:D угуelectron писав: варто просто прочитиати і вдуматись.
З 1 жовтня, виїжджаючи за місто, водії повинні вмикати фари.
- Сулейман
- Rescue Ranger
- Дякував (ла): 170 разів
- Подякували: 241 раз
- Контактна інформація:
Re: З 1 жовтня, виїжджаючи за місто, водії повинні вмикати ф
- Bodya_Hollywood
- Постійний користувач
- Дякував (ла): 61 раз
- Подякували: 103 рази
Заказал себе эти малышки..)

Думаю ругатся сильно не будете :D

Думаю ругатся сильно не будете :D
Востаннє редагувалось 01 жовтня 2013, 23:27 користувачем Bodya_Hollywood, всього редагувалось 2 разів.
Просто посмеемся, фирменного ксенона Н4 не существует в природе, на картинке дешевый кЕтай с наклейкой Бош, только дороже чем оно стоит, учитывая еще температуру 6000К- выброшенные деньги ...Bodya_Hollywood писав: Думаю ругатся сильно не будете :D
За сколько его тебе впарили, если не секрет?
Востаннє редагувалось 02 жовтня 2013, 00:23 користувачем Andliva, всього редагувалось 1 раз.
А блок фари теж під заміну? чи будемо всіх сліпити?
Знаючи що в нас більшість новацій копіюють з РФ, мене дивують люди які самі створюють собі проблеми в майбутньому, в РФ вже пару років штрафують за колгоспний ксенон (і правильно роблять), введення такого штрафу в нас запитання часу, тим більше враховуючи, що казна пуста і потрібні гроші на вибори. Якщо ставити ксенон то одразу міняти і фару:
пункт А це про ДХВ, я би на місці ДАІ узанонив не штатні ДХВ, які відповідають вимогам встановлення (відстань від землі, від краю автомобіля, і мінімальна відстань між самими приладами).
Знаючи що в нас більшість новацій копіюють з РФ, мене дивують люди які самі створюють собі проблеми в майбутньому, в РФ вже пару років штрафують за колгоспний ксенон (і правильно роблять), введення такого штрафу в нас запитання часу, тим більше враховуючи, що казна пуста і потрібні гроші на вибори. Якщо ставити ксенон то одразу міняти і фару:
Джерело http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/130 ... 0%BF/page431.4. Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам:
31.4.3. Зовнішні світлові прилади:
а) кількість, тип, колір, розміщення і режим роботи зовнішніх світлових приладів не відповідають вимогам конструкції транспортного засобу;
б) порушено регулювання фар;
в) не горить лампа лівої фари в режимі ближнього світла;
г) на світлових приладах немає розсіювачів або використовуються розсіювачі і лампи, що не відповідають типу даного світлового приладу;
ґ) на розсіювачах світлових приладів нанесено тонування або покриття, що зменшує їх прозорість чи світлопропускання.
пункт А це про ДХВ, я би на місці ДАІ узанонив не штатні ДХВ, які відповідають вимогам встановлення (відстань від землі, від краю автомобіля, і мінімальна відстань між самими приладами).
Востаннє редагувалось 02 жовтня 2013, 09:02 користувачем electron, всього редагувалось 1 раз.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.
- rerik
- Досвідчений
- Дякував (ла): 20 разів
- Подякували: 80 разів
Небольшое разъяснение от ГАИ:
«Закон требует, чтобы в авто были включены дневные ходовые огни (ДХО), или в случае их отсутствия - свет ближних фар. Действительно, на большинстве машин ДХО просто нет, поэтому иногда водители путают их с габаритами. Однако габариты и противотуманные фары - это штраф», - отмечают в ведомстве."
http://ru.golos.ua/suspilstvo/13_10_02_ ... gabaritami
«Закон требует, чтобы в авто были включены дневные ходовые огни (ДХО), или в случае их отсутствия - свет ближних фар. Действительно, на большинстве машин ДХО просто нет, поэтому иногда водители путают их с габаритами. Однако габариты и противотуманные фары - это штраф», - отмечают в ведомстве."
