Життя під час війни і після неї

Вільне спілкування
akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Re: Життя під час війни і після неї

Повідомлення akinak » 05 серпня 2022, 12:12

Дід Панас писав:
04 серпня 2022, 19:41
Що значить у грубій формі, ми ж правова країна, а не гопники...чи не так? Сьогодні за квартиру не платити ринкову ціну, завтра авто на базарі забрати за пів ціни, а післязавтра що - ходити по хатам з автоматом і вибивати гроші??
Але, человек в окопе, когда и как он будет этим заниматься? Поднять цену аренды для семьи солдата - это мародерство. Типа пусть его жена ещё вопросами переезда занимается?
Имхо, лучший Варик это не платить тупо, благо есть сейчас закон про защиту солдат. Ну просто потому что это дичь так поступать. Ну или платить старую цену.

akinak
Адміністратор

Повідомлення akinak » 05 серпня 2022, 12:16

Рома К писав:
05 серпня 2022, 02:58
Дякую всім за відповіді)))
8 тисяч сума яку я спокійно потягну ( платив до сьогодні 4000, згідний що це зараз дуже мало). Суть не в грошах, а в манері подання цієї інформації мені- дослівно--
Привіт. Я піднімаю кварплату до 8000. Якщо ти не згідний , то я буду заселяти інших людей.
От сижу я десь такий, спостерігаю як мою позицію обйіхають два танка, заді за ними дві мотилизі з піхотою москальською. Діло йде до повільного але впевненого кільця. Джевелінщики сплять після наряду. Арта взагалі фіг знає де і тут приходить смс- я буду заселяти інших людей. Я відписав на нервах дослівно-

Привіт, чудово. Раніше було 120 доларів. Тепер 200))) Я розумію що в Чернівцях все дорого стало, але наш народ не змінюється. Хтось в окопах помирає, хтось нажертися не може. 6000 я б платив. Але тепер я не хочу не твоєї квартири, ні з тобою щось мати. Дякую за зіпсований настрій.
Після чогомені пішли смс що мене сюди ніхто не відправляв і тд. Що їм дуже зараз важко фінансово. Я написав щоб знайомий йшов в армію і буде мати 45 тис в тилу і все в них буде чудово) Після чого пішов текст- братан ти мені воєнкоматом угрожаєш? ( Я нічим не погрожував) Да я через час приїду на квартиру і вижену твою дружину і тд. Я позвонив до знайомого, він його трохи охолов, все добре. З квартири зїхаю.
І прикол в тому що я розумію що і я не правий, але всеодно я отримую масу задоволення коли думаю як повернуся до дому і зроблю так, щоб він пів року вчився заново ходити. Найбільше мене образили що він хотів мою дружину через годину з квартири виганяти.
А кстати есть же какие то комитеты там, военкомы, волонтеры и т.п. Кто несет ответственность за семью, когда человек мобилизован? По идее должен быть какой-то и правовой механизм решения таких вопросов?
Если надо какую-то помощь в оплате или в переезде, то пишите, помогу в своих силах.

Рома К
Новачок
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 15 разів

Повідомлення Рома К » 05 серпня 2022, 13:08

Та ні, не потрібно))) дякую)
Дружина працює, мені зарплату військову платять справно. Все добре. То взагалі не в грошах справа, чи допомозі. А в деяких людях які бачать війну по телевізору і думають що їм дуже погано живеться)))) і пару тисяч їх спасе)))

KVadik
Доцент
Дякував (ла): 1067 разів
Подякували: 1465 разів
Контактна інформація:

Повідомлення KVadik » 05 серпня 2022, 13:09

akinak писав:
05 серпня 2022, 12:16
А кстати есть же какие то комитеты там, военкомы, волонтеры и т.п. Кто несет ответственность за семью, когда человек мобилизован? По идее должен быть какой-то и правовой механизм решения таких вопросов?
Если надо какую-то помощь в оплате или в переезде, то пишите, помогу в своих силах.
Я так понял, что больше возмутил не сам факт подорожания и даже не столько озвученная сумма, сколько то, как это было преподнесено.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw

akinak
Адміністратор

Повідомлення akinak » 05 серпня 2022, 13:27

Та мене теж дуже це засмутило. Є нажаль такий сорт людей, мовляв що ти мені зробиш. Ми як суспільство маємо в тилу усіляко допомагати родинам військових та засуджувати подібне хамство та не справедливість. Інакше нащо таке суспільство.
Хоча, може то просто непорозуміння, зв‘язок поганий та хтось когось не зрозумів. Буває і таке.

Рома К
Новачок

Повідомлення Рома К » 05 серпня 2022, 13:37

Та ні, просто сім'я не адекватна, вони у 8 вечора приїхали дивитися чи все добре на квартирі, з ними були ще два мужики, якісь їхні знайомі. На квартирі по ідеї мала бути моя дружина, одна і тут заходить хазяйка, її чоловік і два імбіцила.... Добре що знайомий майор поліліції послухав і прийшов перед цим на квартиру і був з дружиною. І до речі хазяїни квартири люди з села ( мого села, ми знайомі), батько хазяйки працює зараз в москві.... І мій знайомий, що працює в поліції сказав мені після розмови з ними, що давно з такими тупими людьми не розмовляв((( сім'я не без урода, як то кажеться. Так і серед нас є різні люди, нічого я всю переписку скинув у групу села, най знають люди які в нас є герої....

