Экономия электроэнергии
- Jillian
- Досвідчений
- Дякував (ла): 81 раз
- Подякували: 242 рази
Re: Экономия электроэнергии
До речі, хто підкаже з практики? Чи вистачає генератора 3 кВт на насосну станцію?
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Que le Monde est à moi...
Toujours un choix
Mais je jure
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 348 разів
- Подякували: 963 рази
- Jillian
- Досвідчений
Це тут при напрузі 220 та потужності станції 1,1 кВт, чи там при напрузі 110?
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Toujours un choix
Mais je jure
- KVadik
- Доцент
- Дякував (ла): 1067 разів
- Подякували: 1466 разів
- Контактна інформація:
Если есть газ, то какая разница для котла дом или квартира? А я бы наоборот брал генератор на 1, максимум 2кВт . Да, от него не запустишь стиралку, но инверторный холодильник + котел + комп + свет вполне тянет, а расход топлива меньше. А если дом, то можно и СЭС забабахать.Master писав: ↑09 червня 2024, 16:09согласен , у каждого свои нюансы, в квартире я бы тоже имел бы двухконтурный котел.
но тут и у меня свои нюансы.
генератор на 3 кВт купил ещё летом 2022, когда и мыслей о том что может быть блекаут не было .
купил чтобы был . в принципе давно хотел его иметь на случай кратковременных отключений света .
знал бы про то что ждёт, купил бы мощнее.
но и он меня выручил той зимой .
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2815 разів
- Подякували: 2868 разів
у меня все не так как ты себе представил , а как я не хочу тут описывать .KVadik писав: ↑09 червня 2024, 17:40Если есть газ, то какая разница для котла дом или квартира? А я бы наоборот брал генератор на 1, максимум 2кВт . Да, от него не запустишь стиралку, но инверторный холодильник + котел + комп + свет вполне тянет, а расход топлива меньше. А если дом, то можно и СЭС забабахать.
у каждого свои нюансы ...
котел мне не подходит .
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2815 разів
- Подякували: 2868 разів
по ходу на газогенерацию электричества решил перейти не только я .
из ФБ
Ситуація у вітчизняній енергетиці, яка склалася внаслідок масованих атак рашистів, безумовно складна і кожен це відчуває на собі, але не безвихідна, бо як каже англійська приказка: «де є бажання, там є шлях».
І можливо анонсована Олексієм Чернишовим співпраця між Нафтогазом та Харківською місцевою владою, завдяки якій місту надано газопоршневу енергетичну установку, яка вироблятиме тепло- та електроенергію в умовах відсутності централізованої подачі енергоресурсів - це якраз один з таких шляхів.
Сподіваюся, що такий досвід можна масштабувати по всій Україні і Нафтогаз зіграє свою позитивну роль у подоланні енергетичної кризи.
из ФБ
Ситуація у вітчизняній енергетиці, яка склалася внаслідок масованих атак рашистів, безумовно складна і кожен це відчуває на собі, але не безвихідна, бо як каже англійська приказка: «де є бажання, там є шлях».
І можливо анонсована Олексієм Чернишовим співпраця між Нафтогазом та Харківською місцевою владою, завдяки якій місту надано газопоршневу енергетичну установку, яка вироблятиме тепло- та електроенергію в умовах відсутності централізованої подачі енергоресурсів - це якраз один з таких шляхів.
Сподіваюся, що такий досвід можна масштабувати по всій Україні і Нафтогаз зіграє свою позитивну роль у подоланні енергетичної кризи.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 348 разів
- Подякували: 963 рази
220В 1.1 чи 1.2 кВТ не памʼятаю точно, але працює , тільки звук насоса інший і більше гріється двигун бо не та синусоіда. Генератор здається 2.2кВт номінальна потужність.
Отака х...ня, малята
- Nero
- Адміністратор
- Дякував (ла): 52 рази
- Подякували: 810 разів
2кВт генератор тягнув: 2 холодильника і 1 морозилку(ньаюнс з вмиканням є, але тягне), світло, гідрофор, пс5 з моніком. А блін, ще опалення: турбіна котла і 3 насоса. ІНКОЛИ було співпадіння у вигляді коли качає гідрофор і 2 холодильника разом стартували - то вибивало. Але пішов, клацнув і воно все працює далі. При тому гідрофор я не знаю яку має потужність, але він напрягає "статус електрики" не лише від генератора) він при старті дає гарну просадку, бо навіть упс клацає.
з 3.5кВт генератором ми запускали пральну машинку(з відключенням холодильників) АБО бойлер і духовку.
- Jillian
- Досвідчений
Дякую. Це все дійсно має потягнути. Мене більше цікавить насосна станція - це прилад що найбільше візьме напругу при старті. Розглядав варіанти приладу плавного пуску але поки не знайшов надійний.Nero писав: ↑09 червня 2024, 19:042кВт генератор тягнув: 2 холодильника і 1 морозилку(ньаюнс з вмиканням є, але тягне), світло, гідрофор, пс5 з моніком. ІНКОЛИ було співпадіння у вигляді коли качає гідрофор і 2 холодильника разом стартували - то вибивало. Але пішов, клацнув і воно все працює далі.
з 3.5кВт генератором ми запускали пральну машинку(з відключенням холодильників) АБО бойлер і духовку.
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Toujours un choix
Mais je jure
- Nero
- Адміністратор
- Дякував (ла): 52 рази
- Подякували: 810 разів
якщо не перегружати генератор, то все буде працювати нормально. Мною преевірено. А на рахунок напруги на старті - оце от ньюанс з холодильниками. Якщо вони всі включені в розетку, то при конекті генератора до домашньої мережі - генератор вибиває, бо у холодосів теж високе споживання на старті компресорів. Тому я вимикав з розетки всі холодильники і морозилку. Вмикав генератор і заживлював будинок і тоді йшов і по одному вмикав холодоси і морозилку. І тоді все ок