От цікаво було б побачити на сайті ДАІ офіційну відповідь того ж Будника на предмет самостійно встановлених ДХВ. Щоб точно знати можна чи ні. А то я поки бачив тільки на різних інформаційних порталах всілякі розяснення і уточнення. Але це не офіційні ресурси, тому посилатись на них в розмові з дайцями не можна.rerik писав:Небольшое разъяснение от ГАИ:
- rerik
- Досвідчений
- Дякував (ла): 20 разів
- Подякували: 80 разів
Кустарные дневные ходовые огни как были вне закона, так вне закона и остались, а новые правила дорожного движения лишь точно определили их. Народный тюнинг, даже если он сделан фирменными «заводскими» дневными ходовыми огнями Philips на самом официальном СТО, считается переоборудованием транспортного средства и наказывается, согласно 122 статье КоАП штрафом от 425 до 510 гривен.
Установку дневных ходовых огней можно легализовать с помощью официального разрешения, которое выдаётся Центром Безопасности Дорожного Движения МВД Украины или Государственным автотранспортным научно-исследовательским институтом («ГОСАВТОТРАНСНИИПРОЕКТ»). Сотрудники вышеупомянутых организаций должны исследовать автомобиль и внести соответствующие записи в техпаспорт транспортного средства.
Установку дневных ходовых огней можно легализовать с помощью официального разрешения, которое выдаётся Центром Безопасности Дорожного Движения МВД Украины или Государственным автотранспортным научно-исследовательским институтом («ГОСАВТОТРАНСНИИПРОЕКТ»). Сотрудники вышеупомянутых организаций должны исследовать автомобиль и внести соответствующие записи в техпаспорт транспортного средства.
- Buxx
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 21 раз
- Подякували: 30 разів
В той же час, на даний момент, ДАІ не має повноважень перевіряти тех.стан приватних авто на дорозі в процесі експлуатації.rerik писав:Кустарные дневные ходовые огни как были вне закона, так вне закона и остались, а новые правила дорожного движения лишь точно определили их. Народный тюнинг, даже если он сделан фирменными «заводскими» дневными ходовыми огнями Philips на самом официальном СТО, считается переоборудованием транспортного средства и наказывается, согласно 122 статье КоАП штрафом от 425 до 510 гривен.
Цікаво а яким чином виглядає помітка про встановлення ДХВ в ТП? От переобладнання з вантажника в пасажира, так і пишуть пасажир, заміна кольору пишуть колір, заміна двигуна теж пишуть нову кубатуру, або модель двигуна (ну це якщо ті хто мерси перепрошиває в 108 на 112, чи з 109 на 115 захочуть це все в ТП відобразити). До речі відповідні записи в ТП просто нереально зробити, ТП трішки ламінований, тому виключно заміна на ТП з новими данними... Це раз
Два читаємо ЗУ Про Дорожній рух http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/3353-12/page2
Покажіть мені там хоч щось про встановлення світлових приладів? Єдине що можна спробувати за вуха притягти, так це Спеціального обладнання, але от чи яавляється ДХВ спец обладнанням, велике запитання. А узгодження потрібне у випадку
Тому однозначну відповідь можна отримати виключно з ДАІ з аргументацією їхньої позиції пунктами НПА.
Букс +1090, але ж знову зявлялась інфра про пересувні лабораторії, поки затихло з цим, але через певний час думаю таки введуть нове пАкращення. І будуть перевірки тех стану на дорогах.
Два читаємо ЗУ Про Дорожній рух http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/3353-12/page2
ДХВ я так думаю не сильно змінюють масу чи розподіл по осях? Так й на тип двигуна і його потужність не особливо пвливають, колісну формулу не змінюють, і в систему гальм з рульовим також змін не вносять...що
призводить до зміни повної маси та її розподілу по осях,
розміщення центру ваги, типу двигуна, його ваги і потужності,
колісної бази чи колісної формули, системи гальмового і рульового
керування та трансмісії.
А які саме облікові данні змінюються щоб їх відображати в ТП?Переобладнання, що призвело до зміни облікових даних
механічного транспортного засобу, повинно бути відображено у його
реєстраційних документах.
Тому однозначну відповідь можна отримати виключно з ДАІ з аргументацією їхньої позиції пунктами НПА.
Букс +1090, але ж знову зявлялась інфра про пересувні лабораторії, поки затихло з цим, але через певний час думаю таки введуть нове пАкращення. І будуть перевірки тех стану на дорогах.
Востаннє редагувалось 02 жовтня 2013, 13:31 користувачем electron, всього редагувалось 3 разів.