phpBB [video]
Спецвзвод Черновцов , как всегда , нарушают ПДД
Re: Спецвзвод Черновцов , как всегда , нарушают ПДД
Не знаю как насчет шугать , но сегодня , по этому поводу , отнес жалобу в УГАИmarkus писав:їх скоро діти з мобілками будуть шугати
Начальнику управління ДАІ УМВС України
в Чернівецькой області
Доголічу І.В.
вул. Заводська 22
Журналіста всеукраїнської правової газети
«Дорожній контроль»
Голуба Максима Вікторовича
----------------------------------
----------------------------------
СКАРГА.
17 жовтня 2013 року приблизно в 11.45 рухаючись по вул..Коломийськой , на розі вулиць Коломийськой та Заводській побачив патрульний автомобіль д.н. 02-18, який порушував ПДД України а саме :
15.9. Зупинка забороняється:
ґ) на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга;
інспектори якого зупиняли автомобілі. Я зупинився , та пред’явивши журналістське посвідчення,згідно
ст. 26. Закону України про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні
Права та обов'язки журналіста редакції
Журналіст зобов'язаний:
5) представлятися та пред'являти редакційне посвідчення чи
інший документ, що засвідчує його належність до друкованого засобу
масової інформації;
запитав у інспекторів ДАІ а саме у інспектора Ковшара Василя Сергійовича про причину порушення ними ПДД України. Після чого інспектор заборонив знімати його як громадянина України. На що я відповів, що якщо він вважає що я не маю права цього робити, він має право подати на мене до суду. Після чого він звинуватив мене у тому що моє посвідчення , не справжнє.
Звернемось до Конституції України в якій чітко вказано: Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.
Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.
Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.
Тобто права та обов’язки громадянина чітко зазначені Конституцією України,на правовій основі якої базується діяльність міліції - Стаття 4. Правова основа діяльності міліції
Правовою основою діяльності міліції є: Конституція України ( 254к/96-ВР ), цей Закон, інші законодавчі акти України, постанови Верховної Ради України, укази Президента України, постанови Кабінету Міністрів України, нормативні акти Міністерства внутрішніх справ України, Загальна декларація прав людини, міжнародні правові норми, ратифіковані у встановленому порядку.
Тобто Конституція України є основа в діяльності міліції,і вона є основою,та першочерговим постулатом в діяльності виконавчого органу державної влади – яким являється міліція.
Крім цього Закон України про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні , а саме :
Стаття 26. Права та обов'язки журналіста редакції
3) відкрито здійснювати записи, в тому числі із застосуванням
будь-яких технічних засобів, за винятком випадків, передбачених
законом;
Розділ V ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ СВОБОДИ ДІЯЛЬНОСТІ ДРУКОВАНИХ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ
Порушеннями законодавства України про друковані засоби
масової інформації є:
3) порушення прав журналіста, встановлених цим Законом;
За ці порушення винні особи притягаються до дисциплінарної,
цивільно-правової, адміністративної або кримінальної
відповідальності згідно з чинним законодавством України.
Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. { Офіційне тлумачення положення частини другої статті 19 див. в Рішенні Конституційного Суду України N 7-рп/2009 ( v007p710-09 ) від 16.04.2009 }
Тобто вимоги працівника міліції повинні бути-законними,відповідно перешкоджання проведення відео зйомки журналістом -суперечать вимогам,Конституції та Законам України, якими в своїй діяльності користується міліція.
Повністю відеозапис зазначеного діалогу знаходиться в Інтернеті за адресоюта може бути представлена мною на носіях.
Всі дії інспектора Ковшара В.С грубо порушують вимоги статті 5 Закону України «Про міліцію»: «міліція виконує свої завдання неупереджено, у точній відповідності з законом. Міліція поважає гідність особи і виявляє до неї гуманне ставлення, захищає права людини незалежно від її соціального походження, майнового та іншого стану, расової та національної належності, громадянства, віку, мови та освіти, ставлення до релігії, статі. У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт.»
Зйомку інспектора я проводив відкрито.
