про всілякі там заміни лямбд, знімання і чистку форс не заікався. В нього достатньо роботи, щоб не розводити на гроші. Але все одно перед ремонтом варто почитати профільні форуми. А то мене недавно хотіли розвести на заміні помпи, я прикинувся що нічого в авто не тямлю :D так мені почали втирати про два дні роботи, знімання ланцюга ГРМ і тд, з відповідною ціною роботи. Я майстра просто послав 8-)
Як майстер на Дубінській я не скажу, він раніше ремонтував все, зараз зайнявся виключно інжекторами. Але раніше моєму знайомому якого круто розводили на ремонті АКП на 4 Гольфі він допоміг. Там чоловік замінив коробку і авто не їхало, він їздив від майстра до майстра викидав гроші. Тільки Володя йому сказав, що того кинули продали коробку з чужими мізками *facepalm . Коробка одна, а мізки з іншої модифікації, от і не дружили вони і авто не їхало як має бути.

Andliva
Досвідчений

Повідомлення Andliva » 19 листопада 2013, 15:34

Просто у форсунок немає ніяких регулювань, все регулюється блоком керування шляхом корегування часу вприска, по даним якраз з лямбди.

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 19 листопада 2013, 15:48

Правильно. Але можна ж і корекцію вводити. Авто само коректує це все, але можна і примусово вносити корекцію. В народі називають прошивка. От в Мерса Віто має по 3 вида потужностей двигуна 108-110-112 і 109-111-115 в різних кузовах. Там всюди один і той же двигун просто на заводі один прошили як слабший, а інший як сильніший (є звісно і бензинові двигуни і шести циліндрові дизелі, але в більшості в нас катаються саме прості чотирьох циліндрові моделі). Тому з 108 прошити на 112 можна. В нових там турбіна здається друга, я не вдавався в деталі. А от в 108 інтеркулер турбіна і тд така сама як в 112.
До речі відносно регулювань форсунок, там теж не все так просто. Старі форси регулюються, там шайби підставляють, або навіть спеціальні регулювальні гвинти є. Ну і в тих самих CDI є процедура регулювання
При своєчасному виявленні подібних проблем ремонт форсунок Common Rail займе мінімум часу і буде коштувати порівняно недорого. По суті, подібні процедури не можна назвати ремонтом - мова йде про регулювання форсунок
взято тут http://turboservice.com.ua/ua/poslugi/r ... aturi.html
Це все просто різні майстри по різному називають одні і ті самі операції. Один скаже ремонт, інший регулювання.
Востаннє редагувалось 19 листопада 2013, 15:49 користувачем electron, всього редагувалось 1 раз.

Tyrex7
Експерт
Дякував (ла): 179 разів
Подякували: 173 рази

Повідомлення Tyrex7 » 10 січня 2014, 18:52

Dasina писав:У меня муж недавно приобрел измеритель расхода для топлива такого типа, остался покупкой доволен, потому как машины у него 4, три из них рабочие, и постоянно вкидывать деньги на сто, ему просто надоело. Надеюсь вам поможет мой ответ *snegurka*
У вашого чоловіка достатньо "продвинута" дружина. ;)
Si vis pacem, para bellum

Страшні московські воші, а ще страшніші українські гниди
Симон Петлюра

Andliva
Досвідчений

Повідомлення Andliva » 13 січня 2014, 14:18

Только штучка эта не "измеритель расхода для топлива", а некий инструмент, с помощью которого диагностируется и выявляется поломка в авто, которая приводит к повышению расхода, так будет точнее. :roll:

Відповісти

Повернутись до “Авто та все що з ними пов’язано”