Мобілізація під час Війни

Вільне спілкування
Jillian
Досвідчений
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 242 рази

Re: Мобілізація під час Війни

Повідомлення Jillian » 02 липня 2022, 23:25

Є певні неофіційні критерії важливої інфраструктури. Все залежить від підвішаності язика. Наприклад маю друга який працює в айті в одній з крупних торгівельних мереж. Вручили повістку. Прийшов. Повідомили про дату відправки. Він відповів: я займаюсь тим і тим. Ви берете на себе відповідальність за те що у місті будуть перебої з продуктами першої необхідності оскільки я відповідаю за їх логістику і нового претендента треба вчити 3-6 місяців моїй специфіці? Тепер має офіційну відстрочку на рік.

При необхідності і бажанні є багато можливостей уникнути мобілізації. Але це не стосується людей типу "я готовий забашляти або не потрапити у військо" або "як можна закосити". Якщо людина дійсно важлива або робить важливий внесок то не питання все вирішити у правовому полі без хабарів.

А якщо людина важлива і без хабарів не вийшло вирішити, раджу збирати докази. Війна закінчиться. І народ налаштований на нове суспільство де демократія буде основою (я на це сподіваюсь).

Ще раз наголошую (але ні про що не агітую) що дана хвиля роздачі повісток мотивована наказом голови ОВА. Незважаючи на те що його вже фактично звільнили... Але практично ...
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Que le Monde est à moi...

deploy
Досвідчений
Дякував (ла): 154 рази
Подякували: 82 рази

Повідомлення deploy » 04 липня 2022, 08:47

Jillian писав:
02 липня 2022, 23:25

А якщо людина важлива і без хабарів не вийшло вирішити, раджу збирати докази. Війна закінчиться. І народ налаштований на нове суспільство де демократія буде основою (я на це сподіваюсь).

Ще раз наголошую (але ні про що не агітую) що дана хвиля роздачі повісток мотивована наказом голови ОВА. Незважаючи на те що його вже фактично звільнили... Але практично ...
Ну знову ж таки.. який критерій визначення чи людина "важлива"? )
візьмем мне, працюю, плачу всі податки(навіть більше ніж міг б так як не перейшов на 2%), доначу коли є потреби і можливості, тут дружина, і малий які теж не сидять дома ...
в житті не тримав автомат і в житті не вистрілив жодного патрона :?
от толку з такого як я в армії? якщо тут, на місці, в цивільному житті від мене хоть толку більше
Востаннє редагувалось 04 липня 2022, 08:48 користувачем deploy, всього редагувалось 1 раз.

deploy
Досвідчений

Повідомлення deploy » 04 липня 2022, 08:47

@KOTBUS , ну що у вас там чути з наступними квестами від військомату?

Vov4ik
Поважний користувач
Дякував (ла): 259 разів
Подякували: 251 раз

Повідомлення Vov4ik » 04 липня 2022, 09:47

deploy писав:
04 липня 2022, 08:47
Ну знову ж таки.. який критерій визначення чи людина "важлива"? )
візьмем мне, працюю, плачу всі податки(навіть більше ніж міг б так як не перейшов на 2%), доначу коли є потреби і можливості, тут дружина, і малий які теж не сидять дома ...
в житті не тримав автомат і в житті не вистрілив жодного патрона :?
от толку з такого як я в армії? якщо тут, на місці, в цивільному житті від мене хоть толку більше
Так всі можуть сказати....звідки мільйон набрати тоді? :-D

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2816 разів
Подякували: 2869 разів

Повідомлення Master » 04 липня 2022, 10:10

Vov4ik писав:
04 липня 2022, 09:47
Так всі можуть сказати....звідки мільйон набрати тоді? :-D
по идее должно бы набратся . (тех кто служил и имеет вус)
но .. даже если брать нулевых , то абсолютно преступно кидать их на передок без подготовки!

толку от них там не будет - это раз.
а потом ( в случае смерти в бою) еще 7 000 000 грн надо выплатить родственникам! - это два.
вот и счтиайте...
ну и про зп в 100 000 не забывайте.

