щодо вживання зеленого чаю (постійна основа):
У японцев, регулярно пьющих столь богатый антиоксидантами зеленый чай, желудки выглядят весьма удручающе. Специалисты по чаю, которые по долгу службы вынуждены пить его литрами, нередко становятся жертвами атрофического гастрита — предвестника рака желудка.
Но тогда почему ВРЕДНОЕ считают полезным? Да потому, что люди склонны обращать внимание лишь на ОТДЕЛЬНЫЕ свойства того или иного продукта и не принимают во внимание целостную картину. Действительно, в зеленом чае много антиоксидантов, он убивает бактерии и замедляет окислительные процессы. Вот все и решили: чем больше его пьешь, тем здоровее будешь и тем дольше проживешь. Увы, клинические данные опровергают этот широко распространенный миф. У тех, кто злоупотребляет зеленым чаем, плохие желудки.
Дело в том, что содержащиеся в чае антиоксиданты — не что иное, как разновидность полифенола. Полифенол связывает свободные радикалы, тем самым нейтрализуя их негативное влияние. При этом образуется вещество под названием «ТАНИН». Фруктам и овощам танин придает вяжущий вкус. Хурма горчит именно потому, что в ней много танина.
В промышленности танины используются для дубления кожи и меха, приготовлении чернил, протравливания текстильных волокон, для придания различным напиткам терпкого и вяжущего вкуса и как пищевой краситель (E181).
В Юго-Восточной Азии женщины окрашивали зубы в черный цвет таниносодержащей жидкостью.
В медицине танины находят применение как вяжущие лекарственные средства, как антидот (при отравлении солями свинца, ртути и др.), как противодиарейные, кровоостанавливающие и противогеморроидальные средства.
Но танин легко окисляется. При взаимодействии с воздухом и горячей водой он превращается в ДУБИЛЬНУЮ КИСЛОТУ, которая способствует сворачиванию белков. Не знаю, что об этом думаете вы, но, по моему мнению, чай с дубильной кислотой — далеко не лучший напиток.
В растениях (в коре, древесине, корнях, листьях, плодах) дубильные вещества — нормальные продукты их жизнедеятельности (физиологические дубильные вещества, по Wagner’y — это выделения растительного организма и сравнивают их в этом отношении с мочевиной животных). Патологические дубильные вещества составляют часть болезненных наростов, образующихся на листьях и других органах некоторых видов дуба и сумаха вследствие укола, производимого насекомыми.
По данным эндоскопических исследований, если человек регулярно пьет чай (все равно — зеленый или черный, китайский или английский), в слизистой оболочке его желудка происходят атрофические изменения и развивается хронический гастрит.
http://uainfo.censor.net.ua/heading/pub ... ludka.html
Реальная польза от травяных чаёв и отваров.
-
- Активіст
- Повідомлень: 479
- З нами з: 25 листопада 2012, 12:16
- Звідки: станция мир
- Подякували: 10 разів
Re: Реальная польза от травяных чаёв и отваров.
якраз зараз можна збирати
від цієї квітки реально є результат по перечисленним хворобам
Первоцвіт лікарський
Одне з перших весняних рослин, до якого всі ставляться з любов'ю і ніжністю. Діти висмикують з кисті квіточку і висмоктують солодкий сік, дорослі зривають молоденькі листя на салат - на смак він мало чим поступається городнім салату, а за харчовою цінністю набагато перевершує його. Жодна рослина не містить в листі стільки аскорбінової кислоти, як первоцвіт.Травники заготовляють первоцвіт на лікарські цілі. При хронічному бронхіті це одне із самих ніжних і вірних засобів. Використовують в первоцвіти все: листя, квітки, корені. Настій або відвар коріння - ефективний відхаркувальний засіб. Якщо коли то кращою в цьому відношенні вважалася імпортна сенеги, то з'ясувалося, що первоцвіт за цими якостями в п'ять разів сильніше сенеги. Тому він часто знаходить застосування при пневмонії, бронхіальній астмі.Настій квіток добре допомагає при мігрені, запамороченні, запаленні сечового міхура і як легке проносне. До речі, настій квіток вважається корисним при паралічі.У народі з листя первоцвіту готують «любовний напій». Листя швидко сушать у духовці, розтирають в порошок і прибирають в щільно закривається посуд, найкраще в склянку з притертою кришкою. В довгі зимові вечори п'ють чай, заварюючи половину чайної ложки порошку в склянці окропу, наполягають, укутавши, 20 30 хвилин і додають 1 2 крупинки солі. Вважається, що такий чай допомагає зберегти сімейне щастя, непохитну любов і спокій в будинку. Порошок добре зберігається - навіть через рік містяться в ньому корисні речовини не втрачають своєї активності.Я давно звернув увагу на те, що в багатьох народних рецептах по застосуванню первоцвіту згадується мігрень. Потім ввів в свою практику і дійсно одержував гарні результати (при використанні одночасно і декількох інших трав). Втім і сам первоцвіт здатний впоратися з цією хворобою.