Ніна Орловська
В твітері вже три дні прекрасне.
Божествена Естонія почала методично випилювати понаїхавшу так звану «нетакурсню» і спокійно і впевненно ануюлює їм дозволи на перебування та візи, мониторить їхні соцмережи, в останньому випадку випилювання та депортації однієї рснявої гниди, яка скиглила про те, як їй в Естонії заважають жити українські біженці, долучився навіть екс-президент Тоомас Хендрік Ільвес, шикарно вийшло.
Також вони добиваються щоб цей чудовий флешмоб був по всьому ЄС, але тут я більш песимістична.
Чому я шалено радію інициативі видворення рснявих чепушил, які здриснули за кордон після 24.04.2022.
Вони ДУЖЕ небезпечні. На будь-якому заході на підтримку України, інтерв‘ю, опитуванні, тб-репортажі вони лізуть зі своїми наративами. І блть, їх слухають, їм дають слово, їм співчутливо цокають язиками, захопливо продовжують муйню про балет та толстоєвського. Портрети небутерброда та багаточасові дискусії про героїзм активистів. Це у рсні вдається 10 з 10, перетягти увагу на себе.
Поки це все було на тб чи в інших ЗМІ, я просто дратувалася, а ось днями склалася наступна ситуація.
Моя близька подруга, не італійка, але теж іноземка, яка послідовно з 2014 року завжди за нас, з кінця лютого робила кілька донатів на Повернись живим, і взагалі умнічка, десь так місяці два, два з половиною, в переписці (вона живе в іншому місті, бачимося кілька разів на рік), в розмовах все частіше мені скидує поміж «твоя мама як? А ти як? А родичі? і т.п. про війну» - ось вийшли, а ось там посадили, арештували, а ось одне, а ось інше, і все про рф та їхню «опозицію».
Я спочатку не звертала увагу, аж поки як раз в день того страшного відео з нашим полоненим, вона мені пише
- привіт, а ти бачила *якась рснява хрінь про ту кабзду овсяникову*?
У мене впало забрало.
Пишу:
- ні, не бачила, а ти оце, лінку на відео, бачила? Оце бачила? Ти реально вважаєш шо мене може цікавити як в рф якусь пропагандистку оштрафували?
- ууу, жах, жах. Але ж вони БОРЯТЬСЯ. Вони теж страждають…
Моє забрало зробило оберт на 360 градусів.
- чуєш, звідки це у тебе взялося, скажи пожалуйста? Коли настав той момент, що ти вимагаєш у мене ресурсу підтримувати розмову про так звані страждання мешканців країни, які живцем ріжуть людей у МЕНЕ ВДОМА?
- ні,ні, я все розумію! Це все жахливо, але я тут у парку коли гуляю з малими (вона бебісіттер), познайомилася з дівчиною, вона з ekatorynpurh
,вона проти війни! І знаєш, її малий може побачити свою бабусю аж наступного року, в Туреччині, а він так любить її казочки pshukina. Так їх шкода, вони ж не винні. Треба якось розділяли, і вона робить такі смачні blini.
- дорогенька, я тебе вітаю. Можеш їсти бліни, слухати пшукіна, співчувати.
Мені тіки більше ніколи не пиши.
- мені всіх шкода, ну чого ти?
- та того, бувай.
Ми дружили 16 років.
Так що якщо цю іржу почнуть чистити з цивілізованого світу, у мене буде особиста сатисфакція.
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди