Кулинария
Re: Кулинария
Холодець «Курка під снігом»
Інгредієнти:
• курка — 1/2 тушки;
• плавлені сирки — 2 шт.;
• желатин — 10 г;
• майонез — 3 ст. ложки;
• тертий хрін — 1 ст. ложка;
• лимонний сік — 4 ст. ложки;
• зелень кропу — 10 г;
• цибуля — 1 шт.;
• морква — 1 шт.;
• лавровий лист — 2 шт.;
• сіль, перець горошком — за смаком.
Зварити курячий бульйон. М'ясо вийняти і розібрати на шматочки. Желатин розчинити в невеликій кількості теплого бульйону. У каструльці змішати тертий хрін з майонезом. Влити 2 склянки бульйону, добре розмі¬шати, додати розчинений желатин. Помістити каструлю на вогонь і нагріти, не доводя¬чи до кипіння. Зняти з вогню, влити лимонний сік. Курку викласти у форму, посипати подріб¬неним часником. Зверху натерти плавлений сир. Залити желатиновою сумішшю. Посипати нарізаним кропом. Помістити холодець у холодильник до повного застигання.
Інгредієнти:
• курка — 1/2 тушки;
• плавлені сирки — 2 шт.;
• желатин — 10 г;
• майонез — 3 ст. ложки;
• тертий хрін — 1 ст. ложка;
• лимонний сік — 4 ст. ложки;
• зелень кропу — 10 г;
• цибуля — 1 шт.;
• морква — 1 шт.;
• лавровий лист — 2 шт.;
• сіль, перець горошком — за смаком.
Зварити курячий бульйон. М'ясо вийняти і розібрати на шматочки. Желатин розчинити в невеликій кількості теплого бульйону. У каструльці змішати тертий хрін з майонезом. Влити 2 склянки бульйону, добре розмі¬шати, додати розчинений желатин. Помістити каструлю на вогонь і нагріти, не доводя¬чи до кипіння. Зняти з вогню, влити лимонний сік. Курку викласти у форму, посипати подріб¬неним часником. Зверху натерти плавлений сир. Залити желатиновою сумішшю. Посипати нарізаним кропом. Помістити холодець у холодильник до повного застигання.
Re: Кулинария
Заливна форель
Інгредієнти:
• форель — 1 кг;
• риба маленька — 400 г;
• желатин — 15 г;
• морква — 1 шт.;
• цибуля — 1 шт.;
• корінь петрушки, пастернаку і селери — по 10 г;
• оцет — 1ч. ложка;
• лимон — 3 шматочки;
• зелень петрушки і кропу — по 10 г;
• сіль, чорний перець — за смаком.
Підготовлену форель розрізати на порційні шматочки, посолити, посипати цукром і за¬лишити на 1 годину. У неглибокому широкому посуді скип'ятити воду з коріннями, пряно¬щами, сіллю та оцтом, опустити в неї друшляк з рибою та варити 12 хвилин. Остудити рибу, почистити від кісток і шкіри, м'якоть нарізати рівними скибочками. Голову, кістки та плавці опустити назад у бульйон, додати дрібну рибу і варити до появи клейкості в бульйоні, після чого процідити. Покладену в порційні фор¬мочки рибу прикрасити скибочками лимона, моркви, зеленню й обережно залити бульйо¬ном. Поставити в холодне місце для застигання.
Інгредієнти:
• форель — 1 кг;
• риба маленька — 400 г;
• желатин — 15 г;
• морква — 1 шт.;
• цибуля — 1 шт.;
• корінь петрушки, пастернаку і селери — по 10 г;
• оцет — 1ч. ложка;
• лимон — 3 шматочки;
• зелень петрушки і кропу — по 10 г;
• сіль, чорний перець — за смаком.
