Стаття, яка стала приводом для закриття блога громадянського активіста-правозахисника Геннадія Гекова.
Прочитай і, якщо ти не байдужий до людей, до того, що коїться в нашій державі, то, будь ласка, зроби те, що викладено під статтею.
Геннадій Геков, пенсіонер, громадський активіст,правозахисник
Як діє спеціальна комісія від Чернівецької ОДА
Тема 22: Справедливість по українськи (або як діє спеціальна комісія при Чернівецькій ОДА)
Нарешті, зрадів я, коли мені на мій мобільник зателефонували із ОДА (08.02.13, п’ятниця). І хоч із запізненням, але все ж таки, на моє звернення до голови облради М. Гайничеру (11.01.13) запросили на засідання спеціальної комісії на 17:00 11.02.13 в відділ звернень. Навіть, не обурившись, тим, що по Закону мені повинні були направити письмове запрошення, я з надією на краще прийшов о 16:45 в призначене місце, а, знаючи неправомірніі витівки наших високопосадовців, ще й запросив журналістів. Нехай побачать, почують а ще і зафіксують, як поводяться чинуші на колегіальних засіданнях.
Хочу одразу вказати, що вже на другий день після дзвінка з ОДА (в суботу) мені заблокували мобільний телефон. Лише після обіду в неділю мої знайомі технарі його розблокували. Але вже в понеділок після одинадцятої якийсь «жартівник» від влади від мого імені на мій номер мобільного телефону виклав рекламу на сайт всеукраїнського агентства AUTOріа про продаж «мого» автомобіля «Ланос 2009» (у мене вже 30 років не має ніякого авто). На мене полився цілий шквал дзвінків. І знову мої друзі допомогли владнати цю проблему.
А за два дні до цього якийсь хакер зламав мій блог і вніс зміни в мої анкетні дані. Я на сто відсотків впевнений, що це зробили по наказу … вірно, Д. Павела, щоби у нього з’явився привід наїхати на хазяїна сайту і, щоби той, в свою чергу, наїхав на мене і закрив мій блог. Саме закриття мого блогу прагне високопосадовець … Павел Д. Д., той із-за кого і була призначена комісія. Той, хто не заперечує факту грубого поводження (а фактично, фізичного насилля) зі мною, але заперечує побиття ним аудіо- відеоапаратури прямо в своєму службовому кабінеті і, скоординованого їм, другого нападу на мене (versii.cv.ua/new/aktivist-vs-chinovnik/20345.html).
Я рахую все це помстою Павела на моє розслідування фактів неправомірних дій Чернівціобленерго, цього молодого високопосадовця, який покриває ці злочини. Все це підтверджується і деякими коментарями до моїх статей на моєму блозі. Усі ці коментарі не тільки схожі по стилю, але і по тим окремим фактам-деталям, які знають лише я, Павел і свідки його нападу на мене а також ті хто досконало знайомий з моєю боротьбою з обленерго. Тому зараз Павел більше всього бажає закрити мені рота, намагається будь яким засобом не дати мені можливості донести правду до людей.
Але повернемось до комісії. Перше, що я побачив в коридорі на лавці біля дверей відділу звернень сидів сержант міліції із внутрішньої охорони ОДА. Я одразу зрозумів, що моя пересторога про провокації зі сторони керівників обласної адміністрації вже справджується. Справа в тому, що міліцейська охорона ніколи і нікого не напружує в відділі звернень своєю присутністю. ЇЇ там ніколи не буває!!! … Ми хвилин десять побалакали про життя, про правовий беспредєл в ОДА. На моє запитання, що він тут робить, хлопець так і не відповів.
Лише в 17:30 мене на засідання в кімнату (де ще з 17:00 вже сидів Павел) запросив начальник відділу звернень громадян Тіщенко О. О.
І ось тут почалася повна правова вакханалія. Тіщенко перекрив вхід журналістам. На їх і моє запитання, на основі якого Закону він не дозволяє зайти зі мною журналістам, він відповів, що зараз порадиться з членами комісії (з членами комісії мабуть радився і Павел, бо він весь час знаходився в кімнаті з ними). Через хвилин двадцять О. Тіщенко знову вийшов в коридор і, не посилаючись ні на який Закон України, нічого не пояснивши, несподівано заявив, що комісія заслухала Д. Павела, а мені нададуть письмову відповідь-рішення спецкомісії. Коли ж я запитав, чому комісія заслухала лише Павела, таким чином порушивши мої Права потерпілого, і що такий підхід до службового розслідування аж занадто упереджений, Тіщенко одразу зник за дверима.
Ми всі даремно чекали в коридорі на вихід комісії. Всі вони разом з Павелом, як ганебні боягузи тихенько втекли позаду нас через двері кабінету начальника відділу звернень громадян Тіщенко О. О. Одразу за ними щез і правоохоронець.
