Ідеальний торговельно-розважальний центр для Чернівців

Вільне спілкування
rerik
Досвідчений
Дякував (ла): 20 разів
Подякували: 80 разів

Re: Ідеальний торговельно-розважальний центр для Чернівців

Повідомлення rerik » 19 липня 2013, 22:54

Зображення

Sl@vcheg
Адміністратор
Дякував (ла): 974 рази
Подякували: 1656 разів

Повідомлення Sl@vcheg » 19 липня 2013, 23:00

Тогда открывать макдональдс. Герцаевские "гавайцы" будут с удовольствием давится иноземными отбросами.
100% вариант если конечно франшизу потянете.
А в чем сила, брат?
- В правде..
- Нет, в телевизоре. Он может заставить миллионы людей поверить в то, чего нет

ussser
Постійний користувач

Повідомлення ussser » 19 липня 2013, 23:09

*scratch* Не сложилась у боянивки судьба..А как все гламурно начиналось...ех...Я хоть и противник макдольндса..но это единственное,что может привлечь народ туда ездить.Хотя..... фиг его знает...Делайте фабрику.. :D
]Нельзя вернуться в прошлое и изменить свой старт,но можно стартовать сейчас и изменить свой финиш!

maestro
Поважний користувач
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення maestro » 19 липня 2013, 23:11

де_Велопер писав: проект планируется в рамках уже существующего центра. радикально изменить формат нельзя
Зачем что то открывать если Боянивка полу пустая?

Сделали бы спорт комплекс лучше на их территории - мини футбольные поля, баскетбольные площадки, бассейн. Организовали раздевалки, душевые... Гораздо больше прибыли бы имели и стабильно + это все разбавить развлекаловками для детей (аниматорами, ответственными людьми) что бы дети под присмотром находились. И как минимум 2 поколения клиентов.

rerik
Досвідчений
Дякував (ла): 20 разів
Подякували: 80 разів

Повідомлення rerik » 19 липня 2013, 23:32

И цена..... 5 Йоро в день ;) , а не 50 гринов в 1 час с надзирателем который бьет веслом по голове что-бы не дай бог 2 секунды не переплавали в бассейне.

Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Дельфин » 19 липня 2013, 23:41

*scratch*
почну з кінця.
де_Велопер писав: а наши маркетологи в один голос уверяют, что у жителей города денег более чем достаточно :D
Маркетологи чернівецькі, чи київські, які прийшли, побачили і так вирішили?
Знову таки грошей "достатньо" у "кого" і для "чого"? Для понто-статутсу у невеличкого відсотку жителів? - Справді, грошей у таких достатньо. Але % невеличкий.
А інші - "міліонери" можуть їздити на БМВ Х6, а грошей на бензин не мати. А ще у нас є "середній клас" із айфонами і без грошей на рахунку. У нас це норма. Тому, маркетологам треба бути ДУЖЕ уважними, стосовно оцінки Чернівців. Це, мля унікальне місто! Виробництва нема, бізнесу нема, робочих місць нема, а ціни як в Києві! Звідки гроші? Останнє зароблене йде на підтримання статусу. А на їду - те, що батьки прислали із-за кордону. Можна на цей прошарок розраховувати, як на цільовий сегмент ринку. Вони і справді завсігдаті ТРЦ. Але одна біда - вони не стабільні, як джерело. Грошей не прислали - клієнти видохлись. Якщо новий ТРЦ відкриється - вони вже там. Не тому, що там краще, а тому що там бути - зараз "статууснооо", модно.

