Andliva писав:vetal_cv, а тепер спробуйте викинути з голови весь той популізм, який вам вклали політики, і трохи подумати...
1) Піднятття тарифів до ринкових- це дуже погано.
Є ціна на газ, умовно по 100 дол.. Зараз населенню ми продаємо умовно по 30, бізнесу по 130, і ще 40 за населення доплачує держбюджет.
В підсумку, бізнес закладає надлишкову ціну газу в продукт, який споживає населення, держава витрачає податки, які сплачує населення, і все це через корупційні схеми, з яких крадуться мільярди грн. А тепер скажіть, який стимул мені мінізувати витрату газу, якщо через вартість "продукту" та податки, повинен платити за газ, який ви використовуєте в рази більше?
2) Горда фраза НАШ ГАЗ :D
Ну це взагалі утопія... Не потрібно бути магістром з економіки, шоб розуміти, що якщо ви споживаєте 100 яблук в рік, при цьому зі свого дерева ви збираєте 5, собівартість яких 1 грн, а 95 купляєте по ціні 5 грн., то ціна яблука для вас- 4,80грн, а не 1 грн на сніданок, і 6 на вечерю.
І що тут такого такого є елементарна математика хочу беру газ не хочу не беру, а основними споживачами були компанії фірташа, ахметова та коломойського і для цього є права громадян на те що належить їм, а так в нас продали свакжини з газом певним особам (луценко і компанія) які продають все наліво на право а ви гризітся іможливо передавите самі себе