Як видно з представлених матеріалів, інспектор зупинив водія з порушенням ПДД, та не повідомив йому причину зупинки та суть скоєного правопорушення як того вимагає ст. 21-1 Закону України «Про міліцію», Доручення Президента України від 01.09.2011 року, та ст. 14,7 Іінструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, як вияснилось пізніше , про що на камеру повідомив водій якого зупинили
Своїми діями інспектор порушив Конституцію України, а саме:
Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством…;
Стаття 33. Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування…;
Надаючи моральний тиск своїми діями, інспектора Ковшара В.С. , по суті зловживав владою і службовим становищем, за що в чинному законодавстві передбачена відповідальність за частиною 3 статті 364 КК України.
Враховуючи, що працівник міліції є представником державного органу виконавчої влади, і законні вимоги працівників міліції є обов'язковими для виконання громадянами і посадовими особами, я готовий був виконувати саме законні вимоги інспектора. Чекаючи від Ковшара В.С. правомірних вимог, як того вимагає закон: «працівник міліції при виконанні покладених на нього обов'язків керується тільки законом, діє в його межах» (ст.20 Закону України «Про міліцію»), я почув ряд абсолютно протиправних вимог та безпідставних звинувачень: перестати проводити відео зйомку, звинувачення у тому що у мене несправжнє посвідчення журналіста.
Статтею 25 Закону України «Про міліцію» передбачено: «працівник міліції у межах повноважень, наданих цим Законом та іншими законодавчими актами, самостійно приймає рішення і несе за свої протиправні дії або бездіяльність дисциплінарну чи кримінальну відповідальність. При порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічно вибачитися.
Працівник міліції, який виконує свої обов'язки відповідно до наданих законодавством повноважень та у межах закону, несе відповідальності за завдані збитки. Такі збитки компенсуються за рахунок держави.
Дії працівника міліції можуть бути оскаржені у встановленому порядку до органів внутрішніх справ, суду або прокурору. Службова особа міліції, яка порушила вимоги закону, або неналежно виконує свої обов'язки, несе відповідальність у встановленому порядку.
Враховуючи вищевикладене прошу Вас провести перевірку викладених фактів, вжити заходів реагування до співробітника ДАІ Ковшара Василя Сергійовича за результатами службової перевірки, який не тільки не знає (а можливо знає, але ігнорує) Закони України, а й грубо порушує їх, допускається образлива поведінка до осіб, які беруть участь у міжнародному русі, тим самим завдаючи істотної шкоди іміджу Україні.
Враховуючи, що всі співробітники міліції зобов'язані регулярно проходити медичні комісії, які включають в себе психологічні перевірки на професійну придатність, мене дивує присутність в рядах дорожньо-патрульної служби - служби, працівники якої найбільш часто мають практику спілкування з громадянами Україні, але й інших держав, і по суті є особою державної влади, настільки неврівноваженого, безкультурного, агресивного, психологічно безграмотного співробітника, яким є інспектор ДАІ Ковшара Василь Сергійович.
Враховуючи вищенаведене, прошу:
- призначити проведення перевірки та службового розслідування відносно всіх викладених у цій скарзі фактах порушення законодавства ІДПС ДАІ Ковшара Василя Сергійовича.
-провести перевірку діяльності інспектора ІДПС ДАІ Ковшара Василя Сергійовича з огляду на численні порушення під час безпідставного звинувачення мене в порушенні чинного Законодавства. Вжити заходів дисциплінарного характеру до посадової особи ДАІ, яка вчинила дії, що порушують законодавство, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби.
-провести перевірку на відповідність інспектора Ковшара Василя Сергійовича займаній посаді.
-провести позачергову атестацію інспектора Ковшара Василя Сергійовича з метою встановлення рівня засвоєння ним службових інструкцій, наказів і службових розпоряджень МВС, інших нормативних актів, що безпосередньо стосуються виконання ним своїх службових повноважень.
- надати мені письмову відповідь по суті всіх викладених мною фактів порушень закону у строки, передбачені ЗУ "Про Звернення громадян",.
-результати перевірки-надіслати в письмовому вигляді на вищевказану адресу .
18 жовтня 2013 року Голуб М.В.
0969707866
- ДРУГ КРАСНОАРМЕЕЦ
- Досвідчений
- Дякував (ла): 10 разів