Приходить пацієнт після виписки до лікаря і каже
-От Вам цукерки, коньячок...
Лікар вибухає гнівно
-Та хто Вам дозволив тратити мої гроші!!!
Зараз не тільки в лікарнях, а і в швидких будуть доїти....
Я помітив одну закономірність. Чим серйозніша лікарня (чим страшніші там лікують хвороби) тим більше виражене там ставлення до пацієнта, просто як до гаманця, з якого тягнуть гроші. Про онколікарню в Черніцях маю дуже погане враження, там і матері робили операцію з підозрою на онкологію, про те що ніхто на термінову операцію не клав поки не заплатили аж цілих сотню чи дві гривень, ну така в них мабуть ціна життя, я мовчу, потім під час операції біганина за НИТКАМИ

Я був в шоці, ідучи на операцію мені дали цілий список чого потрібно купити, а потім я ще 2 рази бігав докуповувати матеріали. І не щось супер специфічне, а банальні нитки, і ще якісь дрібниці. А якщо в мене грошей немає? То що не зашивали б? І сусід там лікувася, родича теж там доїли як сидорову козу, хоча всі лікарі чудово бачили що людина помирає і потрібно просто відправити додому і колоти морфій, ні нехай в лікарні лежить, платить санітарам, лікарям, а йому все той же морфій і кололи.
А от в минулому році мати лежала в районній лікарні, так лікар відмовилась гроші брати, не взяла ні до лікування, ні після.
Взагалі вирішенням проблеми варто було б сказати людям чесно
медицина у нас давно вже платна і не дешева. Тому платіть гроші в касу, а за ці гроші Вам будуть і ліки і палати. А не узаконювати "добровільні" внески, які не такі уже і добровільні, та ще й ідуть не зовсім зрозуміло куди і на що. Вірніше зрозуміло що ідуть зовсім не на лікування і не на лікарні.