Кулинария

Якщо бажаєш зробити щось добре, - зроби це сам!
Аватар користувача
NikolayVM
Активіст
Повідомлень: 235
З нами з: 26 листопада 2012, 11:38
Контактна інформація:

Re: Кулинария

Повідомлення NikolayVM » 26 лютого 2013, 16:01

Холодець «Курка під снігом»
Інгредієнти:
• курка — 1/2 тушки;
• плавлені сирки — 2 шт.;
• желатин — 10 г;
• майонез — 3 ст. ложки;
• тертий хрін — 1 ст. ложка;
• лимонний сік — 4 ст. ложки;
• зелень кропу — 10 г;
• цибуля — 1 шт.;
• морква — 1 шт.;
• лавровий лист — 2 шт.;
• сіль, перець горошком — за смаком.

Зварити курячий бульйон. М'ясо вийняти і розібрати на шматочки. Желатин розчинити в невеликій кількості теплого бульйону. У каструльці змішати тертий хрін з майонезом. Влити 2 склянки бульйону, добре розмі¬шати, додати розчинений желатин. Помістити каструлю на вогонь і нагріти, не доводя¬чи до кипіння. Зняти з вогню, влити лимонний сік. Курку викласти у форму, посипати подріб¬неним часником. Зверху натерти плавлений сир. Залити желатиновою сумішшю. Посипати нарізаним кропом. Помістити холодець у холодильник до повного застигання.

Аватар користувача
NikolayVM
Активіст
Повідомлень: 235
З нами з: 26 листопада 2012, 11:38
Контактна інформація:

Re: Кулинария

Повідомлення NikolayVM » 26 лютого 2013, 16:02

Заливна форель
Інгредієнти:
• форель — 1 кг;
• риба маленька — 400 г;
• желатин — 15 г;
• морква — 1 шт.;
• цибуля — 1 шт.;
• корінь петрушки, пастернаку і селери — по 10 г;
• оцет — 1ч. ложка;
• лимон — 3 шматочки;
• зелень петрушки і кропу — по 10 г;
• сіль, чорний перець — за смаком.

Підготовлену форель розрізати на порційні шматочки, посолити, посипати цукром і за¬лишити на 1 годину. У неглибокому широкому посуді скип'ятити воду з коріннями, пряно¬щами, сіллю та оцтом, опустити в неї друшляк з рибою та варити 12 хвилин. Остудити рибу, почистити від кісток і шкіри, м'якоть нарізати рівними скибочками. Голову, кістки та плавці опустити назад у бульйон, додати дрібну рибу і варити до появи клейкості в бульйоні, після чого процідити. Покладену в порційні фор¬мочки рибу прикрасити скибочками лимона, моркви, зеленню й обережно залити бульйо¬ном. Поставити в холодне місце для застигання.

Аватар користувача
NikolayVM
Активіст
Повідомлень: 235
З нами з: 26 листопада 2012, 11:38
Контактна інформація:

Re: Кулинария

Повідомлення NikolayVM » 27 лютого 2013, 16:45

Короп з медом
Інгредієнти:
• короп — 1,5 кг;
• мед — 2 ст. ложки;
• родзинки — 2 ст. ложки;
• цибуля — 1 шт.;
• желатин — 10 г;
• бульйон — 1 склянка;
• оцет — 1 ст. ложка;
• морква — 1 шт.;
• корінь петрушки — 1 шт.;
• лимон — 1 шт.;
• яйце — 1 шт.;
• сіль, свіжозмелений чорний перець — за смаком.

Підготовлену рибу нарізати порційними шматочками, покласти в каструлю, додати почи¬щені та порізані моркву, петрушку, цибулю, перець, сіль, воду і припустити.
Зварені шматки коропа укласти на тарілку, прикрасити шматочками лимона, яйця і зеленню петрушки. Проціджений через сито відвар уварити до 2/з його початкового об'єму, остудити, процідити, з'єднати з розмоченим у воді желатином, розмішати до повного його розчинення, влити оцет, довести до кипіння, знову процідити та остудити, а потім змішати із звареним разом з родзинками медом, залити короп і поставити тарілку в холодне місце для застигання.

