Антарктида нарешті наша.

Обговорення подій які трапились в Україні
KOTBUS
Постійний користувач
Дякував (ла): 108 разів
Подякували: 155 разів

Антарктида нарешті наша.

Повідомлення KOTBUS » 20 листопада 2019, 22:34

Кабінет Міністрів виділив 252 млн грн на придбання наукового океанського судна льодового класу для потреб українських полярників, які вивчають Антарктиду.

Відповідне рішення було прийнято 20 листопада, інформує пресслужба Кабміну.

Очікується, що угоду на придбання судна укладуть до кінця 2019 року, а в 2020 році відбудеться його перший вихід в океан.

"Придбання Україною судна такого класу дозволить нам бути більш самостійними в дослідженні Світового океану. Це нові можливості для наших науковців вже з наступного року. Зараз якраз завершується підготовка програми полярних досліджень України на 2021-2030 роки, де ми вже врахуємо наявність власного судна", - зазначила міністр освіти Анна Новосад.

Глава Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий заявив, що з кінця 20 століття Україна не мала необхідних суден, які дозволили б вивчати Світовий океан і надавати підтримку антарктичних досліджень на станції "Академік Вернадський". Він вважає, що придбання нового судна збільшує наукові можливості України.

Відзначається, що відновлення рейсів також актуально з точки зору політики і економіки. Адже Україна має міжнародні зобов'язання з вивчення Південного океану і веде там рибальський промисел.
https://molbuk.ua/news/186655-uryad-vyd ... ktydy.html

Уряд виділив 252 млн грн на на придбання криголаму для вивчення Антарктиди.

Криголам будем будувать. Для Антарктиди. О как.
А то что даже если и построится и даже выйдет в море, кто на суше информацию принимать то будет? Все спецы либо умерли, либо никогда в глаза не видели данных с криголаму, бо больше двадцати лет не было его...
252млн. Запомним этот кригалам.!
Вкладення
111111.jpeg
Лучше промолчать и показаться дураком, нежели заговорить и не оставить на этот счет никаких сомнений.

sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1235 разів
Подякували: 1312 разів

Re: Антарктида нарешті наша.

Повідомлення sergej1974007 » 20 листопада 2019, 22:58

KOTBUS писав:
20 листопада 2019, 22:34
Кабінет Міністрів виділив 252 млн грн на придбання наукового океанського судна льодового класу для потреб українських полярників, які вивчають Антарктиду.

Очікується, що угоду на придбання судна укладуть до кінця 2019 року, а в 2020 році відбудеться його перший вихід в океан.

"Придбання Україною судна такого класу дозволить нам бути більш самостійними в дослідженні Світового океану. Це нові можливості для наших науковців вже з наступного року. Зараз якраз завершується підготовка програми полярних досліджень України на 2021-2030 роки, де ми вже врахуємо наявність власного судна", - зазначила міністр освіти Анна Новосад.

Глава Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий заявив, що з кінця 20 століття Україна не мала необхідних суден, які дозволили б вивчати Світовий океан і надавати підтримку антарктичних досліджень на станції "Академік Вернадський". Він вважає, що придбання нового судна збільшує наукові можливості України.

Відзначається, що відновлення рейсів також актуально з точки зору політики і економіки. Адже Україна має міжнародні зобов'язання з вивчення Південного океану і веде там рибальський промисел.

А то что даже если и построится и даже выйдет в море, кто на суше информацию принимать то будет? Все спецы либо умерли, либо никогда в глаза не видели данных с криголаму, бо больше двадцати лет не было его...
А москали кстати вовсю разрабатывают Антарктиду——и флот у них ледокольный——наимощнейший в мире.
Да и вояки уже там баз понаставили——вовсю готовятся пользовать Северный морской путь.
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я красив, как древний бог.
Я скульптурой быть бы мог!

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Как певцу мне равных нет,
Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

KVadik
Доцент
Дякував (ла): 1067 разів
Подякували: 1466 разів
Контактна інформація:

Повідомлення KVadik » 21 листопада 2019, 07:36

sergej1974007 писав:
20 листопада 2019, 22:58
KOTBUS писав:
20 листопада 2019, 22:34

А москали кстати вовсю разрабатывают Антарктиду——и флот у них ледокольный——наимощнейший в мире.
Да и вояки уже там баз понаставили——вовсю готовятся пользовать Северный морской путь.
Антарктида и Арктика это немного разные вещи ;)
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw

shutzpavel450
Експерт
Дякував (ла): 395 разів
Подякували: 958 разів

Повідомлення shutzpavel450 » 21 листопада 2019, 08:46

KVadik писав:
21 листопада 2019, 07:36
sergej1974007 писав:

Тссс, ты только маскалям об этом не говори, а то они в антарктиде уже понаставили базы и готовятся пользовать там новый северный путь... А ещё они разработали бермудский треугольник, и будут отправлять в будущее свои боевые корабли....
- Ты просто ненавидишь все русское!
- Вы просто называете русским все то, что я ненавижу!

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 21 листопада 2019, 11:08

Имхо это позитивная новость.

sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1235 разів
Подякували: 1312 разів

Повідомлення sergej1974007 » 21 листопада 2019, 17:10

KVadik писав:
21 листопада 2019, 07:36
sergej1974007 писав:

Ок.
Попутал((
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я красив, как древний бог.
Я скульптурой быть бы мог!

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Как певцу мне равных нет,
Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Повідомлення OlegLOA » 21 листопада 2019, 22:25

akinak писав:
21 листопада 2019, 11:08
Имхо это позитивная новость.
И в чем позитив?
В стране никаких проблем, и больше не на что потратить 252млн грн? Это больше 10млн дролларов получается... если конечно цифры не попутали...
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Повідомлення OlegLOA » 22 листопада 2019, 10:37

sergej1974007 писав:

...вовсю готовятся пользовать Северный морской путь.
Зображення
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

Irbis
Забанен навсегда
Дякував (ла): 495 разів
Подякували: 669 разів

Повідомлення Irbis » 25 листопада 2019, 02:50

Нас в армии кормили рыбой ледяной. Сейчас это редкий деликатес... Рыбка водится только в Антарктике, в самых чистых на планете водах. СССР отправлял туда целые флота, там ловили, морозили и отправляли в Союз. Стоила она тогда копейки, благодаря толково поставленному промыслу и отсутствию каломойских-пинчуков-суркисов и т.п. нечисти.

А какой толк от Украины в Антарктиде? Я хз, люби мои. Очередной попил бабла, разве что. Рыбки оттуда точно не будет.

Зображення

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 25 листопада 2019, 03:19

Irbis писав:
25 листопада 2019, 02:50
Нас в армии кормили рыбой ледяной. Сейчас это редкий деликатес... Рыбка водится только в Антарктике, в самых чистых на планете водах. СССР отправлял туда целые флота, там ловили, морозили и отправляли в Союз. Стоила она тогда копейки, благодаря толково поставленному промыслу и отсутствию каломойских-пинчуков-суркисов и т.п. нечисти.

А какой толк от Украины в Антарктиде? Я хз, люби мои. Очередной попил бабла, разве что. Рыбки оттуда точно не будет.

Зображення
Ну посмотрите таки карту, где Антарктида.
Какой рыболовецкий флот ссср там?

Відповісти

Повернутись до “Новини України та світу”