Сонячна електроенергія

Вільне спілкування

За сонячними батареями майбутнє?

Я собі вже встановив
0
Немає голосів
Так, хочу собі встановити, класна штука
5
17%
Так, я б поставив собі, але занадто дорого
22
73%
Ні, не бачу в них змісту
3
10%

Всього голосів: 30

tarik
Поважний користувач
Дякував (ла): 37 разів
Подякували: 63 рази
Контактна інформація:

Re: Сонячна електроенергія

Повідомлення tarik » 04 квітня 2018, 17:50

Serik писав:
04 квітня 2018, 16:53
Rassel писав:
04 квітня 2018, 14:02
Комплект оборудования для зеленого тарифа под ключ с документами порядка 10000 евро. А теперь считайте окупаемость)
Заплачу 15к євро, якщо через місяць у мене буде стояти здана 30-ти кВт станція з «офіційними» панелями класу А.
Собівартість системи на 30кВт приблизно від 20к доларів, і це без батарей). Тому це нереальна задача)

Туман
Клон всех и вся
Дякував (ла): 145 разів
Подякували: 83 рази

Повідомлення Туман » 04 квітня 2018, 18:47

tarik писав:
04 квітня 2018, 16:39
Туман писав:
04 квітня 2018, 15:26
Стесняюсь просить - что обсуждаете? Сферического коня в вакууме? Или - машина не выгодно, лучше поезд?
В загальному цікаво було дізнатися думку людей на цю тему, та вивчити попит ринку)
так на какую тему узнать мнение? про бизнес на солнце? Или вообще хотят ли люди это?
UA
Що ми любимо найбільше, те і знищує нас. (с)

Jillian
Досвідчений
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 243 рази

Повідомлення Jillian » 04 квітня 2018, 18:55

В общем, сама идея интересная. Интересуюсь уже не один год. Главное определиться для чего ставить. Если есть желание послать Облэнерго куда подальше и иметь свой независимый источник - однозначно да (у меня мотивация такая, но пока нет финансов чтоб её реализовать). Но и тут есть много подводных камней. Аккумуляторы служат 5-7 лет. Естественно чем ближе срок поломки, тем слабее они держат. Инвертор тоже обойдётся в круглую сумму. Сами панели рассчитаны на 20 лет работы (естественно КПД будет снижаться прямо пропорционально каждый год и уже через 10 лет панели будут вырабатывать всего 50% от номинальной мощности). А надо ещё рассчитать необходимую мощность всей необходимой системы. Сейчас, например я пользуюсь обычной однофазной линией с мощностью до 5кВт. На особняк в 190 квадратов хватает. Среднее потребление 600 кВт/мес. Смотрим на общую мощность солнечной системы 5 кВт в зимний период (наименее солнечный) и видим: вырабатавыет в месяц ДО 260 кВт. То есть на особняк нужно минимум 10 кВт и это в притык. Очень дорого... Для нашей страны. В Европе цены приблизительно такие же но зарплаты гораздо выше. Там даже в кредит такая система окупится лет за пять...
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Que le Monde est à moi...

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2817 разів
Подякували: 2878 разів

Повідомлення Master » 04 квітня 2018, 20:32

я думаю, что возможно очень скоро (быстрее 6-ти лет) будет придумано и внедрено что-то другое, причем гораздо дешевле и эффективнее этих панелей!
мы на пороге 4-й революции!
про это не стоит забывать.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

Rassel
Експерт
Дякував (ла): 174 рази
Подякували: 240 разів

Повідомлення Rassel » 04 квітня 2018, 21:21

Serik писав:
04 квітня 2018, 16:53
Rassel писав:
04 квітня 2018, 14:02
Комплект оборудования для зеленого тарифа под ключ с документами порядка 10000 евро. А теперь считайте окупаемость)
Заплачу 15к євро, якщо через місяць у мене буде стояти здана 30-ти кВт станція з «офіційними» панелями класу А.
Да, ссори, не дописав . на 10КВт.
В жизни нет понятия совпадение, во всем есть причина

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 04 квітня 2018, 21:46

может все таки прибыльнее майнить крипту?