Підготовлену форель розрізати на порційні шматочки, посолити, посипати цукром і за¬лишити на 1 годину. У неглибокому широкому посуді скип'ятити воду з коріннями, пряно¬щами, сіллю та оцтом, опустити в неї друшляк з рибою та варити 12 хвилин. Остудити рибу, почистити від кісток і шкіри, м'якоть нарізати рівними скибочками. Голову, кістки та плавці опустити назад у бульйон, додати дрібну рибу і варити до появи клейкості в бульйоні, після чого процідити. Покладену в порційні фор¬мочки рибу прикрасити скибочками лимона, моркви, зеленню й обережно залити бульйо¬ном. Поставити в холодне місце для застигання.
Re: Кулинария
Короп з медом
Інгредієнти:
• короп — 1,5 кг;
• мед — 2 ст. ложки;
• родзинки — 2 ст. ложки;
• цибуля — 1 шт.;
• желатин — 10 г;
• бульйон — 1 склянка;
• оцет — 1 ст. ложка;
• морква — 1 шт.;
• корінь петрушки — 1 шт.;
• лимон — 1 шт.;
• яйце — 1 шт.;
• сіль, свіжозмелений чорний перець — за смаком.
Підготовлену рибу нарізати порційними шматочками, покласти в каструлю, додати почи¬щені та порізані моркву, петрушку, цибулю, перець, сіль, воду і припустити.
Зварені шматки коропа укласти на тарілку, прикрасити шматочками лимона, яйця і зеленню петрушки. Проціджений через сито відвар уварити до 2/з його початкового об'єму, остудити, процідити, з'єднати з розмоченим у воді желатином, розмішати до повного його розчинення, влити оцет, довести до кипіння, знову процідити та остудити, а потім змішати із звареним разом з родзинками медом, залити короп і поставити тарілку в холодне місце для застигання.
Інгредієнти:
• короп — 1,5 кг;
• мед — 2 ст. ложки;
• родзинки — 2 ст. ложки;
• цибуля — 1 шт.;
• желатин — 10 г;
• бульйон — 1 склянка;
• оцет — 1 ст. ложка;
• морква — 1 шт.;
• корінь петрушки — 1 шт.;
• лимон — 1 шт.;
• яйце — 1 шт.;
• сіль, свіжозмелений чорний перець — за смаком.
Підготовлену рибу нарізати порційними шматочками, покласти в каструлю, додати почи¬щені та порізані моркву, петрушку, цибулю, перець, сіль, воду і припустити.
Зварені шматки коропа укласти на тарілку, прикрасити шматочками лимона, яйця і зеленню петрушки. Проціджений через сито відвар уварити до 2/з його початкового об'єму, остудити, процідити, з'єднати з розмоченим у воді желатином, розмішати до повного його розчинення, влити оцет, довести до кипіння, знову процідити та остудити, а потім змішати із звареним разом з родзинками медом, залити короп і поставити тарілку в холодне місце для застигання.
- kaplja_absenta
- Зацікавлений
- Повідомлень: 108
- З нами з: 06 грудня 2012, 21:10
Re: Кулинария
:) Це треба готувати на повний шлунок (забув дописати)kaplja_absenta писав:Я ток названия прочитала-а уже голодная как волк))))
- 13ый воин
- Експерт
- Повідомлень: 7719
- З нами з: 25 листопада 2012, 11:55
- Звідки: оттуда
- Дякував (ла): 556 разів
- Подякували: 390 разів
Re: Кулинария
да вы просто отожгли!ОГОГО писав:ГДЕ-ТО СЛЫШАЛА, ЧТО НАДО СВИСТЕТЬ ВО ВРЕМЯ ЭТОГО ПРОЦЕССА13ый воин писав:Вот из жизни - часто советуют смочить водой нож перед резкой лука, сколько не пробовал - вечно слезу текут все равно (, у кого получалось без слез?
Востаннє редагувалось 01 березня 2013, 21:55 користувачем 13ый воин, всього редагувалось 1 раз.
Куплю виниловые пластинки, запечатанные аудио кассеты, бобины для катушечного магнитофона,
- zepellin
- Експерт
- Повідомлень: 6178
- З нами з: 26 листопада 2012, 03:48
- Дякував (ла): 375 разів
- Подякували: 790 разів
Re: Кулинария
Не совсем. При резке лука люди плачут из-за испарений, выделяемых луковицей. Поэтому считается, что если свистеть ( те дуть перед собой) во время резки, то эти испарения в глаза не попадут. По своему опыту знаю, что вряд ли это поможет, тк при резке на кухне, там плачут все, не только повар. Самый лучший способ - на улице, при ветерке.13ый воин писав: да вы просто отожгли!
