Чистка нотбука

Вільне спілкування
tarik
Поважний користувач
Дякував (ла): 37 разів
Подякували: 63 рази
Контактна інформація:

Re: Чистка нотбука

Повідомлення tarik » 13 червня 2013, 15:19

Ветер писав:Вот якщо ви таки супер інженери з велким досвідом, поясніть вам вистачить 10 хв навіть на розборку через кришки, заміну термопасти, термопрокладок, розібрати куллер, змазати його. Потім це зібрати і відтестити на тій ж аіді і футурмарку щоб переконатись що все ОК?
Чи ви просто видуваете пил, мажете поверху старої пасти нову збираєте і віддаєте кліенту.
Ну 10 хв. це ж приблизан цифра :), але за цей час можна зняти кришку, зняти кулер і радіатор, почистити радіатор, змастити підшипник кулера, замінити термопасту та змінити термопрокладки :). Але це конкретно чистка, а з урахуванням щей тесту, то за 30 хв можна зробити :).

Але якщо потрібна повна розборка ноутбука, то це вже інша справа....

German
Забанен навсегда
Подякували: 1 раз

Повідомлення German » 13 червня 2013, 15:32

tarik писав:Ну 10 хв. це ж приблизан цифра :), але за цей час можна зняти кришку, зняти кулер і радіатор, почистити радіатор, змастити підшипник кулера, замінити термопасту та змінити термопрокладки :). Але це конкретно чистка, а з урахуванням щей тесту, то за 30 хв можна зробити :).

Это не инша справа, а самое ОНО - это и есть чистка, за которую выше озвучили цену 150грн: разобрать ноут по деталькам, почистить пылесосом, смазать кулера, заложить свежую термопасту, собрать аккуратно назад и протестить. Именно такая разборка является базовой и именно поэтому цена в 150грн - шара. Если вы просто снимаете крышку, продуваете вентилятор и меняете термопасту - это не есть то, чего нужно сделать по просьбе клиента. И тогда действительно за что брать 150грн, если вся пыль осталась в ноуте - непонятно. :!:
Востаннє редагувалось 13 червня 2013, 15:33 користувачем German, всього редагувалось 1 раз.
Троллям: упейтесь на радостях, что меня тут больше нет, а потом залейтесь желчью, когда не сможете метнуть в мою сторону говнецо *Dopovid*
Нормальным форумчанам: сюда я больше не захожу, но меня можно найти на Форуме газеты "Вид И До" ;)

Ветер
Активіст
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 47 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Ветер » 13 червня 2013, 15:52

я вже мовчу про те що інколи доводиться перебирати по 3 рази охолодження - то прокладка не підходить, то охолодження не рівно не сідає на чіп.

Саме тому це все не настілки легко, і не варто робити де не попадь. І гроші за це беруться відповідні.

п.с. Багото зустрічав випадків коли чистка була проведена не коректна в Чернівцях, де прокладку пастою помажуть, де взалі замість неї пасту всунуть. Дехто навіть 10 копійок піхає між чипом і охолодження смащуючи це термопастою. А потім люди дивуються чому вмерла відео чи міст, і плачутся що ремонт дуже дорогий. А в більшості випадків необхідно було просто провести коректну чистку і все би було ОК.
Востаннє редагувалось 13 червня 2013, 16:01 користувачем Ветер, всього редагувалось 1 раз.

tarik
Поважний користувач
Контактна інформація:

Повідомлення tarik » 13 червня 2013, 16:06

Ветер писав:я вже мовчу про те що інколи доводиться перебирати по 3 рази охолодження - то прокладка не підходить, то охолодження не рівно не сідає на чіп.

Саме тому це все не настілки легко, і не варто робити де не попадь. І гроші за це беруться відповідні.

п.с. Багото зустрічав випадків коли чистка була проведена не коректна в Чернівцях, де прокладку пастою помажуть, де взалі замість неї пасту всунуть. Дехто навіть 10 копійок піхає між чипом і охолодження смащуючи це термопастою. А потім люди дивуються чому вмерла відео чи міст, і плачутся що ремонт дуже дорогий. А в більшості випадків необхідно було просто провести коректну чистку і все би було ОК.
клієнт має платити більше за те що ви не можете з першого разу нормально все зробити і приходиться по 3 рази розбирати?

