Мобілізація під час Війни

Вільне спілкування
Keon
Поважний користувач
Дякував (ла): 738 разів
Подякували: 669 разів

Re: Виiзд з Украiни осiб якi мають вiдстрочку вiд призову на вiiськову службу пiд час мобiлiзацii.

Повідомлення Keon » 11 січня 2024, 20:32

Дід Панас писав:
11 січня 2024, 18:11
Не думаю, що так просто і легко отримати ці незаконні справки з ТЦК, вони ж спеціально створили цю перешкоду для виїзду, щоб стримати хвилю бажаючих залишити країну до моменту прийняття закону про мобілізацію, який ось-ось повинні вже прийняти.
Коллега сегодня делал справку в тцк, отец 3-х детей, заняло на все про все, чуть больше 2-х часов

Vestler777
Новачок
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази

Re: Мобілізація під час Війни

Повідомлення Vestler777 » 11 січня 2024, 22:49

Кеon, а где коллега выписку получил? Не на Главной 119 ?

Keon
Поважний користувач
Дякував (ла): 738 разів
Подякували: 669 разів

Повідомлення Keon » 12 січня 2024, 07:04

Vestler777 писав:
11 січня 2024, 22:49
Кеon, а где коллега выписку получил? Не на Главной 119 ?
Ну смотри я живу во Львове, а в Черновцах скорее всего на Главной 119 надо получать

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2815 разів
Подякували: 2868 разів

Повідомлення Master » 12 січня 2024, 09:39

от Марьяны Б

Що планується змінити за результатами обговорення у Верховна Рада України законопроєкту про рекрутинг, мобілізацію та проходження військової служби? Наразі це наступне:

⁃ виключити вимогу надання військовозобов’язаними місця проживання при укладені трудового договору;
⁃ виключити антиконституційні норми про внесення до реєстру боржників;
⁃ повернути норму щодо надання відстрочки від мобілізації та права на звільнення усім особам з інвалідністю, у тому числі ІІІ групи;
⁃ повернути норму щодо надання відстрочки від мобілізації та права на звільнення для військовозобов’язаних, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю, у тому числі ІІІ групи;
⁃ повернути відстрочку для усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів як у чинному Законі;
⁃ виключити відстрочку чинним народним депутатам України;
⁃ виключити відстрочку працівникам підприємств, установ та організацій Міністерства оборони України, правоохоронних органів;
⁃ вилучити норми звільнення поліцейських та прокурорів у зв’язку із призовом на військову службу;
⁃ повернути на військовий облік осіб, які прийняті на службу до правоохоронних органів;
⁃ запровадити бронювання органів прокуратури, правоохоронних органів, органів системи правосуддя та досудового розслідування, органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування в Порядку, визначеному Кабміном з чітким визначенням професій та посад;
⁃ уточнити надання відстрочки здобувачам освіти виключно за умови її послідовного здобуття без урахування спеціальності (фаху);
⁃ надати відстрочку особам, зарахованим на навчання до інтернатури;
⁃ повернути норму щодо надання відстрочки від мобілізації для науковців та викладачів за умови що вони працюють за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки;
⁃ виключити норму щодо надання повноважень місцевим органам виконавчої влади приймати рішення про надання військовозобов’язаним відстрочки від мобілізації;
⁃ вилучити норму щодо військово-транспортного обов’язку для ФОП;
⁃ вилучити норму щодо обов’язкового проходження громадянами лікування згідно з рішенням ВЛК чи відповідного ТЦК;
⁃ вилучити норму щодо уточнення своїх облікових даних громадянами протягом 20 днів з дати продовження мобілізації;
⁃ виключити повістки через електронну пошту;
⁃ визначити дискрецію щодо звільнення військовослужбовців в залежності від служби в зоні бойових дій або в тилу;
⁃ запровадити підставу для звільнення з військової служби військовослужбовців, родичі яких загинули під час участі в АТО;
⁃ уточнити статті Кримінального кодексу України за якими дозволено за бажанням призивати по мобілізації засуджених осіб;
⁃ включити відтермінування запровадження вимоги до кандидатів на посади державної служби, прокурорів, на службу в поліції в частині проходження базової військової підготовки або військової служби;
⁃ скоротити терміни звільнення строковиків після прийняття закону та запровадити надання відстрочки до 25 років, або 6 місяців у разі звільнення у віці понад 25 років;
⁃ розпочати базову загальновійськову підготовку в закладах вищої освіти всіх форм власності з 2025 року;
⁃ розпочати базову військову службу у рік наступний за роком у якому припинено чи скасовано правовий режим воєнного стану;
⁃ застосувати вимоги до кандидатів на посади державної служби, прокурорів, на службу в поліції щодо проходження ними базової загальновійськової підготовки або військової служби через один рік після запровадження базової загальновійськової підготовки;
⁃ привести у відповідність до Конституції повноваження Президента в частині видання указів.

