Ось подивись в темі є є відео про софрбокс. Все знято з одного ракурсу. Добре виглядає. В тебе також все робиься в одній точці. Тому не маючи змоги не бачу змісту міняти ракурси. В картинці є рух і так - не потрібно добаляти його, додавати динаміки зміною планів. Як варіан знімати все одним планом. Хоча б спробувати. Монтаж простіше. А вигляд не втрачається.
Можливо я і помиляюсь. Але мені здається, що приклад цього відео не показовий для порівняння. Зміна ракурсів там все ж таки присутня. Просто не така динамічна. Використовується більше ефектів. Є вставки з картинками. Змінюється звук. Є людина, яка говорить. На мій погляд, це зовсім інше.
П.С. Мені ще ніхто не казав, що метод подачі контенту не подобається. Чи масштабна зйомка процесу, чи зміна кадрів. Більшість цікавиться результатом і картинкою. Такі реалії.
Як ви казали до цього: "Ми обговорюємо речі, про які більшість не буде паритись". Думаю зараз ми теж цим займаємось. Але повторюсь, що персонально для мене Ваші поради цінні і дякую Вам за них. Можливо я захочу зняти якесь аматорське відео не на кулінарну тему, і додаткові знання мені допоможуть.
П.С.2. Наше перше відео на каналі (про пиріг) було зняте з одного ракурсу, зі штативу. Жодної динаміки планів. Виглядає зовсім по-іншому. Можливо і не так погано, але нинішній варіант нам подобається більше. І знайомі кажуть, що так цікавіше.