Jillian
Досвідчений
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 243 рази

Повідомлення Jillian » 04 квітня 2018, 22:41

Master писав:
04 квітня 2018, 20:32
я думаю, что возможно очень скоро (быстрее 6-ти лет) будет придумано и внедрено что-то другое, причем гораздо дешевле и эффективнее этих панелей!
Нашёл по этому поводу. Незнаю насколько это реально, но интересно. Хотелось бы верить что это не фэйк.

http://www.replika.co.ua/tsikavo/super- ... i-podatok/
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Que le Monde est à moi...

TAZIT
Доцент
Дякував (ла): 3858 разів
Подякували: 668 разів
Контактна інформація:

Повідомлення TAZIT » 04 квітня 2018, 22:43

bucovinec писав:
04 квітня 2018, 00:05
На мою думку, для масового попиту ще рано, так як воно має величезний термін окупаємості. Коли це дійсно буде вигідно (дешевше та з більшим ККД), тоді почне розповсюджуватись в прогресії.

Технології виготовлення сонячних (S-) елементів з ККД 30% вже багато більше 10 років , а 60% -- теж мабуть 10+% вже є
... .
Але S-панелі і досі мають ККД не більше 15% ... , на яких будувати SES практично майже безглуздо в найпростішому варіанті ... з усіма супутніми витратами ... .
Я довгенько очікував коли в маси вийде те що потрібно ... , але схоже що це напару з майнінгом і іншим -- хороша і налагоджена глобальна система викачування "зайвих" заощаджень з останнього жителя Землі котрий щось розуміє і чогось прагне ... , і котра жорстко контролюється по допустимій межі персональної і масової еффективності ... , в тому числі і тарифами ... .
Так що прогрессії мабуть ми дочекаємось лише тоді коли система знайде еффективний і надійний спосіб викачування надвисокої енергоефективності так щоб всі думали що це для них достатньо вигідно , але вже на більш високоефективних приладах ... !
Усл.успеха: 10% -- знания; 40% -- стратегия мышления ; 50% -- окружение . Точний час в Україні -- http://time.in.ua !!!
Домик: http://forumcv.net/viewtopic.php?f=64&t=57639 ;-)

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 04 квітня 2018, 22:44

Jillian писав:
04 квітня 2018, 22:41
Master писав:
04 квітня 2018, 20:32
Нашёл по этому поводу. Незнаю насколько это реально, но интересно. Хотелось бы верить что это не фэйк.

http://www.replika.co.ua/tsikavo/super- ... i-podatok/
даже если это и фейк - то в каждом фейке есть доля фейка...
технологии - решают все!
уверен -скоро будет еще куча решений по дешевой энергии!

TAZIT
Доцент
Дякував (ла): 3858 разів
Подякували: 668 разів
Контактна інформація:

Повідомлення TAZIT » 04 квітня 2018, 23:06

tarik писав:
04 квітня 2018, 11:54
В мого знайомого вдома станція на 30кВт, при чому в нього дома міні цех з пошиття. Багато станків і т.д. І тим не менше він завжди в плюсі. За зиму використовує менше ніж літом продає. Якщо навіть порахувати що продаєш 1кВт за 4 грн, а купляєш за 1,5 грн. То купити можеш в рази більше ніж продав.

За умови що ви використовуєте ідеальні кислотні акумулятори ... треба поділити це на 1.5 і приблизно на 2 , враховуючи загальний ККД всіх інших перетворювачів енергії ... !
Враховуючи можливу еффективність літієвих акумуляторів відповідно співвідношення ... в подальшому буде точно переглянуто в меншу сторону ефективності ... .
S-панелі здатні підвищити загальний ККД процесу ... , але всі коефіцієнти ... базово не від них залежать в першому наближенні ... .
Тому бажано і газ на теплі виробляти і огірки вирощувати ... , хоча порядок системи як правило в одну голову не влізає за людський час ... !
Усл.успеха: 10% -- знания; 40% -- стратегия мышления ; 50% -- окружение . Точний час в Україні -- http://time.in.ua !!!
Домик: http://forumcv.net/viewtopic.php?f=64&t=57639 ;-)

Відповісти

Повернутись до “Балачки”