P.S. Не я визначаю, я інформую як член робочої групи: вважаю, що суспільство має бути поінформоване.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

Vestler777
Новачок

Повідомлення Vestler777 » 12 січня 2024, 12:15

Keon писав:
12 січня 2024, 07:04
Ну смотри я живу во Львове, а в Черновцах скорее всего на Главной 119 надо получать
Это понятно, я состою на учёте в Черновицком ТЦК. Нахожусь за рубежом и хочу отправить заявление на выдачу выписки по почте с уведомлением о вручении, чтобы по приезду в Украину не терять время и не стать обьектом вымогательства на МАПП или том же ТЦК.Не знаю на кого писать заявление, может ваш приятель подскажет?

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2815 разів
Подякували: 2868 разів

Повідомлення Master » 12 січня 2024, 13:50

Vestler777 писав:
12 січня 2024, 12:15
Это понятно, я состою на учёте в Черновицком ТЦК. Нахожусь за рубежом и хочу отправить заявление на выдачу выписки по почте с уведомлением о вручении, чтобы по приезду в Украину не терять время и не стать обьектом вымогательства на МАПП или том же ТЦК.Не знаю на кого писать заявление, может ваш приятель подскажет?
вот слабо верю , что в ТЦК кто то будет отвечать на письма...
увы ...
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

Vestler777
Новачок

Повідомлення Vestler777 » 12 січня 2024, 16:18

Master писав:
12 січня 2024, 13:50
вот слабо верю , что в ТЦК кто то будет отвечать на письма...
увы ...
Вы не поняли, мне не нужен ответ от ТЦК, мне нужно переслать им по почте заявление с копиями документов являющимися основанием для выдачи мне выписки из протокола комиссии об отсрочке мобилизации. По моему приезду в Украину я планирую зайти в ТЦК и получить эту выписку без проволочек, т.к. срок рассмотрения обращения граждан не должен превышать 30 дней.И иметь возможность без задержек выехать обратно зарубеж.

Vestler777
Новачок

Повідомлення Vestler777 » 12 січня 2024, 16:22

Во Львове приятель получил за 2 часа, а в Черновцах военком или его зам. может глянуть на заявление и сказать:-" Приходите через пару недель- посмотрим чем вам можем помочь".

Vestler777
Новачок

Повідомлення Vestler777 » 12 січня 2024, 16:27

Keon писав:
12 січня 2024, 07:04
Если есть возможность, узнайте у коллеги на кого он писал заявление на выдачу выписки, на военкома?

Vov4ik
Поважний користувач
Дякував (ла): 260 разів
Подякували: 251 раз

Повідомлення Vov4ik » 13 січня 2024, 11:29

Нічого собі, що ви захотіли.....і приїхати, і поїхати, і часу не згаяти. Раби мають бути у стойлі. Кажіть дякую, що можете взагалі шастати туди-сюди. Ато, неначасники, при можливості, і це б прикрили.

Відповісти

Повернутись до “Балачки”