ИМХО основний клієнт ТРЦ - це "середній клас", віком 25-40 років, сімейний, бажано із дитиною. Із стабільною роботою. Із стабільним хорошим заробітком. У нас це ХОЧА Б десь на рівні середньої зарплати по Україні - 3500-3700 грн чистими. І таких, бажано, відсотків 30-40% щоб було в місті, не менше. А Ви впевнені що у нас є стільки Ваших клієнтів? У нас ИМХО не питання буде, чим зацікавити, а де їх взяти, цих клієнтів.
От ми і плавно прийшли до другого питання
де_Велопер писав:Тобто можно Боянівку під фабрику одягу переробить? :)
Ви будете сміятись - але фабрика одягу із робочими місцями на 1,5-2-3 тис роб місць - от це було б справді діло для Чернівців. А через рік вже можна думати, як у цих людей вже ці гроші забрати в ТРЦ. А то всі розважаються, але ніхто не працює...
де_Велопер писав:проект планируется в рамках уже существующего центра. радикально изменить формат нельзя
Судячи із Вашого запитання та ситуації із ТРЦ Боянівка - ви же викупили її в банку, чи тільки збираєтесь? Якщо мова йтиме про Боянівку, то ту зовсім інше питання. В Києві, наприклад, значення не має де знаходиться хороший ТРЦ. До нього їдуть. А у нас Боянівка додихає саме через своє розташування. І це при тому, що місто має 10км в довжину. :D
А проблема проста РОБОЧИХ МІСЦЬ і зарплат в місті практично не залишилось. Не питання в тому, "що має бути" в хорошому ТРЦ і "як він має виглядати", чи де він знаходиться. Проблема в тому, що "середнього" класу нема в місті, який і є основним клієнтом ТРЦ. Купка іномарок представницьго класу, і елітне будівництво - це не показних рівня житя міста. Це всього купка людей, яка від бідності намагаються довести всім щось...

Скажу про себе.
Щоб мене з Южки заставити поїхати туди, зацікавити поїздкою в ТРЦ Боянівка, то у вас є тільки один шанс - це повернути мені мої заробітки 2008-го року. Щоб я від скуки і від бажання витратити поїхав туди погуляти...
Але, нажаль, з того часу подешевшала тільки робоча сила. І бажання розважатись, ходячи за покупками, пропало.
Тому мені, власне, байдуже що там буде - Караван, Ашан, чи BILLA. Ціни всередньому у всіх однакові. Торгових центрів, для задоволення основних споживацьких потреб вистачає і поближче.
Звичка "на базарі дешевше" робить з любого нового ТРЦ у нас виключно предмет понто-статусу дешевого провінційного розливу. Де важливо не "що ти купив", чи "що ти робив", а просто щоб тебе ТАМ бачили.

От ми і прийшли до Вашого питання -
де_Велопер писав:Які магазини чи розважальні заклади ви б хотіли бачити в ТРЦ міста?
відповідь на яке, чесно скажу, мені буде ДУЖЕ цікво подивитись. Подивтись на те, що ви придумаєте, щоб оживити той ТРЦ.
У нас все впирається в кількість населення і його купівельну спроможність. Може тільки ви чарівники?
Удачі Вам.
все ИМХО, звісно. ;) :D
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

SLAVON
Забанен навсегда
Дякував (ла): 71 раз
Подякували: 79 разів

Повідомлення SLAVON » 20 липня 2013, 00:06

Я на Панораме работал инструктором на скалодроме в 2010-11,народу совсем мало, реально загнила тема... *facepalm