Ну що ж, можно з упевненностю констатувати – вседозволеність слуг народу не має меж і вони мають свою незалежну думку від свого народу про справедливість по українськи!
P.S. Невже ті коментатори і їх хазяї які , «не покладая рук в поте лица» виливають на мене тони багнюки, намагаються будь якими засобами не дати іншим нормальним інтернет-читачам ознайомитись з моїми думками (дивись stopbrehnya! і замість тексту пробіл на метр) не розуміють, що своїм чорним піаром,чорним галасом навкруги мене ще більше підіймають мій рейтинг, мою популярність, мій авторитет і тим самим працюють проти себе.
13.02.2013 Геннадій Геков
Переглядів (28) / Коментарі (2)
1. Збоку думка
Успіхів тобі друже в боротьбі з цим болотом. Народ все розуміє. Тримайся.
2. Геннадий Геков, Черновцы
Очень жаль, что у Зарайского не хватило духу противостоять угрозам и шантажу Павела. В этом он сам признался мне на второй день после появления моей первой статьи, - позвонил на мой мобильный телефон и пожаловался на то, что Павел пригрозил подать на него в суд, если он не закроет мой блог. А теперь Зарайский придумывает, что я, посредством своего блога, бездоказательно сводил личные счёты с хорошим человеком. То есть, если я даже и излагаю сущую правду, подтверждённую фактами (документами), то получается, что я это делаю из личной мести. Возникает вопрос - можно ли считать сведением счёта (местью) огласку преступных действий конкретного гражданина, против которого открыто уголовное дело по ст.125 КК и, более того, который сам не отрицает своего противоправного проступка. Кстати, давление (любым способом) на редакционную политику СМИ называется цензурой и влечёт за собой административную или уголовную меру наказания. А вот оценочные суждения физического лица (автор статьи физлицо - Я ) не подлежат преследованию с чьей либо стороны (ст.ст.30, 31 Закона "Про информацию").
Надеюсь, что С. Зарайский найдёт в себе силы и совершит мужественный поступок и немедленно исправит свою ошибку - вновь откроет мой блог на своём сайте.
14.02.2013
Усіх, хто не байдужий, в першу чергу, до самого себе і до тих активістів-правозахисників як Геннадій Геков, до бід простого люду прошу відізватись. Давайте усі разом нарешті зробимо щось по справжньому добре.
Я бачив, як 27.09.2012 на мітингу під міськрадою проти закону «Про наклеп» бігав з фотоапаратом та ще й ораторствував Зарайський, а сьогодні від страху вже сам намагається заткнути рота мужній людині, яка веде безкомпромісну боротьбу проти владної «єліти». Про які особисті зведення рахунків пише Зарайський?! Він що не розуміє, а, вірніше, не хоче зрозуміти – Геков сам став потерпілим в результаті своєї жорсткої боротьби з ненажерливими Паієвими, Галицями, Павелами та іншими. І напад мажора, та ще й чиновника високого рангу не може залишатись поза увагою громадськості. Бо в нашій державі лише громада може вплинути на те, щоби слідство і суд проводились в Законному руслі! Крім того, нехай Зарайський пояснить всім, чому він, як журналіст, не прийшов на засідання спец комісії, проігнорувавши запрошення Геннадія, а тепер ще має совість звинувачувати в бездоказовості громадського активіста Гекова!
Я звертаюсь і до блогерів сайту «БУКІНФО» - завтра і Вас можуть закрити по надуманій причині.
Ганьба Зарайському!!! Ганьба!!! Ганьба!!!
Моя пропозиція полягає в наступному:
Скопіюйте все що викладено зараз в цьому коментарі і вставляйте в коментарях під усіма статтями. Нехай влада бачить, що ми не бидло і не будемо, як вони думають (розраховують), тихенько стояти (чи сидіти) в своїх «стійлах». Досить вже мовчати.
P.S. Хто бажає вийти на статті Гекова, які були на його блозі (всього три, більше не стиг викласти!) і додати свій коментар може це, дуже просто, зробити: достатньо в адресному рядку вказати слідуюче - БУКІНФО 31646, БУКІНФО 31696, БУКІНФО 31786.
Вже найближчим часом ми викладемо в YOUTUBE відеозапис того, що відбулося 11.02.2013 в ОДА.
З повагою до всіх.
18.02.2013 10:45
У Чернівецькій облдержадміністрації заявляють про відкритість та прозорість влади
Понеділок, 18 лютого 2013, 17:46
У Чернівецькій облдержадміністрації заявляють про відкритість та прозорість влади. До того ж, кожен буковинець має можливість зателефонувати на "пряму губернаторську лінію" та особисто задати питання керівнику обласної виконавчої влади. Про це повідомляють у відділі роботи зі зверненнями громадян та доступу до публічної інформації ОДА. Як запевняють чиновники, значна частина питань, порушених у клопотаннях буковинців, вирішується одразу в робочому порядку.
