Собівартість системи на 30кВт приблизно від 20к доларів, і це без батарей). Тому це нереальна задача)
Сонячна електроенергія
- tarik
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 37 разів
- Подякували: 63 рази
- Контактна інформація:
Re: Сонячна електроенергія
- Туман
- Клон всех и вся
- Дякував (ла): 145 разів
- Подякували: 83 рази
так на какую тему узнать мнение? про бизнес на солнце? Или вообще хотят ли люди это?
UA
Що ми любимо найбільше, те і знищує нас. (с)
Що ми любимо найбільше, те і знищує нас. (с)
- Jillian
- Досвідчений
- Дякував (ла): 81 раз
- Подякували: 243 рази
В общем, сама идея интересная. Интересуюсь уже не один год. Главное определиться для чего ставить. Если есть желание послать Облэнерго куда подальше и иметь свой независимый источник - однозначно да (у меня мотивация такая, но пока нет финансов чтоб её реализовать). Но и тут есть много подводных камней. Аккумуляторы служат 5-7 лет. Естественно чем ближе срок поломки, тем слабее они держат. Инвертор тоже обойдётся в круглую сумму. Сами панели рассчитаны на 20 лет работы (естественно КПД будет снижаться прямо пропорционально каждый год и уже через 10 лет панели будут вырабатывать всего 50% от номинальной мощности). А надо ещё рассчитать необходимую мощность всей необходимой системы. Сейчас, например я пользуюсь обычной однофазной линией с мощностью до 5кВт. На особняк в 190 квадратов хватает. Среднее потребление 600 кВт/мес. Смотрим на общую мощность солнечной системы 5 кВт в зимний период (наименее солнечный) и видим: вырабатавыет в месяц ДО 260 кВт. То есть на особняк нужно минимум 10 кВт и это в притык. Очень дорого... Для нашей страны. В Европе цены приблизительно такие же но зарплаты гораздо выше. Там даже в кредит такая система окупится лет за пять...
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Que le Monde est à moi...
Toujours un choix
Mais je jure
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2817 разів
- Подякували: 2878 разів
я думаю, что возможно очень скоро (быстрее 6-ти лет) будет придумано и внедрено что-то другое, причем гораздо дешевле и эффективнее этих панелей!
мы на пороге 4-й революции!
про это не стоит забывать.
мы на пороге 4-й революции!
про это не стоит забывать.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- Rassel
- Експерт
- Дякував (ла): 174 рази
- Подякували: 240 разів
Да, ссори, не дописав . на 10КВт.
В жизни нет понятия совпадение, во всем есть причина
- Master
- Легенда Форуму
может все таки прибыльнее майнить крипту?
- Jillian
- Досвідчений
- Дякував (ла): 81 раз
- Подякували: 243 рази
Нашёл по этому поводу. Незнаю насколько это реально, но интересно. Хотелось бы верить что это не фэйк.
http://www.replika.co.ua/tsikavo/super- ... i-podatok/
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Toujours un choix
Mais je jure
- TAZIT
- Доцент
- Дякував (ла): 3858 разів
- Подякували: 668 разів
- Контактна інформація:
Технології виготовлення сонячних (S-) елементів з ККД 30% вже багато більше 10 років , а 60% -- теж мабуть 10+% вже є
... .
Але S-панелі і досі мають ККД не більше 15% ... , на яких будувати SES практично майже безглуздо в найпростішому варіанті ... з усіма супутніми витратами ... .
Я довгенько очікував коли в маси вийде те що потрібно ... , але схоже що це напару з майнінгом і іншим -- хороша і налагоджена глобальна система викачування "зайвих" заощаджень з останнього жителя Землі котрий щось розуміє і чогось прагне ... , і котра жорстко контролюється по допустимій межі персональної і масової еффективності ... , в тому числі і тарифами ... .
Так що прогрессії мабуть ми дочекаємось лише тоді коли система знайде еффективний і надійний спосіб викачування надвисокої енергоефективності так щоб всі думали що це для них достатньо вигідно , але вже на більш високоефективних приладах ... !
- Master
- Легенда Форуму
даже если это и фейк - то в каждом фейке есть доля фейка...Jillian писав: ↑04 квітня 2018, 22:41Нашёл по этому поводу. Незнаю насколько это реально, но интересно. Хотелось бы верить что это не фэйк.
http://www.replika.co.ua/tsikavo/super- ... i-podatok/
технологии - решают все!
уверен -скоро будет еще куча решений по дешевой энергии!
- TAZIT
- Доцент
- Дякував (ла): 3858 разів
- Подякували: 668 разів
- Контактна інформація:
tarik писав: ↑04 квітня 2018, 11:54В мого знайомого вдома станція на 30кВт, при чому в нього дома міні цех з пошиття. Багато станків і т.д. І тим не менше він завжди в плюсі. За зиму використовує менше ніж літом продає. Якщо навіть порахувати що продаєш 1кВт за 4 грн, а купляєш за 1,5 грн. То купити можеш в рази більше ніж продав.
За умови що ви використовуєте ідеальні кислотні акумулятори ... треба поділити це на 1.5 і приблизно на 2 , враховуючи загальний ККД всіх інших перетворювачів енергії ... !
Враховуючи можливу еффективність літієвих акумуляторів відповідно співвідношення ... в подальшому буде точно переглянуто в меншу сторону ефективності ... .
S-панелі здатні підвищити загальний ККД процесу ... , але всі коефіцієнти ... базово не від них залежать в першому наближенні ... .
Тому бажано і газ на теплі виробляти і огірки вирощувати ... , хоча порядок системи як правило в одну голову не влізає за людський час ... !