МІГРЕНЬ, тривалий головний БОЛЮ. Рихло заповнити скляну банку свіжими квітками первоцвіту і залити сухим виноградним вином. Настояти 3 тижні. Після проціджування приймати по 50 мл 3 рази на день до їжі - як прекрасні ліки.Мігрень, запаморочення. Повну столову ложку подрібнених сухих квіток залити склянкою окропу, настояти 30 хвилин і випити в теплому вигляді, як чай. Або заварювати трохи побільше і приймати по півсклянки 3 рази на день.МІГРЕНЬ, неврозів, безсоння. Заварити 2 3 столові ложки подрібненої сухої трави в 0,5 л окропу, краще в термосі - це добова доза.ХВОРОБИ НИРОК, СЕЧОВОГО МІХУРА. Неповну чайну ложку коренів (без високої гірки) залити склянкою окропу, настояти 2 години, процідити. Приймати по 1 2 столові ложки 3 4 рази на день. Це корисно і при загальній слабкості, поганому апетиті, безсонні, запорах і як сечогінний.Пневмонія, бронхіт. Залити склянкою сирої води 1 столову ложку подрібнених коренів, довести до кипіння і кип'ятити на слабкому вогні 3 4 хвилини, потім настояти 2 години, процідити. Приймати по 1 2 столові ложки 3 4 рази на день.ХВОРОБИ СЕРЦЯ, ПАРАЛІЧ, ЗАХВОРЮВАННЯ НИРОК, застуди. 3 чайні ложки сухих подрібнених квіток залити склянкою окропу, настоювати 1 годину, процідити. Приймати по півсклянки в теплому вигляді повільно, ковтками, 3 рази в день незалежно від їжі.
***
Нешкідливо - це ще не означає безконтрольно. Спробуйте пити відвар коренів не столовими ложками, а відразу половиною склянки або все цілком - в кращому випадку відчуєте дискомфорт, а скоріше всього це викличе нудоту і блювоту. Це не отруєння, але розлад шлунку вам забезпечено з усіма властивими ознаками. Первоцвіт може викликати алергічну реакцію. Не слід вживати разом з антикоагулянтами. Протипоказаний він при вагітності, оскільки стимулює скорочення матки.
від цієї квітки реально є результат по перечисленним хворобам
Первоцвіт лікарський
Одне з перших весняних рослин, до якого всі ставляться з любов'ю і ніжністю. Діти висмикують з кисті квіточку і висмоктують солодкий сік, дорослі зривають молоденькі листя на салат - на смак він мало чим поступається городнім салату, а за харчовою цінністю набагато перевершує його. Жодна рослина не містить в листі стільки аскорбінової кислоти, як первоцвіт.Травники заготовляють первоцвіт на лікарські цілі. При хронічному бронхіті це одне із самих ніжних і вірних засобів. Використовують в первоцвіти все: листя, квітки, корені. Настій або відвар коріння - ефективний відхаркувальний засіб. Якщо коли то кращою в цьому відношенні вважалася імпортна сенеги, то з'ясувалося, що первоцвіт за цими якостями в п'ять разів сильніше сенеги. Тому він часто знаходить застосування при пневмонії, бронхіальній астмі.Настій квіток добре допомагає при мігрені, запамороченні, запаленні сечового міхура і як легке проносне. До речі, настій квіток вважається корисним при паралічі.У народі з листя первоцвіту готують «любовний напій». Листя швидко сушать у духовці, розтирають в порошок і прибирають в щільно закривається посуд, найкраще в склянку з притертою кришкою. В довгі зимові вечори п'ють чай, заварюючи половину чайної ложки порошку в склянці окропу, наполягають, укутавши, 20 30 хвилин і додають 1 2 крупинки солі. Вважається, що такий чай допомагає зберегти сімейне щастя, непохитну любов і спокій в будинку. Порошок добре зберігається - навіть через рік містяться в ньому корисні речовини не втрачають своєї активності.Я давно звернув увагу на те, що в багатьох народних рецептах по застосуванню первоцвіту згадується мігрень. Потім ввів в свою практику і дійсно одержував гарні результати (при використанні одночасно і декількох інших трав). Втім і сам первоцвіт здатний впоратися з цією хворобою.МІГРЕНЬ, тривалий головний БОЛЮ. Рихло заповнити скляну банку свіжими квітками первоцвіту і залити сухим виноградним вином. Настояти 3 тижні. Після проціджування приймати по 50 мл 3 рази на день до їжі - як прекрасні ліки.Мігрень, запаморочення. Повну столову ложку подрібнених сухих квіток залити склянкою окропу, настояти 30 хвилин і випити в теплому вигляді, як чай. Або заварювати трохи побільше і приймати по півсклянки 3 рази на день.МІГРЕНЬ, неврозів, безсоння. Заварити 2 3 столові ложки подрібненої сухої трави в 0,5 л окропу, краще в термосі - це добова доза.ХВОРОБИ НИРОК, СЕЧОВОГО МІХУРА. Неповну чайну ложку коренів (без високої гірки) залити склянкою окропу, настояти 2 години, процідити. Приймати по 1 2 столові ложки 3 4 рази на день. Це корисно і при загальній слабкості, поганому апетиті, безсонні, запорах і як сечогінний.Пневмонія, бронхіт. Залити склянкою сирої води 1 столову ложку подрібнених коренів, довести до кипіння і кип'ятити на слабкому вогні 3 4 хвилини, потім настояти 2 години, процідити. Приймати по 1 2 столові ложки 3 4 рази на день.ХВОРОБИ СЕРЦЯ, ПАРАЛІЧ, ЗАХВОРЮВАННЯ НИРОК, застуди. 3 чайні ложки сухих подрібнених квіток залити склянкою окропу, настоювати 1 годину, процідити. Приймати по півсклянки в теплому вигляді повільно, ковтками, 3 рази в день незалежно від їжі.
