vadoom писав:я не кажу що в нашій державі це призведе до економії, абсолютно ні, а ось деякі європейськ держави зменшили кількість адміністративних одинись для зменшення держвитрат, ну а у нас - просто більше вкрадуть...
Так в Європі таке прокатило. А от в нас чомусь з реформами не складається.

Мабуть реформатори не ті :D А відносно саме адміністративно територіальної, то мені здається її хочуть провести просто так, реформа заради реформи. Цей висновок зробив виходячи з того що після Кучми кожна влада хотіла її провести, то просто межі областей змінити, то нашу область іншим роздати, тепер укруплення регіонів.
Мені здається варто почати знизу, наприклад, чи потрібно Чернівцям 3 райони з адміністраціями, і тд? Також подивіться на інших чиновників, багато не відомо чим займається. Я в свій час мав задоволення походити в свою райраду чиновник приймає 2 дні на тиждень по 3-4 години, чим займається решту часу невідомо, але щоб отримати 1 макумент потрібно 3-4 рази на поклон сходити, кожного разу тобі скажуть принеси довідку 1, потім 2, потім 3... а хіба не можна сказати принеси пакет довідок 1,2,3...?
Може варто не області укрупняти, а з низів почати? Ну і дати спочатку населеним пунктам гроші (в бюджеті) а в же потім починати переділи регіонів? А то я думаю результатом буде просте вимивання грошей з кожної області в регіоний центр, а потім в Київ, а от звідти не так вже і багато повернеться.