Ти погано тернопільских знаєш, наскільки вони економні. Гостював колись у селі на Тернопільщині у родині пенсіонерів і що неможливо було непомітити там - світло включається тільки в екстренних випадках і зразу виключається, лампочка сама економна, холодильник включається тільки на Великдень, щоб запаси ковбаси не пропали, решту часу літом не працює, а взимку взагалі непотрібна річ яка займає місце. Телевізор дивитись небачена розкіш, тільки радіоточка. Коли запитав скільки платять за світло - 2-3 грн (було це на початку 2000х) при тодішній пенсії в районі 150грн.
Экономия электроэнергии
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 348 разів
- Подякували: 963 рази
Re: Экономия электроэнергии
Отака х...ня, малята
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1759 разів
- Контактна інформація:
ну многих пенсионеров такой тип мышления, вне зависимости от региона. мне знакомые рассказывали о соседях в деревне черкасской области. пожилая пара вот +- так же максимально экономно доживала свои годы, покупая в сельмаге раз в неделю чет типа шпротов или уксуса, а все остальное с огорода. при этом была пенсия, были выплаты с паев и еще кто то из них получал выплату от немцев как остарбайтер (там было несколько траншей, с каждого из которых можно было купить по запорожцу или чет типа плохоньких жигулей копейки)Дід Панас писав: ↑02 листопада 2022, 17:06Ти погано тернопільских знаєш, наскільки вони економні. Гостював колись у селі на Тернопільщині у родині пенсіонерів і що неможливо було непомітити там - світло включається тільки в екстренних випадках і зразу виключається, лампочка сама економна, холодильник включається тільки на Великдень, щоб запаси ковбаси не пропали, решту часу літом не працює, а взимку взагалі непотрібна річ яка займає місце. Телевізор дивитись небачена розкіш, тільки радіоточка. Коли запитав скільки платять за світло - 2-3 грн (було це на початку 2000х) при тодішній пенсії в районі 150грн.
потом умер мужчина, а через полгода и женщина. приехали родственники разбирать вещи и чет делать с хатой, а там схрон чет типа на 50к грн. тоже история с начала нулевых, когда это с десятку баксов или же корректнее описать как стоимость пары квартир в черкассах.
зачем это все было и ради чего - кто уже узнает.
- Дід Панас
- Адміністратор
Мої герої не жадні, просто економні, завжди внукам давали грошей які залишались від такої дикої економії, теж у 90-х втратили на ощадкнижках еквівалент 2-х нових жигулів чи 2-х квартир у Тернополі/Чернівцях. Чому так - мабуть не звикли жити в задоволення... постійне очікування чорного дня.kreativ писав: ↑02 листопада 2022, 17:17ну многих пенсионеров такой тип мышления, вне зависимости от региона. мне знакомые рассказывали о соседях в деревне черкасской области. пожилая пара вот +- так же максимально экономно доживала свои годы, покупая в сельмаге раз в неделю чет типа шпротов или уксуса, а все остальное с огорода. при этом была пенсия, были выплаты с паев и еще кто то из них получал выплату от немцев как остарбайтер (там было несколько траншей, с каждого из которых можно было купить по запорожцу или чет типа плохоньких жигулей копейки)
потом умер мужчина, а через полгода и женщина. приехали родственники разбирать вещи и чет делать с хатой, а там схрон чет типа на 50к грн. тоже история с начала нулевых, когда это с десятку баксов или же корректнее описать как стоимость пары квартир в черкассах.
зачем это все было и ради чего - кто уже узнает.
Отака х...ня, малята
- KVadik
- Доцент
- Дякував (ла): 1067 разів
- Подякували: 1466 разів
- Контактна інформація:
Мені не зрозуміла тяга к накопиченню грошей після втрати їх у 90-х. Я не про ваших знайомих. Дуже багато старих людей, які відмовляють собі в усьому збираючи гроші, які дуже знецінюються. Збирають гроші заради грошей. Але це не тільки наші люди до цього схильні. Читав історії про то, як і в інших країнах у померлих у злиднях людей знаходили вдома мішки грошей.Дід Панас писав: ↑02 листопада 2022, 17:30Мої герої не жадні, просто економні, завжди внукам давали грошей які залишались від такої дикої економії, теж у 90-х втратили на ощадкнижках еквівалент 2-х нових жигулів чи 2-х квартир у Тернополі/Чернівцях. Чому так - мабуть не звикли жити в задоволення... постійне очікування чорного дня.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
- Дід Панас
- Адміністратор
Та зараз такі часи, що сам не знаєш як вберегти гроші від знецінювання, що говорити про пенсіонерів, особливо тих хто ніколи нікуди не інвестував і взагалі не розуміють що робити з фінансами щоб їх не втратитиKVadik писав: ↑02 листопада 2022, 18:59Мені не зрозуміла тяга к накопиченню грошей після втрати їх у 90-х. Я не про ваших знайомих. Дуже багато старих людей, які відмовляють собі в усьому збираючи гроші, які дуже знецінюються. Збирають гроші заради грошей. Але це не тільки наші люди до цього схильні. Читав історії про то, як і в інших країнах у померлих у злиднях людей знаходили вдома мішки грошей.
Отака х...ня, малята
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1759 разів
- Контактна інформація:
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2815 разів
- Подякували: 2868 разів
Деньги это не цель жизни , а лишь инструмент для достижения целей.
Один из инструментов.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- Дід Панас
- Адміністратор
Я там про інфляцію говорив, а не про мету в житті. Можеш як "фінансист" підказати, куди зараз краще інвестувати?
Отака х...ня, малята
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2815 разів
- Подякували: 2868 разів
В образование детей и внуков .
Имхо.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.