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 20 липня 2013, 00:56

Я сумніваюсь про фабрику. Я працював на одній з фабрик і за викликом обслуговував інші, про весільників, трикотажників і тд не говорю, вони як правило за копійку удавлять тебе, а потім і самі удавляться, щоб твоїм спадкоємцям не платити. Мав пару раз "приємність" обслуговувати декількох, один з них пів міста обклеїв своєю рекламою. А мені за потрачених пів дня сказав дякую *facepalm причому зробив все що потрібно, але іти і ламати свою роботу рука не піднялась...
Але повернемось до перспективи фабрики. Згадаємо історію тих фабрик які були.
Трембіта. Працювало 2000 швачок в 2 зміни і нічних я за місяць мав від 8 до 12. Робота йшла валом. Але це давно. Що там зараз? 1000 швачок в одну зміну. Роботи майже немає. Німці пішли в Китай бо там дешевше і поф на якість. Італійці так голову завертають що просто торба. От і перебивається фабрика яка раніше шила тільки костюми - костюмами, пальтами, уніформами і іншими дрібними замовленнями. Фабрика тримається виключно на Стелі Омельянівні, яка за звичкою хоче це все тягнути, але вдається це їй все гірше і гірше. Роки та конкуренція даються взнаки. Ну і фабрика потрібна виключно для викачування грошей на приведення в порядок інших приміщень в центрі міста і створені там генделиків готелів і тд. Як тільки все зроблять фабрика втратить своє значення.
Сузіря А немає вже Сузіря. Було теж 2 зміни купа людей. Зараз Роко і Антоніо посварились, розійшлись, один пішов на Рукавичку, але протримався аж цілих 2-3 місяці. Інший взяв пів цеха на взуттєвій фабриці. і цих пів цеха вони вмістили і розкрійний і ВТО і пошив.... *facepalm Я там запускав одну з ліній і бачив що туди на роботу пішли самі пенсіонери. А старе приміщення Сузіря Стела Омельянівна просто перетворила в набір генделиків. Вірніше не вона, а її нащадки.
Алчер Стела Омельянівна попросили Миколая Палича звільнити територію. І скоро в нас зявиться не тільки Паб 34, а і генделик 68. А Алчер загнали в куточок, та ще і заїзд заберуть, от і буде фабрика яка буде проситись заїхати на територію у Рефлекшна... До речі багато роботи Алчеру дає Трембіта.
Арніка була така та і пропала і в Садгорі закрились і на Франка. Власник зрозумів, що каміни вигідніші.
Ріка Тут все більш меньш нормально, але теж далеко не шоколад. Просто Віктор Петрович знайшов спільну мову з італійцем і чудово живе. Але це теж не є таким вже і великим підприємством.
Шити на базар не вигідно. Базарнику простіше піти до надомника який гарує вдома за копійчану зарплату і тішиться що він бізнесмен, або поїхати в підвальні цехи в Хмельницький. Знайомий мав цех з пошиву спідниць, протримався 2 роки. Потім замовник сказав, що він в Хмельницьку купує спідницю за ціною тканини...
Шити на великі фірми теж не вигідно, вони в Китаї шьють. Або будуть давати те що в Китаї не беруться шити. Замовлення типу от цієї моделі одну одиницю 48, 3 одиниці 46 і 2 одиниці 50 розміру і так 20 моделей. Гімору вагон, а вихлопу нуль.
Писали за концертний зал. А ким заповнити цей зал? За ці ціни на квитки не всі то і можуть піти, про те скільки захочуть я мовчу. Не кажучи про те що до нас так часто хтось приїздить... Хто в Чернівцях був за цей рік? Минулими роками якось більше їздили.
Тому ідею з басейном, льодовим катком, аквапарком (не Торгівельно розважальний, а СПОРТИВНО розважальний) підтримую. Але знову ж таки ціна. Якщо буде 50-70 грн за годину в басейні то я туди дитину не поведу (регулярно маю на увазі, Вас же цікавлять постійні клієнти).
Востаннє редагувалось 20 липня 2013, 01:02 користувачем electron, всього редагувалось 2 разів.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

ussser
Постійний користувач

Повідомлення ussser » 20 липня 2013, 09:54

:D Вы не про те фабрики говорите....Только намекните в Волоке про идею...завтра там будет как в муравейнике...
]Нельзя вернуться в прошлое и изменить свой старт,но можно стартовать сейчас и изменить свой финиш!

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 20 липня 2013, 11:09

Теж ні.
Наф їм платити за аренду якщо вони в себе в селі збудували фабрики? Деякі навіть з гуртожитками. :D Ті що мають більше грошей не підуть, так як мають свої фабрики. А ті що шиють в себе вдома теж не підуть. Я не знаю що мають їм запропонувати, щоб вони з безкоштовного приміщення на своєму подвірї перейшли в платне за 30 км від дому.
Тих хто шиє на квартирах в Чернівцях теж не заманите. Простіше знімати квартиру і на ній шити, ніж платити аренду комерційної нерухомості. Не кажучи про тих виробників які розвозять роботу швеям по домам, в них взагалі оренди немає.
Є в Чернівцях звісно і прибуткові фабрики той же Балаком. Чи поруч пара трикотажників. Але люди шиють специфічну продукцію під конкретний попит на конкретні точки. Все потрібно дууууже ретельно прораховувати і шанс прогоріти великий.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

Відповісти

Повернутись до “Балачки”