У Мінцифри розповіли про COVID-сертифікати, як оформити COVID-сертифікат у додатку Дія, який визнали в ЄС.
- RJ_STARiy
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 1824 рази
- Подякували: 431 раз
- Контактна інформація:
У Мінцифри розповіли про COVID-сертифікати, як оформити COVID-сертифікат у додатку Дія, який визнали в ЄС.
Фото: naturalnews.com
Федоров не уточнив, коли в додатку повноцінно запрацює COVID-сертифікат
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу в п'ятницю, 20 серпня, розповів, як отримати COVID-сертифікат через портал Дія.
Для початку потрібно встановити сам додаток. Потім перейти в розділ Послуги.
Далі потрібно відправити запит до реєстру, щоб сформувати сертифікат. Тому що це медична інформація, і вона не буде відображена, якщо не зробити запит та електронний підпис.
"Не потрібно з електронним підписом ходити в держоргани. Ви можете згенерувати підпис у Дії. Для цього потрібно тільки ваше обличчя. І виконати кілька дій. Біометрія вашого обличчя порівнюється з біометрією в реєстрі. Це займає кілька секунд і ви отримуєте підпис", - розповів Федоров.
При цьому в самому додатку поки йдеться, що послуга COVID-сертифікат перебуває у стадії розробки. Федоров пояснив, що інформація в додатку поки оновлюється і процес генерування документів може зайняти деякий час.
"Є певні технічні речі... додаток оновлюється, і це може зайняти кілька годин або кілька днів... Це залежить від Google, Apple... Ще потрібно кілька днів, щоб додаток оновився", - сказав він.
Крім того, міністр повідомив, що для українців будуть доступні два COVID-сертифікати - міжнародний і внутрішній.
"Ми хочемо бути першими у всьому, і тому у нас генерується не один ковідний сертифікат, а два. Один для того, щоб подорожувати за межі нашої країни, в Європейський Союз, а інший сертифікат внутрішній", - зазначив він.
Федоров пояснив, що в міжнародному сертифікаті більше медичної інформації. "Там немає фото. Такі стандарти технічної документації ЄС", - зазначив він.
А у внутрішньому сертифікаті менше медичної інформації та є фото. Як і інші документи, можна перевіряти через QR-код, без спеціального обладнання.
Міністр додав, що внутрішній сертифікат розроблений на випадок посилення карантину.
"Якщо з'явиться ситуація, де потрібен буде COVID-сертифікат всередині країни, не потрібно буде показувати паспорт або інший документ громадянина України. Тому що у внутрішньому сертифікаті буде фото", - пояснив Федоров.
Нагадаємо, напередодні в ЄС схвалили український COVID-сертифікат, починаючи з 20 серпня.
Новини від Корреспондент.net
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2816 разів
- Подякували: 2869 разів
Re: У Мінцифри розповіли про COVID-сертифікати, як оформити COVID-сертифікат у додатку Дія, який визнали в ЄС.
может он не в курсе но "
"Не потрібно з електронним підписом ходити в держоргани. Ви можете згенерувати підпис у Дії. Для цього потрібно тільки ваше обличчя. І виконати кілька дій. Біометрія вашого обличчя порівнюється з біометрією в реєстрі. Це займає кілька секунд і ви отримуєте підпис", - розповів Федоров."
это не работает если у вас нет ИД паспорта , то есть у вас паспорт книжечка.
но скорее всего он это знает , но не предупреждает.
только лица - маловато будет!
"Не потрібно з електронним підписом ходити в держоргани. Ви можете згенерувати підпис у Дії. Для цього потрібно тільки ваше обличчя. І виконати кілька дій. Біометрія вашого обличчя порівнюється з біометрією в реєстрі. Це займає кілька секунд і ви отримуєте підпис", - розповів Федоров."
это не работает если у вас нет ИД паспорта , то есть у вас паспорт книжечка.
но скорее всего он это знает , но не предупреждает.
только лица - маловато будет!