Аватар користувача
kaplja_absenta
Зацікавлений
Повідомлень: 108
З нами з: 06 грудня 2012, 21:10

Re: Кулинария

Повідомлення kaplja_absenta » 27 лютого 2013, 17:09

Я ток названия прочитала-а уже голодная как волк))))

Аватар користувача
NikolayVM
Активіст
Повідомлень: 235
З нами з: 26 листопада 2012, 11:38
Контактна інформація:

Re: Кулинария

Повідомлення NikolayVM » 27 лютого 2013, 17:14

kaplja_absenta писав:Я ток названия прочитала-а уже голодная как волк))))
:) Це треба готувати на повний шлунок (забув дописати)

Аватар користувача
13ый воин
Експерт
Повідомлень: 7719
З нами з: 25 листопада 2012, 11:55
Звідки: оттуда
Дякував (ла): 556 разів
Подякували: 390 разів

Re: Кулинария

Повідомлення 13ый воин » 01 березня 2013, 20:58

ОГОГО писав:
13ый воин писав:Вот из жизни - часто советуют смочить водой нож перед резкой лука, сколько не пробовал - вечно слезу текут все равно (, у кого получалось без слез?
ГДЕ-ТО СЛЫШАЛА, ЧТО НАДО СВИСТЕТЬ ВО ВРЕМЯ ЭТОГО ПРОЦЕССА
да вы просто отожгли!
Востаннє редагувалось 01 березня 2013, 21:55 користувачем 13ый воин, всього редагувалось 1 раз.
Куплю виниловые пластинки, запечатанные аудио кассеты, бобины для катушечного магнитофона,

Аватар користувача
zepellin
Експерт
Повідомлень: 6178
З нами з: 26 листопада 2012, 03:48
Дякував (ла): 375 разів
Подякували: 790 разів

Re: Кулинария

Повідомлення zepellin » 02 березня 2013, 20:12

13ый воин писав: да вы просто отожгли!
Не совсем. При резке лука люди плачут из-за испарений, выделяемых луковицей. Поэтому считается, что если свистеть ( те дуть перед собой) во время резки, то эти испарения в глаза не попадут. По своему опыту знаю, что вряд ли это поможет, тк при резке на кухне, там плачут все, не только повар. Самый лучший способ - на улице, при ветерке.

З.Ы. Предлагаю писать сюда рецепты, лично опробованные, а не просто копипасты с кулинарных сайтов.
Свобода не в том, чтобы делать то, что хочешь, а в том, чтобы не делать того, чего не хочешь.
phpBB [video]

Аватар користувача
NikolayVM
Активіст
Повідомлень: 235
З нами з: 26 листопада 2012, 11:38
Контактна інформація:

Re: Кулинария

Повідомлення NikolayVM » 04 березня 2013, 10:47

zepellin писав:З.Ы. Предлагаю писать сюда рецепты, лично опробованные, а не просто копипасты с кулинарных сайтов.
Так майже ніхто й не проявляє ініціативу

Аватар користувача
Al-eX
Зацікавлений
Повідомлень: 139
З нами з: 26 листопада 2012, 10:05
Звідки: Черновцы
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 19 разів
Контактна інформація:

Re: Кулинария

Повідомлення Al-eX » 04 березня 2013, 15:00

Вот такую солянку иногда могу сделать:
IMG_1831.JPG
На 5-ти литровую кастрюлю:
Копченые сосиски - 3-4 шт.
Мясо (разные копчености) или разных копченых колбас — 300 г.
Подчеревина копченая - 150 г.
Куриное филе (300 г) или бедра (3 шт.)
(Можно добавить грамм 300 куриных желудков)
Огурцы соленые — 4 шт
Рассол от огурцов 250 мл.
Маслины — 100 г
Морковь — 1 шт
Лук репчатый — 4 шт
Томатная паста — 100 г
Лимон — 1 шт
Укроп - 1 пучок
Перец черный (по вкусу)
Масло оливковое (или растительное)
Сметана или сливки домашние.

В 5ти литровую кастрюлю 4 литра воды.
Куриное филе или бедра сварить (можно в этой же кастрюле - будет на курином бульоне :) ), вынуть, дать остыть и порезать кубиками. Куриные желудки варим отдельно, режем мелко. Сосиски, мясо, колбасы и огурцы- режем кубиками. Лук режем мелко, морковь - на крупной терке. Все мясное обжарить на сковороде с небольшим количеством растительного или оливкового масла. Все - в кастрюлю. Лук обжариваем на сковороде с маслом, потом добавляем туда морковь и слегка обжариваем - добавляем огурцы - и снова обжариваем. Добавляем в кастрюлю. Добавляем рассол от огурцов, томатную пасту, порубленную петрушку. Варим около часа.

Разлить в тарелки, добавить порезанные оливки и лимон и сметану или сливки.
Востаннє редагувалось 04 березня 2013, 15:37 користувачем Al-eX, всього редагувалось 1 раз.

Аватар користувача
NikolayVM
Активіст
Повідомлень: 235
З нами з: 26 листопада 2012, 11:38
Контактна інформація:

Re: Кулинария

Повідомлення NikolayVM » 04 березня 2013, 15:06

Al-eX писав:Вот такую солянку иногда могу сделать:
IMG_1831.JPG
А РЕЦЕПТ хде?!

Відповісти

Повернутись до “Зроби сам”