Чи варто робити обмін відеокарти?
Модератор: Сулейман
- bandera77
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 80 разів
- Подякували: 39 разів
Чи варто робити обмін відеокарти?
Прошу поради: є в мене відяха MSI 460GTX HAWK 1Gb. Можу обміняти з доплатою на PowerColor Radeon HD 7870 V2 2Gb. Така - http://www.nix.ru/autocatalog/svga_powe ... 46107.html Зрозуміло, що потужності у Радіка краще. Але є два моменти: на Радіке один вентіль (чи не буде сильно грітися та шуміти?). І друге: чи пришвидшить це мою систему в іграх та інших застосунках? Мій ПК: Q9450/8Gb ddr3/P5Q3/ssd 120Gb/2*1Gb hdd/550W (чесних). Чи є зміст міняти? ДЯкую!
Бог там, де всім добре.....
- Trentemoller
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 53 рази
- Подякували: 41 раз
Re: Чи варто робити обмін відеокарти?
Q9450 вже старенький і таку карту в сучасних іграх не розкриє повністю.
Міняти чи не міняти залежить від суми.
Востаннє редагувалось 06 листопада 2015, 16:13 користувачем Trentemoller, всього редагувалось 2 разів.
- Skiv
- Активіст
- Дякував (ла): 6 разів
- Подякували: 5 разів
Я б радив міняти, одне тільки збільшеня об'єму відеопам'яті суттєво збільшить швидкодію в сучасних іграх, якщо з заводу стоїть один вентель значить так має бути і вмерти карта при таких умавх не повинна, але якщо є з цього приводу сумніви то я б радив оптимізувати повітряпотік в корпусі встановленням додаткових вентиляторів. Проц на всі 100 понтенціал не розкриє але якщо його трохт підігнати буде краще.
П.С. Все залежить від суми доплати. Можете написати в ПП суму я зможу сказати варто чи ні.
П.С. Все залежить від суми доплати. Можете написати в ПП суму я зможу сказати варто чи ні.
Можна і не в ПП суму доплати, що тут такого? Мені теж цікаво. А з приводу охолодження, то я давно зняв кожух з ВК і прикріпив нештатні вентилі на радіатор: і тихіше, і холодніше..
- Trentemoller
- Поважний користувач
Сорі, не дочитав. Я подумав що у карти має бути 2 вентеля, а один із них вмер... *balabol* Тепер по посиланню перейшов.
- Sl@vcheg
- Адміністратор
- Дякував (ла): 957 разів
- Подякували: 1640 разів
старина Q9450 нормальный проц, они все гонятся до 3.6+, для 7870 пойдет.
Менять видяшки однозначно стоит
А в чем сила, брат?
- В правде..
- Нет, в телевизоре. Он может заставить миллионы людей поверить в то, чего нет
- В правде..
- bandera77
- Поважний користувач
Старенький для чого? В BF3 та BF4 граю нормально. На середньо-високих та середніх. В GTA 5теж на середніх (хоча там підлагує). В Call of Duty: Advanced Warfare теж нормально.Тут від проца не все залежить.Trentemoller писав:Q9450 вже старенький і таку карту в сучасних іграх не розкриє повністю.
- bandera77
- Поважний користувач
В мене поки як 3.2 працює - можливо треба гратися з напругою щоб було більше.Sl@vcheg писав:старина Q9450 нормальный проц, они все гонятся до 3.6+, для 7870 пойдет.
- Sl@vcheg
- Адміністратор
- Дякував (ла): 957 разів
- Подякували: 1640 разів
Да без напруги он как раз в среднем до 3.2 доганяется. Можешь чуть поднять смело, у экстримэдишен на этом же ядре напруга сходу выше, ядру пофиг. Но греться будет больше. Помню я свой на 4.6запускал для тестов Но напруги были зверские охлад СВО и тд ...bandera77 писав:В мене поки як 3.2 працює - можливо треба гратися з напругою щоб було більше.Sl@vcheg писав:старина Q9450 нормальный проц, они все гонятся до 3.6+, для 7870 пойдет.
![nose *nose*](./images/smilies/to_pick_ones_nose.gif)
На 3.3-3.4 квад по мощности в играх был приб равен и7 920 в стоке
А в чем сила, брат?
- В правде..
- В правде..
- Trentemoller
- Поважний користувач
Можливо процесор ще тягне трохи ігри. Але все ж таки 775 сокет вже мертвий. І замість лишніх витрат краще назбирати ще трохи копійченят і вкластись в материнку з процесором, а під них вже взяти толкову відяху. Тим більше що блок, корпус, пам'ять і ССД вже є.
Це звичайно ІМХО, але через кілька місяців платформа стане не актуальна. Вийшли нові процесори з новими наборами інструкцій та на порядок більшою продуктивністю. І ігри вимагають кожного разу все більше ресурсів. Раціонально брати систему із запасом. Тому вкладатись зараз у відеокарту, а потім міняти платформу і ще раз вкладатись у відеокарту я резону не бачу.
Я у свій час теж пройшов шлях геймера із обмаллю ресурсів але із максимумом вимог до продуктивності заліза на кожну копійку, і так само експериментував з комплектуючими. Зробив висновок - збирати збалансовану систему одразу, менше затрат на майбутнє. Особливо тепер у наших умовах, коли ціни на нові комплектуючі як на героїн.
А ТС має право на своє бачення.
Це звичайно ІМХО, але через кілька місяців платформа стане не актуальна. Вийшли нові процесори з новими наборами інструкцій та на порядок більшою продуктивністю. І ігри вимагають кожного разу все більше ресурсів. Раціонально брати систему із запасом. Тому вкладатись зараз у відеокарту, а потім міняти платформу і ще раз вкладатись у відеокарту я резону не бачу.
Я у свій час теж пройшов шлях геймера із обмаллю ресурсів але із максимумом вимог до продуктивності заліза на кожну копійку, і так само експериментував з комплектуючими. Зробив висновок - збирати збалансовану систему одразу, менше затрат на майбутнє. Особливо тепер у наших умовах, коли ціни на нові комплектуючі як на героїн.
А ТС має право на своє бачення.