У Папієва запевняють, що звернень до найвищих владних кабінетів у 2012-му році поменшало. Чиновники це пояснюють дієвістю місцевих держслужбовців, які здатні вирішити проблеми громадян майже одразу та без додаткових звернень вище.
Олександр Тіщенко, нач. відділу роботи зі зверненнями громадян та доступу до публічної інформації: "Це є непоганий показник. Може свідчити про авторитет влади і про те, що громадяни, їх проблеми вирішуються на місцевому рівні. І не має потреби звертатися в інші інстанції для захисту своїх прав".
Щоправда, за дослідженнями соціологів, набагато гірша ситуація із доступністю та прозорістю місцевих владників. Згідно з моніторингом Центру політичних студій та аналітики, Чернівецька ОДА та Миколаївська міськрада очолили список найзакритіших органів місцевої влади в Україні. Вони отримали перше місце в номінації "Таємна бюрократія". Натомість у самій облдержадміністрації запевняють, що вони відкриті, а моніторинг центру базується на недостовірних цифрах. Втім, журналісти "Чернівецького репортера" мали змогу особисто переконатися у закритості деяких владних кабінетів в стінах ОДА. На прохання чернівчанина Геннадія Гекова, який поскаржився на діяльність одного з високопосадовців, ми прийшли на засідання спеціальної комісії, яка мала розглянути скаргу. Незважаючи на те, що засідання комісії відбувалося безпосередньо у відділі зі звернення громадян, ні пресу, ні скаржника всередину не впустили. Начальник відділу Олександр Тіщенко пояснив це закритістю службового розслідування.
По закінченні роботи комісії нам коментарів також не наддали: "Зрозумійте мене, зараз вже закінчується робочий день. Тому я хочу донести до вас.... Робоча група вивчила звернення, вислухала ВСІ СТОРОНИ і (показує звернення). Це є одна сторона".
Однак, другу сторону робоча група так і не вислухала, адже а ні чернівчанина Гекова, а ні пресу всередину так і не впустили. Слід зауважити, що весь цей час, високопосадовець із ОДА Павел Д. Д. (на відео закривається синьою папкою) через якого, власне, і зібралася комісія, перебував в кабінеті та брав участь в обговоренні скарги. На брифінгу Олександр Тіщенко подібну поведінку пояснив тим, що це було не засідання комісії, а лише спецгрупи.
Олександр Тіщенко: "Якщо робоча група збирається з такого питання, до прикладу, десь хтось, третя особа поскаржилася на якогось чиновника, то збирається робоча група з метою перевірки того факту. Це назвем службовим розслідуванням".
Однак, чому на численні скарги чернівчанина Геннадія Гекова, в ОДА зібралася не комісія, що передбачено законодавством, а лише робоча група, на яку другу сторону запросили, але не пустили пан Тіщенко так і не пояснив. Натомість чиновник запевнив, що закон "Про доступ до публічної інформації" виконується в повному обсязі.
Олександр Коркоїл. Телеканал «Чернівці».
Здравствуйте, Геннадий.
Сегодня "Чернівецький репортер" пропустил в эфир события 11.02.2012
Вот здесь: http://mtrk.com.ua/news/22728-2013-02-18-15-47-58.html
Вы можете просмотреть видео выйдя на страничку сайта "ТРК Чернівці", зайдя в архив новостей за 18.02.13
P.S. Зарайский со страху снял меня даже с регистрации сайта, тем самым нарушив мои Права трёх законов Украины про информацию и Цивільний Кодекс, а также несколько статтей международных пактов ратифицированных парламентом Украины. Уже могу подать на него в суд!!!
Интересно, что будет дальше.
Справедливість по українськи-2
-
- Новачок
- Виктор Ф.
- Активіст
- Контактна інформація:
Re: Справедливість по українськи-2
А декількома реченнями не можливо все описати? ...чітко та конкретно потрібно інформувати людей!
Это все конечно очень хорошо, интересно так, но среди этой всей писанины я ничего не поняла, кто все эти люди?
Зачем Вы Геков Гена так мой мозг насилуйте?
среди етого всего потока смешаного водой с навозом процентов приблизительно 5 воды, напишите пожалуйста многоуважаемый конкретно за что Вы боритесь, зачем.
Зачем Вы Геков Гена так мой мозг насилуйте?
среди етого всего потока смешаного водой с навозом процентов приблизительно 5 воды, напишите пожалуйста многоуважаемый конкретно за что Вы боритесь, зачем.
також почекаю скороченої версіїВиктор Ф. писав:о чем здесь???
Купівля та доставка товарів із USA
my Skype "mastbodr1"
my Skype "mastbodr1"