Andliva писав:rerik писав:Вот таких будет аж зашкаливать
Учитывая, что покращенцы все "нововведения" копируют в России, есть надежда, что скоро и колхозоксенонщиков жучить будут, насколько помню, последние изменения в штрафах это предусматривают. Скорее бы...
Тут є одне але. Зупинки через підозру дайла, що в світловому приладі встановленні лампи не передбаченої конструкції поки немає. ПОКИ, але думаю будуть. Хоча за великим рахунком це не проблема ксенона, це проблема дибілів які в просту фару тулять ксенон, а також ідіотів які не знають як правильно настроїти фари і не розуміють що це потрібно робити.... Є багато таких які на простих лампах, але з настроєними фарами не на дорогу, а в очі зустрічних водіїв катаються.
Також не зовсім зрозуміло з якого переляку хочуть торбити за не штатні ДХВ. В ПДР сказано так
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/130 ... 0%BF/page2
З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.
Користуючись цим дайці будуть пробувати штрафувати так як ДХВ встановлені власноручно ясна річ не передбачені конструкцією. До речі в неті вже бачив розяснення від високих чинів з ДАІ про те що вони будуть торбити за самовільно встановленні ДХВ
Леший писав:Вчера "с трассы", ездил в Тернополь по делам. Погода менялась - набегали тучи, потом солнечно - и так всю дорогу. Включенный ближний (противотуманки) действительно помогают разглядеть встречных, даже в солнечный день. Особенно!!! хорошо при обгонах. "Габариты" видны меньше - уже тогда, когда авто близко. Гайцы машинки без включенных фар не тормозили (проехал 3-4 поста, все с "фарами-фенами", но это все).
Сам ехал с включенным ближним. На расход не повлияло (не настолько сильно, чтоб "рвать волосья"), а вот на безопасность - однозначно - в лучшую сторону.
Мой вывод - мера хорошая. В первую очередь для себя (хорошо, когда тебя издалека видать).
Снизит-ли аварийность - не знаю. Можно включить фары, это хорошо, а вот включить мозги многие забывают.
Не зупиняли виключно тому що ще трішки не 1 жовтня
Протитуманки в Європі заборонені і цілком слушно. Якщо б тільки передні, хоча вони (якщо звісно штатні) стоять дуже низько і їх не завжди видно, наприклад якщо авто виїзжає за пагорба. Про задні я взагалі мовчу.