Экономия электроэнергии
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 348 разів
- Подякували: 963 рази
Re: Экономия электроэнергии
Читав недавно цю статтю, звучить досить оптимістично.
…
Вихід із ситуації! Сонячні станції та перевага систем зеленого тарифу
08-12.2022
Наталія Кулик
журналістка Факти ICTV
Поки росіяни вбивають нашу енергетичну інфраструктуру, українці дивляться на сонце, дивляться в майбутнє. Блекаут навдивовижу стимулював громадян не впадати у відчай, а встановлювати сонячні станції на свої помешкання. На кінець осені потужність уже встановлених зросла майже на 80%.
Попри всі негативні фактори, зараз в Україні з’явилося 6500 нових станцій, і понад 50 000 СЕС загальною потужністю 1 ГВт, що відповідає одному атомному блоку на Запорізькій АЕС.
Тривалі відключення та загроза блекауту стимулюють українців встановлювати сонячні електростанції. Попри немалу ціну та зиму — абсолютний несезон для генерації.
До автономності прагне бізнес. Хто не встиг заздалегідь перейти на альтернативну електроенергію, намагається поспіхом придбати хоча б щось для безперебійної роботи. Але “на вже” не купиш ні сонячні панелі, ні інвертори чи акумулятори.
Такого ажіотажу, як цьогоріч, ще не траплялось. Обладнання бракує, заводи не встигають його виготовляти, воно ще й виросло в ціні. Попит зріс у десятки разів — і в Україні, і в Європі.
Зараз люди отримують станції, куплені ще в серпні. А якщо замовити сонячну станцію чи інвертор з акумулятором сьогодні — приїде аж у лютому.
.
У квартирах немає можливості встановити сонячну панель, але є можливість встановити джерело безперебійного живлення — це інвертор і акумулятор.
Якщо раніше українці купували потужні сонячні станції, щоб продавати електроенергію у загальну мережу за зеленим тарифом, то нині — виключно для власних потреб.
…
Вихід із ситуації! Сонячні станції та перевага систем зеленого тарифу
08-12.2022
Наталія Кулик
журналістка Факти ICTV
Поки росіяни вбивають нашу енергетичну інфраструктуру, українці дивляться на сонце, дивляться в майбутнє. Блекаут навдивовижу стимулював громадян не впадати у відчай, а встановлювати сонячні станції на свої помешкання. На кінець осені потужність уже встановлених зросла майже на 80%.
Попри всі негативні фактори, зараз в Україні з’явилося 6500 нових станцій, і понад 50 000 СЕС загальною потужністю 1 ГВт, що відповідає одному атомному блоку на Запорізькій АЕС.
Тривалі відключення та загроза блекауту стимулюють українців встановлювати сонячні електростанції. Попри немалу ціну та зиму — абсолютний несезон для генерації.
До автономності прагне бізнес. Хто не встиг заздалегідь перейти на альтернативну електроенергію, намагається поспіхом придбати хоча б щось для безперебійної роботи. Але “на вже” не купиш ні сонячні панелі, ні інвертори чи акумулятори.
Такого ажіотажу, як цьогоріч, ще не траплялось. Обладнання бракує, заводи не встигають його виготовляти, воно ще й виросло в ціні. Попит зріс у десятки разів — і в Україні, і в Європі.
Зараз люди отримують станції, куплені ще в серпні. А якщо замовити сонячну станцію чи інвертор з акумулятором сьогодні — приїде аж у лютому.
.
У квартирах немає можливості встановити сонячну панель, але є можливість встановити джерело безперебійного живлення — це інвертор і акумулятор.
Якщо раніше українці купували потужні сонячні станції, щоб продавати електроенергію у загальну мережу за зеленим тарифом, то нині — виключно для власних потреб.
Отака х...ня, малята
-
- Адміністратор
- Дякував (ла): 269 разів
- Подякували: 1476 разів
В Гостомелі (це поруч з Бучеє) світла не було 5 діб. Там була аварія, згорів трансформатор:
Бучанську громаду знеструмлено через серйозні пошкодження енергосистеми країни.
Введено спеціальні графіки аварійних відключень по підстанції 330 кіловат «Північна».
Через це повністю без електропостачання залишилися міста Буча, Гостомель, Ірпінь, села Горенка та Мощун, селища Немішаєве та Бородянка.