Рома К
Новачок

Повідомлення Рома К » 05 серпня 2022, 13:58

Все, пішла жара. Скоро все село буде приходити до них до дому і плювати їм в обличчя.

Comrad
Досвідчений
Дякував (ла): 47 разів
Подякували: 91 раз

Повідомлення Comrad » 05 серпня 2022, 15:08

Рома К писав:
05 серпня 2022, 13:58
Все, пішла жара. Скоро все село буде приходити до них до дому і плювати їм в обличчя.
На самом деле, это правильно. Открытость, это то чего боится коррупция и хамство. Поэтому можно и нужно рассказывать такие случаи, пусть делают выводы. Если есть, чем.

Дерзкий
Доцент
Дякував (ла): 491 раз
Подякували: 722 рази

Повідомлення Дерзкий » 07 серпня 2022, 10:48

Ніна Орловська

В твітері вже три дні прекрасне.
Божествена Естонія почала методично випилювати понаїхавшу так звану «нетакурсню» і спокійно і впевненно ануюлює їм дозволи на перебування та візи, мониторить їхні соцмережи, в останньому випадку випилювання та депортації однієї рснявої гниди, яка скиглила про те, як їй в Естонії заважають жити українські біженці, долучився навіть екс-президент Тоомас Хендрік Ільвес, шикарно вийшло.
Також вони добиваються щоб цей чудовий флешмоб був по всьому ЄС, але тут я більш песимістична.
Чому я шалено радію інициативі видворення рснявих чепушил, які здриснули за кордон після 24.04.2022.
Вони ДУЖЕ небезпечні. На будь-якому заході на підтримку України, інтерв‘ю, опитуванні, тб-репортажі вони лізуть зі своїми наративами. І блть, їх слухають, їм дають слово, їм співчутливо цокають язиками, захопливо продовжують муйню про балет та толстоєвського. Портрети небутерброда та багаточасові дискусії про героїзм активистів. Це у рсні вдається 10 з 10, перетягти увагу на себе.
Поки це все було на тб чи в інших ЗМІ, я просто дратувалася, а ось днями склалася наступна ситуація.
Моя близька подруга, не італійка, але теж іноземка, яка послідовно з 2014 року завжди за нас, з кінця лютого робила кілька донатів на Повернись живим, і взагалі умнічка, десь так місяці два, два з половиною, в переписці (вона живе в іншому місті, бачимося кілька разів на рік), в розмовах все частіше мені скидує поміж «твоя мама як? А ти як? А родичі? і т.п. про війну» - ось вийшли, а ось там посадили, арештували, а ось одне, а ось інше, і все про рф та їхню «опозицію».
Я спочатку не звертала увагу, аж поки як раз в день того страшного відео з нашим полоненим, вона мені пише
- привіт, а ти бачила *якась рснява хрінь про ту кабзду овсяникову*?
У мене впало забрало.
Пишу:
- ні, не бачила, а ти оце, лінку на відео, бачила? Оце бачила? Ти реально вважаєш шо мене може цікавити як в рф якусь пропагандистку оштрафували?
- ууу, жах, жах. Але ж вони БОРЯТЬСЯ. Вони теж страждають…
Моє забрало зробило оберт на 360 градусів.
- чуєш, звідки це у тебе взялося, скажи пожалуйста? Коли настав той момент, що ти вимагаєш у мене ресурсу підтримувати розмову про так звані страждання мешканців країни, які живцем ріжуть людей у МЕНЕ ВДОМА?
- ні,ні, я все розумію! Це все жахливо, але я тут у парку коли гуляю з малими (вона бебісіттер), познайомилася з дівчиною, вона з ekatorynpurh®️,вона проти війни! І знаєш, її малий може побачити свою бабусю аж наступного року, в Туреччині, а він так любить її казочки pshukina. Так їх шкода, вони ж не винні. Треба якось розділяли, і вона робить такі смачні blini.
- дорогенька, я тебе вітаю. Можеш їсти бліни, слухати пшукіна, співчувати.
Мені тіки більше ніколи не пиши.
- мені всіх шкода, ну чого ти?
- та того, бувай.
Ми дружили 16 років.
Так що якщо цю іржу почнуть чистити з цивілізованого світу, у мене буде особиста сатисфакція.

Зображення
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди

kreativ
Легенда Форуму
Дякував (ла): 635 разів
Подякували: 1760 разів
Контактна інформація:

Повідомлення kreativ » 07 серпня 2022, 22:05

куча народа распереживалось от новости про отсутствие прилетов только в Черновицкой области и что мол теперь точно будут. видели в фб?)

Відповісти

Повернутись до “Балачки”