я считаю что те кто это делают - совершают преступление.

самая минимальная подготовка это месяц - два.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 350 разів
Подякували: 964 рази

Повідомлення Дід Панас » 04 липня 2022, 10:17

Депутати пропонують розширити перелік категорій чоловіків, яким дозволять виїжджати за кордон. Також рекомендують розширити список тих, кого не мобілізовуватимуть.

Відповідний законопроєкт №7484 подали 30 червня.

Якщо у Раді ухвалять ці зміни, то не призиватимуть на військову службу:

жінок та чоловіків, які мають 2 дітей віком до 14 років;
жінок та чоловіків, які мають дитину віком до 14 років та підтвердження вагітності жінки;
жінок та чоловіків, які мають дитину віком до 3 років.
Тоді ця категорія людей автоматично зможе вільно перетинати кордон України під час воєнного стану.

Якщо документ ухвалять, за кордон також зможуть виїжджати:

громадяни, які мають в інших країнах нерухомість та бізнес;
особи, які мають посвідку на постійне проживання;
українці, які мають діючі робочі (або спортивні) контракти;
особи, які мають контракти із замовниками з інших країн терміном на 1 рік і більше на надання ІТ-послуг або чи консультаційних послуг за умови сплати єдиного податку в Україні;
моряки (капітан, інші особи командного складу, особи суднової команди);
студенти або абітурієнти, які вступили до навчальних закладів інших країн;
громадяни для участі у міжнародних змаганнях або навчально-тренувальних зборах;
офіційні волонтери — якщо вони зареєстровані та відряджені благодійними або волонтерськими організаціями, або цивільно-військовими адміністраціями для поїздки в інші країни за гуманітарним вантажем або за транспортним засобом для передачі військовим підрозділам тощо.
Отака х...ня, малята

KOTBUS
Постійний користувач
Дякував (ла): 108 разів
Подякували: 155 разів

Повідомлення KOTBUS » 04 липня 2022, 10:26

Продолжу.
И так, вы обладатель первой повестки на уточнение данных, и при явке на 99,9 % кандидат на вручение второй, на прохождение ВЛК.
По ВЛК есть моменты, на которых хотелось бы акцентировать внимание. В целом, там всё как и всегда, есть все специалисты, которых необходимо пройти. Если у тебя какие либо проблемы по здоровью, касающиеся конкретного специалиста, он всё внимательно выслушивает и отправляет на более детальное обследование в какое либо мед. учреждение (Дурка, обл. поликлиника, кардиоцентр и т.д.) После дообследования возвращаешься к профильному специалисту который направлял на дообследование, и он пишет свой вердикт.
После прохождения всех врачей с заключением каждого, идешь за вердиктом к Главе ВЛК.
И вот тут интересный момент... Комиссия ВЛК принимает свои решению на основании приказа №402 о Военно Лик Экспертизе (он есть в открытом доступе). Нас интересует не сам приказ, а додаток 1, где собственно и расписана сетка всех заболеваний, их степени течения и степень пригодности к прохождению службы.
Лично у меня это четыре пункта таблицы, ну например 20Б, 30Б, 40Б, 50Б (цифры условны, а вот буквы нет). Буква Б - обмежено пригодный. Заключение ВЛК - полностью пригодный.
На вопрос, а собственно как так у вас получилось, звучит следующий ответ:
Из за военного положения всё порезали и изменили, оставив только три категории военнообязаных: Полностью пригоден, отсрочка до полугода в связи с прохождением лечения и повторная ВЛК, непригоден со снятием с военного учета.
При попытке уточнить, в каких законах, или приказах, или нормативно - правовых актах можно ознакомится с данными нововведениями, в ответ звучит фраза - читайте законодательство (Джентельменам верят на слово :-D ). Так что будьте готовы к такому повороту событий.
Я перечитал довольно много инфы по данной тематике, и найти подтверждение данной ситуации мне не удалось. Если кто то в курсе, в каких законах прописана отмена статуса "ограниченно пригодный в военное время" - буду благодарен за ссылки.
Лучше промолчать и показаться дураком, нежели заговорить и не оставить на этот счет никаких сомнений.

deploy
Досвідчений

Повідомлення deploy » 04 липня 2022, 10:57

Дід Панас писав:
04 липня 2022, 10:17
Депутати пропонують розширити перелік категорій чоловіків, яким дозволять виїжджати за кордон. Також рекомендують розширити список тих, кого не мобілізовуватимуть.