Прошу керівників ОСББ, управляючі компанії та підприємців та всіх мешканців громади самоорганізовуватися для допомоги сусідам та один одному, оскільки ситуація може погіршитися.
Ну і ось 5 діб немає світла, потім зникла вода. Газ був, але газ не всюди. Зараз вже замінили, водоканал запитали від генератора (десь із-зі кордону приїхав по одній з программ), ну і вже трошки життя повернулось.
Я це до того веду, що коли в Че 2-6 графік, на сусідній вулиці (чи там 2-3 км макс) все одно можно знайти світло і всі шукають зраду та нещасні - то трошки дивно.
Введено спеціальні графіки аварійних відключень по підстанції 330 кіловат «Північна».
Через це повністю без електропостачання залишилися міста Буча, Гостомель, Ірпінь, села Горенка та Мощун, селища Немішаєве та Бородянка.
Прошу керівників ОСББ, управляючі компанії та підприємців та всіх мешканців громади самоорганізовуватися для допомоги сусідам та один одному, оскільки ситуація може погіршитися.
Ну і ось 5 діб немає світла, потім зникла вода. Газ був, але газ не всюди. Зараз вже замінили, водоканал запитали від генератора (десь із-зі кордону приїхав по одній з программ), ну і вже трошки життя повернулось.
Я це до того веду, що коли в Че 2-6 графік, на сусідній вулиці (чи там 2-3 км макс) все одно можно знайти світло і всі шукають зраду та нещасні - то трошки дивно.
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2815 разів
- Подякували: 2868 разів
все познается в сравнении.akinak писав: ↑24 грудня 2022, 11:26В Гостомелі (це поруч з Бучеє) світла не було 5 діб. Там була аварія, згорів трансформатор:
таковы люди.
сравнивают с соседними областями где лучше и не понимают почему хуже у нас.
такова жизнь.
увы.
(если у соседа горит свет - то почему у меня его нет?!)
или дайте мне или отрубите соседа!
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- bucovinec
- Постійний користувач
- Дякував (ла): 195 разів
- Подякували: 236 разів
Тут справа не тільки в порівнянні з іншими областями, а в несправедливому розподілені ел. енергії. Особисто знаю одне підприємство харчової промисловості, яке не вимикають (не на лінії критичних об'єктів). Виникає питання, чим це підприємство важливіше пекарень, які вимикають. Навіює на корупційну складову обленерго
-
- Адміністратор
- Дякував (ла): 269 разів
- Подякували: 1476 разів
3-5 тысяч сейчас стоит, чтобы ваше предприятие стало критичной инфраструктурой. Злые языки так говорят.
- Master
- Легенда Форуму
Увы.
Люди любят деньги...
Иногда больше чем что либо.
- Дід Панас
- Адміністратор
Тут не любов до грошей, а злочин і доволі серйозний, враховуючи який зараз час. Своїми злочинними діями вони розхитують настрої людей, чим підіграють росіянам яким цього і треба, щоб суспільство розкололось і просило перемир’я. Не розумію куди дивиться СБУ , вони б здорово підняли бойовий дух чернівчан, посадивши цих горе-бізнесменів і збільшивши ліміти споживання, відключивши незаконних користувачів енергії
Отака х...ня, малята
- Master
- Легенда Форуму
Согласен.Дід Панас писав: ↑24 грудня 2022, 15:44Тут не любов до грошей, а злочин і доволі серйозний, враховуючи який зараз час. Своїми злочинними діями вони розхитують настрої людей, чим підіграють росіянам яким цього і треба, щоб суспільство розкололось і просило перемир’я. Не розумію куди дивиться СБУ , вони б здорово підняли бойовий дух чернівчан, посадивши цих горе-бізнесменів і збільшивши ліміти споживання, відключивши незаконних користувачів енергії
Любовь к деньгам часто приводит к преступлениям.
Наверное 99 % из за денег.
Так или иначе.
- Дід Панас
- Адміністратор
Ти називаєш дії обленерго любов’ю до грошей, а сам же вчора постив графіки до перевірки обленерго і після, які визвали бурю емоцій у всіх хто її бачив і тут на форумі і в фб в групах - так що це більше політика, чим просто гроші.
Отака х...ня, малята
- Master
- Легенда Форуму
Политика это большая любовь к деньгам, дающая власть.