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- koka73
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 171 раз
- Подякували: 321 раз
Re: У Мінцифри розповіли про COVID-сертифікати, як оформити COVID-сертифікат у додатку Дія, який визнали в ЄС.
подпись генерируется по биометрии лица. и если нет ничего ранее выданного биометрического.
то и в реестре нет биометрии. и несчем сравнивать.
Господи, храни Украину.
- Master
- Легенда Форуму
да я это прекрасно понимаю (кухню), но у нас узаконены и другие подписи и все сервисы их принимают!
к примеру у меня в дии есть картка платника податків , через дию я одним кликом закрыл ФОП , а почему то сертификат о какой то прививке я получить не могу!
это нормально вообще?
это бред!
похоже они хотят собрать таким образом биометрию!
наши фейсы!
да .. и меня же никто не фотографировал когда прививку делал!
и на бумажном сертификате фото тоже нет!
так нахрена оно в дии???
- Master
- Легенда Форуму
вот За 4 года украинцы оформили более 4,3 млн ID-карт
то есть приблизительно 25 % населения!
так?
и выходит что 75 % населения не сможет получить ковид сертификат в ДИИ!
заведомо не сможет!
https://itc.ua/news/za-4-goda-ukrainczy ... 2019-godu/
то есть приблизительно 25 % населения!
так?
и выходит что 75 % населения не сможет получить ковид сертификат в ДИИ!
заведомо не сможет!
https://itc.ua/news/za-4-goda-ukrainczy ... 2019-godu/
- koka73
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 171 раз
- Подякували: 321 раз
имхо кому оно надо. тот пойдет и сделает.
кому не надо , будет ныдать по группам и форумам
напоминает те же телодвижения когда присваивали ( выдавали )
ИНН (индиф. кода ).
кому не надо , будет ныдать по группам и форумам
напоминает те же телодвижения когда присваивали ( выдавали )
ИНН (индиф. кода ).
Господи, храни Украину.
-
- Адміністратор
- Дякував (ла): 269 разів
- Подякували: 1476 разів
Ну бумажки желтые получат. Честно говоря не совсем понимаю проблематику получить айди карточку. Если не хотите - ваше право. Получите бумажные документы и используйте их. Не хотите биометрию загран - никто не заставляет, можно по старинке визы получать. Короче не понимаю, чем вы недовольны.
З. Ы. Возможно в будущем дия начнёт принимать не только свою подпись, а и чужие типа привата. Тогда этот вопрос закроется. Можно спросить в Гугл плее, планируется ли такая возможность.
З. Ы. Возможно в будущем дия начнёт принимать не только свою подпись, а и чужие типа привата. Тогда этот вопрос закроется. Можно спросить в Гугл плее, планируется ли такая возможность.
- Master
- Легенда Форуму
просто я не понимаю - зачем???
если есть все чтобы его подгрузить в дию!
да и я просчитался - 4 млн это не 25% а гораздо меньше (10-15%) всего!
выходит, чтобы получить эту фишку 30 миллионов должны срочно бежать в ЦНАП?
так?
это не бред?
за год было выдано 1,6 млн.
сколько лет надо чтобы выдать 30 ? даже если выдавать их в 10 раз быстрее?
- Master
- Легенда Форуму
так она и так это принимала!akinak писав: ↑20 серпня 2021, 13:41Ну бумажки желтые получат. Честно говоря не совсем понимаю проблематику получить айди карточку. Если не хотите - ваше право. Получите бумажные документы и используйте их. Не хотите биометрию загран - никто не заставляет, можно по старинке визы получать. Короче не понимаю, чем вы недовольны.
я же писал выше!
почему для ковида нужна другая подпись?
можешь обьяснить?
закрыть ФОП можно а ковид справку нельзя?
-
- Адміністратор
- Дякував (ла): 269 разів
- Подякували: 1476 разів
Та я хз. У меня ещё не обновилась версия и блок с сертификатами не доступен. Когда появится, то скажу, нужен ли там ключ дии или можно будет указать любой.
Но вроде как их логика тоже понятна - все делаем в одном приложении не завязываясь на другие сервисы. А вы как то драматизируете.