З.Ы. Предлагаю писать сюда рецепты, лично опробованные, а не просто копипасты с кулинарных сайтов.
Свобода не в том, чтобы делать то, что хочешь, а в том, чтобы не делать того, чего не хочешь.

Re: Кулинария
Так майже ніхто й не проявляє ініціативуzepellin писав:З.Ы. Предлагаю писать сюда рецепты, лично опробованные, а не просто копипасты с кулинарных сайтов.
- Al-eX
- Зацікавлений
- Повідомлень: 139
- З нами з: 26 листопада 2012, 10:05
- Звідки: Черновцы
- Дякував (ла): 2 рази
- Подякували: 19 разів
- Контактна інформація:
Re: Кулинария
Вот такую солянку иногда могу сделать:
Копченые сосиски - 3-4 шт.
Мясо (разные копчености) или разных копченых колбас — 300 г.
Подчеревина копченая - 150 г.
Куриное филе (300 г) или бедра (3 шт.)
(Можно добавить грамм 300 куриных желудков)
Огурцы соленые — 4 шт
Рассол от огурцов 250 мл.
Маслины — 100 г
Морковь — 1 шт
Лук репчатый — 4 шт
Томатная паста — 100 г
Лимон — 1 шт
Укроп - 1 пучок
Перец черный (по вкусу)
Масло оливковое (или растительное)
Сметана или сливки домашние.
В 5ти литровую кастрюлю 4 литра воды.
Куриное филе или бедра сварить (можно в этой же кастрюле - будет на курином бульоне :) ), вынуть, дать остыть и порезать кубиками. Куриные желудки варим отдельно, режем мелко. Сосиски, мясо, колбасы и огурцы- режем кубиками. Лук режем мелко, морковь - на крупной терке. Все мясное обжарить на сковороде с небольшим количеством растительного или оливкового масла. Все - в кастрюлю. Лук обжариваем на сковороде с маслом, потом добавляем туда морковь и слегка обжариваем - добавляем огурцы - и снова обжариваем. Добавляем в кастрюлю. Добавляем рассол от огурцов, томатную пасту, порубленную петрушку. Варим около часа.
Разлить в тарелки, добавить порезанные оливки и лимон и сметану или сливки.
На 5-ти литровую кастрюлю:Копченые сосиски - 3-4 шт.
Мясо (разные копчености) или разных копченых колбас — 300 г.
Подчеревина копченая - 150 г.
Куриное филе (300 г) или бедра (3 шт.)
(Можно добавить грамм 300 куриных желудков)
Огурцы соленые — 4 шт
Рассол от огурцов 250 мл.
Маслины — 100 г
Морковь — 1 шт
Лук репчатый — 4 шт
Томатная паста — 100 г
Лимон — 1 шт
Укроп - 1 пучок
Перец черный (по вкусу)
Масло оливковое (или растительное)
Сметана или сливки домашние.
В 5ти литровую кастрюлю 4 литра воды.
Куриное филе или бедра сварить (можно в этой же кастрюле - будет на курином бульоне :) ), вынуть, дать остыть и порезать кубиками. Куриные желудки варим отдельно, режем мелко. Сосиски, мясо, колбасы и огурцы- режем кубиками. Лук режем мелко, морковь - на крупной терке. Все мясное обжарить на сковороде с небольшим количеством растительного или оливкового масла. Все - в кастрюлю. Лук обжариваем на сковороде с маслом, потом добавляем туда морковь и слегка обжариваем - добавляем огурцы - и снова обжариваем. Добавляем в кастрюлю. Добавляем рассол от огурцов, томатную пасту, порубленную петрушку. Варим около часа.
Разлить в тарелки, добавить порезанные оливки и лимон и сметану или сливки.
Востаннє редагувалось 04 березня 2013, 15:37 користувачем Al-eX, всього редагувалось 1 раз.