***
Нешкідливо - це ще не означає безконтрольно. Спробуйте пити відвар коренів не столовими ложками, а відразу половиною склянки або все цілком - в кращому випадку відчуєте дискомфорт, а скоріше всього це викличе нудоту і блювоту. Це не отруєння, але розлад шлунку вам забезпечено з усіма властивими ознаками. Первоцвіт може викликати алергічну реакцію. Не слід вживати разом з антикоагулянтами. Протипоказаний він при вагітності, оскільки стимулює скорочення матки.
Востаннє редагувалось 01 травня 2013, 15:57 користувачем VALENTIN, всього редагувалось 1 раз.
только сильный может опустить голову перед слабым.
- koka73
- Поважний користувач
- Повідомлень: 3238
- З нами з: 25 листопада 2012, 12:06
- Дякував (ла): 171 раз
- Подякували: 321 раз
Re: Реальная польза от травяных чаёв и отваров.
Ранее очень сильно подсел на кофе ( а точнее ту дрянь что у нас продают )
но вернувшись в зал, решил завязать с кофе , так сказать помиловать сердце ...
как альтернативу выбрал цикорий, в магазине есть в двух видах, в баночке черная
как смола ,тягучая субстанция... но сейчас появился и в порошке , растворимый как кофе.
выбрал в порошке, за неделю - две привык к цикорию... теперь вместо кофе потребляю
цикорий... кстати попадался цикорий и с экстрактом женьшеня и сибирских трав и брусники....
добавки на вкус не влияют ...
но вернувшись в зал, решил завязать с кофе , так сказать помиловать сердце ...
как альтернативу выбрал цикорий, в магазине есть в двух видах, в баночке черная
как смола ,тягучая субстанция... но сейчас появился и в порошке , растворимый как кофе.
выбрал в порошке, за неделю - две привык к цикорию... теперь вместо кофе потребляю
цикорий... кстати попадался цикорий и с экстрактом женьшеня и сибирских трав и брусники....
добавки на вкус не влияют ...
Господи, храни Украину.
- TAZIT
- Доцент
- Повідомлень: 9931
- З нами з: 27 листопада 2012, 23:42
- Звідки: CV.UA
- Дякував (ла): 3858 разів
- Подякували: 668 разів
- Контактна інформація:
Re: Реальная польза от травяных чаёв и отваров.
Добавки как раз на вкус и свойства цикория в экстракте очень сильно влияют ... , КОКА73 , ... !
Например если у вас проблемы с желудком то добавку из шиповника я бы очень не рекомендовал ... !!!
![Пионер *pioner*](./images/smilies/dw.gif)
Например если у вас проблемы с желудком то добавку из шиповника я бы очень не рекомендовал ... !!!
- koka73
- Поважний користувач
- Повідомлень: 3238
- З нами з: 25 листопада 2012, 12:06
- Дякував (ла): 171 раз
- Подякували: 321 раз
Re: Реальная польза от травяных чаёв и отваров.
на свойства согласен , на вкус нет ...Добавки как раз на вкус и свойства цикория
добавки в этот цикорий сделаны так чтоб вкус они не изменяли,
я пробовал как минимум с тремя разными добавками ...
Вкус только цикория ... И ничего другого ...
Востаннє редагувалось 12 травня 2013, 10:10 користувачем koka73, всього редагувалось 1 раз.
Господи, храни Украину.
Re: Реальная польза от травяных чаёв и отваров.
А я добавляю цикорий(густой) в натуральный кофе, говорят что таким образом нейтрализуется негативное влияние самого кофеина.
Re: Реальная польза от травяных чаёв и отваров.
Я коли мені потрібно підлікувати шлунок при загостреннях, п'ю відвар зльону. Мені особисто дуже допомагає.Потрібно заварити згідно рецепту і пити два рази на день перед їдою.