K2_Atom писав: ↑04 липня 2020, 21:32
Зібрав раніше батарею 12вольт на 9елементах 18650 але попередньо я їх зарядив до 4.2вольт і потім спаяв, використовую не часто, тому їх не заряджав через плату 3s 20a bms так як не можу зрозуміти, що то значить 20А 2020-07-04 20.14.42.jpg
2020-07-04 20.16.42.jpg
Маю ще одну плату 3S 20A та думаю збирати акум 12вольт на 20А чи 100А
Хочу зібрати батарею максимально допустимої емності, щоб було 12.6вольт і наприклад 50ампер або більше, тому питання виникло яка із цих плат підійде більш для цього ?!
1) Ви не відповіли, для чого використовуєте ці батареї. Який струм потрібний тим пристроям, що Ви живите від цих батарей?
Є різниця, чи Ви використовуєте наприклад для аварійного світлодіодного освітлення зі струмом в 1-2-3а, чи для живлення електроінструменту де струм може бути 20-30А, чи для електричних дитячих автомобілів, велосипедів, скутерів чи подібного... де струм може бути і таким як з інструментом, і більшим...
2) Плата 3s 20a bms що у Вас на фото - з максимальним робочим струмом до 15а (так заявлено у китайців) і короткочасним імпульсним струмом до 20А, 20а - це та межа коли спрацює захист і відключить батарею від виходу плати. Зазвичай, щоб включити, треба подати напругу на плату від зарядки (хоча деякі плати можуть і самі увімкнутись якщо перевантаження буде усунуте)
3) Плата 3s 100a bms що на першому фото в темі - так само 100А це межа, на якій спрацьовує захист (перевантаження по струму), робочий струм зазвичай вказують до 60(80)А. Але тут є цікавий момент. Якщо подібну Вашій батарею замкнути на виході плати не дуже товстим дротом, плата на 20А спрацює і відключить, а плата з захистом на 100а скоріш за все (залежить від товщини дроту) не відключить, і може бути пожежа, а також (з великою ймовірністю) можуть вийти з ладу акумулятори.
4) Плату треба обирати не по ємності акумулятора, а в залежності від потрібного струму. Цим платам все одно яка ємність акумулятора буде, якщо не використовувати їх з максимальним (для акумулятора) струмом. Ємність акумулятора чи батареї вимірюється не в Амперах (А) а в ампер-годинах А*г (російською ампер-часьі)
5) плата 100а відрізняється від плати 20а ще й тим що вміє балансувати акумулятори під час зарядки (конкретно ці плати що на фото в темі)