Життя під час війни і після неї

Вільне спілкування
Дерзкий
Доцент
Дякував (ла): 491 раз
Подякували: 722 рази

Re: Життя під час війни і після неї

Повідомлення Дерзкий » 09 січня 2023, 16:27

Master писав:
09 січня 2023, 15:56
а без сбора денег никак нельзя?

Просто праздновать и дарить людям просто добро, а не деньги?

а ведь уже четко росписаны все таксы - сколько должны дать и планы - сколько надо собрать....
Одразу видно, що ти ніц не тямиш в українських традиціях. Це притаманно людям, яких переселили сюди з московії. В їхніх сім'ях ніколи не було таких традицій.
Гроші, як і різні солодощі і частування це подяка за те, що люди колядують. І ніяких такс чи договорняків немає і не було. І церква це все не курую. Люди самі збираються і влаштовують собі і близьким свято.
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 09 січня 2023, 16:30

А сколько надо давать колядникам, про какие суммы речь?
Я тоже конфеты приготовил, правда ко мне не дошли, всех детей по селам увезли местных.

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2815 разів
Подякували: 2868 разів

Повідомлення Master » 09 січня 2023, 16:33

akinak писав:
09 січня 2023, 16:30
Я тоже конфеты приготовил, правда ко мне не дошли, всех детей по селам увезли местных.
как где
у нас минимум 200 грн.
церковникам
а детям от 50 и выше.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

akinak
Адміністратор

Повідомлення akinak » 09 січня 2023, 16:37

А насчет срока, что меня удивило. Вот статья для окуппантов:

Котелевський райсуд Полтавщини 31 травня оголосить вирок російським військовим Олександру Бобикіну й Олександру Іванову за порушення законів і звичаїв війни.

За даними слідства, вони обстрілювали мирні райони Харкова, пише "Суспільне". Стаття обвинувачення – порушення законів і звичаїв війни.

На сьогоднішньому засіданні суд заслухав останнє слово Бобикіна. Іванов від такого права відмовився.

Прокуратура клопоче про позбавлення волі у вигляді 12 років для обох росіян – це максимальне покарання за цією статтею. Обтяжлива обставина – вчинення злочинів групою осіб за попередньою змовою та небезпечним способом.

То есть москалям, которые из града обстреливают город дают 12 лет, и украинцу который ограбил колядников дают 10 лет. Как то это странно.

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Повідомлення Дід Панас » 09 січня 2023, 16:45

akinak писав:
09 січня 2023, 16:30
Ну, це саме цікаве в коляді....немає точних сум)) Якщо живеш у скромному на вигляд будинку, то скромні суми даєш, а якщо у великому і багато гірлянд розвішав, то більше і давати треба :-D (дивитись треба по реакції дітей багато дав чи мало ;-) ) А коли самі перші колядники приходили, то запитував у них, скільки ім дають, молодші діти кажуть чесно, а старші можуть прибріхувати у більшу сторону :-D
Отака х...ня, малята

Дерзкий
Доцент
Дякував (ла): 491 раз
Подякували: 722 рази

Повідомлення Дерзкий » 09 січня 2023, 16:51

У селах, в залежності яке село, могли просто запрошувати до столу, наливали, годували, разом колядувати, а вже потім могли дати якісь гостинці або гроші з собою. І колядувати ходять не малі діти, а молодь і дорослі люди. Це тільки в містах малеча бігає по квартирах і вимагає грошей)
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Повідомлення Дід Панас » 09 січня 2023, 17:03

Дерзкий писав:
09 січня 2023, 16:51
У селах, в залежності яке село, могли просто запрошувати до столу, наливали, годували, разом колядувати, а вже потім могли дати якісь гостинці або гроші з собою. І колядувати ходять не малі діти, а молодь і дорослі люди. Це тільки в містах малеча бігає по квартирах і вимагає грошей)
Не тільки малеча бігає по квартирах, останніми роками бачив що циганам такий спосіб підробітку теж до вподоби )) От тільки я їм давав як дітям давав , а вони недовольно крутили головою, показуючи цим що вони дорослі і їм більше треба давати :-D

Ну я знаю, що є таке правило у молоді - або за стіл, або гроші...це вже якби межа між колядниками дітьми які колядують за гроші і парубками, які ходять колядувати до дівчат.
Отака х...ня, малята

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 09 січня 2023, 17:08

Дерзкий писав:
09 січня 2023, 16:51
Эт дороже выйдет :-D
Я про за стол.

akinak
Адміністратор

Повідомлення akinak » 09 січня 2023, 17:08

А цигані теж православні виходить? Я думав в них своя релігія.

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 09 січня 2023, 17:10

У нас ходят церковники и дети.
Ну ещё компании, но только по своим же хатам.
Там и за стол сажают.
Но это уже другое.

Відповісти

Повернутись до “Балачки”