А ціни приходиться опускати, бо конкуренція на даний час велика... і я навіть не знаю де беруть 150 грн. за чистку....в середньому 100-120, буває 140....

tarik
Поважний користувач
Контактна інформація:

Повідомлення tarik » 13 червня 2013, 16:16

German писав:
tarik писав:Ну 10 хв. це ж приблизан цифра :), але за цей час можна зняти кришку, зняти кулер і радіатор, почистити радіатор, змастити підшипник кулера, замінити термопасту та змінити термопрокладки :). Але це конкретно чистка, а з урахуванням щей тесту, то за 30 хв можна зробити :).

Это не инша справа, а самое ОНО - это и есть чистка, за которую выше озвучили цену 150грн: разобрать ноут по деталькам, почистить пылесосом, смазать кулера, заложить свежую термопасту, собрать аккуратно назад и протестить. Именно такая разборка является базовой и именно поэтому цена в 150грн - шара. Если вы просто снимаете крышку, продуваете вентилятор и меняете термопасту - это не есть то, чего нужно сделать по просьбе клиента. И тогда действительно за что брать 150грн, если вся пыль осталась в ноуте - непонятно. :!:
*facepalm *facepalm *facepalm

В даний момент ми говорили про те чи можна почистити ноутбук по повній програмі за 10 хв...висновок - якщо дуже треба, то можна, але якщо є окрема кришка знизу ноутбука...
Якщо ж потрібно розбирати весь ноутбук то потрібно значно більше часу...

І те що є моделі які можна швидко почистити не означає що це чистка не повна...всерівно розбирається система охолодження.

P.S. Як же я люблю цей смайлик ( *facepalm ), він деколи так точно передає відчуття :D
Востаннє редагувалось 13 червня 2013, 16:18 користувачем tarik, всього редагувалось 2 разів.

German
Забанен навсегда
Подякували: 1 раз

Повідомлення German » 13 червня 2013, 16:17

tarik писав:клієнт має платити більше за те що ви не можете з першого разу нормально все зробити і приходиться по 3 рази розбирати?

А ціни приходиться опускати, бо конкуренція на даний час велика... і я навіть не знаю де беруть 150 грн. за чистку....в середньому 100-120, буває 140....
Вот из-за того, что у нас привыкли смотреть сперва на цену, а потом уже на результат, и приходится отсылать к Сергею (координаты указывал выше) тех, кто искал подешевле и побыстрее - тока уже не на чистку, а на ремонт после кривых рук... :!:
Троллям: упейтесь на радостях, что меня тут больше нет, а потом залейтесь желчью, когда не сможете метнуть в мою сторону говнецо *Dopovid*
Нормальным форумчанам: сюда я больше не захожу, но меня можно найти на Форуме газеты "Вид И До" ;)

Ветер
Активіст
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 47 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Ветер » 13 червня 2013, 16:22

я не хочу нікого ображати, але на мій погляд у вас не вистачає досвіду - бо по перше різні термопрокладки по різному передають тепло і іноді одні не підходять навіть якщо з вигляду такіж самі і товщину мають ту саму, по друге площадка на охолодженні інколи теж перекривлюється і достатньо 1 мм щоб температура відводилась вже гірше, на око вони не завжди видно.
Але мені лінь вам пояснювати всі нюанси тим паче тратити на це свій час. Просто люди начитаються таких як ви а ми потім усуваєм наслідки такої "роботи".

І за 10 хв це не чистка а тільки її видимість.
Востаннє редагувалось 13 червня 2013, 16:24 користувачем Ветер, всього редагувалось 1 раз.

Midi-Fighter
Досвідчений
Дякував (ла): 75 разів
Подякували: 9 разів

Повідомлення Midi-Fighter » 13 червня 2013, 16:22

лооооооооол
ЗАЧЕМ тестить рабочий ноутбук после всего лишь чистки - это прикол такой?
я бы понял если бы после прогрева или там замены проца например, но после чистки...сферический вонь в вакууме
и да, за 10 мин управится без проблем возможно

xtrade
Постійний користувач
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 11 разів

Повідомлення xtrade » 13 червня 2013, 16:24

ждемс видео по разборке (сборке) и чистке ноутов HP за 10 мин *beer*

tarik
Поважний користувач
Контактна інформація:

Повідомлення tarik » 13 червня 2013, 16:24

German писав:
tarik писав:клієнт має платити більше за те що ви не можете з першого разу нормально все зробити і приходиться по 3 рази розбирати?

Вот из-за того, что у нас привыкли смотреть сперва на цену, а потом уже на результат, и приходится отсылать к Сергею (координаты указывал выше) тех, кто искал подешевле и побыстрее - тока уже не на чистку, а на ремонт после кривых рук... :!:

Ти за рекламу маєш проценти з ремонтів? :lol: :lol: :lol:

Закрито

Повернутись до “Балачки”