Відповідний законопроєкт №7484 подали 30 червня.

Якщо у Раді ухвалять ці зміни, то не призиватимуть на військову службу:

жінок та чоловіків, які мають 2 дітей віком до 14 років;
жінок та чоловіків, які мають дитину віком до 14 років та підтвердження вагітності жінки;
жінок та чоловіків, які мають дитину віком до 3 років.
Тоді ця категорія людей автоматично зможе вільно перетинати кордон України під час воєнного стану.

Якщо документ ухвалять, за кордон також зможуть виїжджати:

громадяни, які мають в інших країнах нерухомість та бізнес;
особи, які мають посвідку на постійне проживання;
українці, які мають діючі робочі (або спортивні) контракти;
особи, які мають контракти із замовниками з інших країн терміном на 1 рік і більше на надання ІТ-послуг або чи консультаційних послуг за умови сплати єдиного податку в Україні;
моряки (капітан, інші особи командного складу, особи суднової команди);
студенти або абітурієнти, які вступили до навчальних закладів інших країн;
громадяни для участі у міжнародних змаганнях або навчально-тренувальних зборах;
офіційні волонтери — якщо вони зареєстровані та відряджені благодійними або волонтерськими організаціями, або цивільно-військовими адміністраціями для поїздки в інші країни за гуманітарним вантажем або за транспортним засобом для передачі військовим підрозділам тощо.
дякую.. читав це вже... думаєете що приймуть? :?
мені було б добре якщо б прийняли...
але щось мені здається що не приймуть.. хочу помилятися

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 350 разів
Подякували: 964 рази

Повідомлення Дід Панас » 04 липня 2022, 11:09

deploy писав:
04 липня 2022, 10:57
дякую.. читав це вже... думаєете що приймуть? :?
мені було б добре якщо б прийняли...
але щось мені здається що не приймуть.. хочу помилятися
Все залежить від ситуації на фронті,
і від поставок зброї. На мій погляд є досить грамотним і має всі шанси бути прийнятим цей законопроект. і мобілізованих і резерву є вже думаю достатньо, щоб ця кількість справилась з ворогом, а економіку треба ж комусь розвивати…от держава і хоче дати цю можливість певним категоріям, а батьки неповнолітніх дітей якраз і є самими ефективними в цьому , ну і цей законопроект стимулює підвищувати народжуваність, що теж важливо зараз після таких втрат населення.
Отака х...ня, малята

Sl@vcheg
Адміністратор
Дякував (ла): 956 разів
Подякували: 1640 разів

Повідомлення Sl@vcheg » 04 липня 2022, 12:04

Що цікаво, така активна мобілізація. це Чернівці та Закарпаття, трішки в Франику. Знайомі в Киеві, Львові, Одесі, там такого і близько нема! Так за пьянку за кермом чи дебош, можуть виписати, а ось так ходити по хатам, влаштовувати справжні облави, це тільки в нас. Чомусь ні хто не звертає увагу на те, що такі дії добряче паралізуть роботу в місті. Простий приклад, треба було замовити меблі. Звернулися до майстра, скоро його забрали, звернулися на фірму, через тиждень з'ясувалося, що с фірми одного забрали, двое не ходять на роботу переховуються. Знайти сантехніка цілий квест, 2 автомайстра в яких обслуговувався, на фронті, ще одне СТО зачинилося і таке в всіх сферах
А в чем сила, брат?
- В правде..
- Нет, в телевизоре. Он может заставить миллионы людей поверить в то, чего нет

Відповісти

Повернутись до “Балачки”