Вбивство чи трагічний збіг обставин?

Обговорення останніх новин в регіоні
Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Re: Вбивство чи трагічний збіг обставин?

Повідомлення Дельфин » 02 листопада 2014, 12:16

Викладати різне бачення різних сторін можна довго. Я їх виклав вище. а тепр щодо практики судових рішень. Цей варіант озвучувався тут неодноразово. Тому ймовірність такого рішення 90%

http://www.vechirka.com.ua/use-taki-vbi ... berezhnost
побилися двоє відвідувачів закладу, і один, упавши, ударився головою об асфальт. Непритомного юнака терміново забрала "швидка", медики боролися за його життя як могли, але травма виявилася надто тяжкою – 23 числа того ж місяця він помер в обласній лікарні. .....
....суд дійшов висновку, що Г., завдаючи удару по голові потерпілого, не міг знати, що той впаде на асфальт і отримає травму, від якої помре. Оскільки Олександр загинув не від удару кулаком у голову, а внаслідок падіння на асфальт, служитель Феміди кваліфікував дії Андрія як убивство через необережність. А це – менш тяжкий злочин, ніж заподіяння смертельних тілесних ушкоджень.

Покарання засудженому було призначене таке: три з половиною року позбавлення волі. Також Андрія Г. зобов’язали сплатити родині загиблого понад 120 тисяч гривень як компенсацію моральної та матеріальної шкоди..
http://vidido.ua/index.php/pogliad/arti ... likt_zaki/
у Путилі виник конфлікт між двома чоловіками, який переріс у бійку.

Від удару в обличчя 38-річний мешканець Сергії впав та вдарився потиличною частиною голови об асфальт. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер.....
У подальшому кримінальне провадження було перекваліфіковано на ч.1 ст. 119 (Вбивство через необережність).
http://tea.court.gov.ua/sud1990/news/18333/
на ґрунті неприязних відносин між двома знайомими, які перебували у стані алкогольного сп'яніння виникла суперечка. Під час конфлікту громадянин Ч. ударив в лице громадянина Г. від чого той упав на проїжджу частини дороги та отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, яка згідно висновку експерта судово-медичної експертизи знаходиться у причинно-наслідковому зв'язку з настанням його смерті ..... Від удару головою об асфальт відбувся крововилив у ділянку мозку. Після отримання даної травми Г. прожив приблизно добу.

При таких обставинах суд прийшов до висновку, що злочинні дії підсудного Ч. слід кваліфікувати за ч.1 ст.119 КК України, так як він своїми діями вчинив вбивство Г. через необережність.

Підходячи до обрання покарання підсудному, суд враховує ступінь суспільної небезпеки вчиненого, особу підсудного, його позитивну характеристику, пом'якшуючі відповідальність обставини, що злочин вчинив і притягується до кримінальної відповідальності вперше, обтяжуючу відповідальність обставину, що злочин вчинив в нетверезому стані і вважає, що для його виправдання і перевиховання слід обрати покарання у вигляді позбавлення волі.

На підставі наведеного громадянина Ч. визнати винним за ст.119 ч.1 КК України і обрати йому покарання за цією статтею у вигляді 4 років позбавлення волі.
99% що це буде вбивство із необережності і 90% що це буде строк до 5 років.
Справа закрита. :)
Востаннє редагувалось 02 листопада 2014, 12:19 користувачем Дельфин, всього редагувалось 1 раз.
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

Dimich
Досвідчений

Повідомлення Dimich » 02 листопада 2014, 12:28

berkut писав:
Dimich писав:Люди, вы что вообще озверели ? :shock:
Какая разница был ли потерпевший пьяным, какая разница что он сказал убийце и т.д ? Это не дает права убивать, тем более потерпевший был один и без оружия. Я в шоке, оказывается тут у некоторых реально не все впорядке с мозгами *facepalm
так и нападавший был один из без оружия , учитывая равный рост и вес , все было честно , эволюционно справедливо , умер потому что ударился головой об асфальт , ведь ничего не сказанно о сломанной височной кости которая впилясь в мозг от удара , стечение обстоятельств , условно надо давать за этот эпизод . Он же его не добивал лежачего . Мог бы лысый пропуситить удар и так же лежать на земле . За то что бил другого и два раза его ронял , рассматривать отдельно и расценивать как другой эпизод .
Вам уважаемый на Мусорского, 2. Надеюсь у вас никогда не будет детей, ибо такоие нелюди размножатся не должны *hammer*
Ну и желаю вам в один прекрасный день встретить на улице того кто также вас эволюционно отправит к прародителям *hammer*

Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Дельфин » 02 листопада 2014, 12:30

ну і для ознайомлення, щодо самоборони -
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2001-05

Кримінальний кодекс України.
Стаття 15. Необхідна оборона

Кожна особа має право на необхідну оборону незалежно від
можливості уникнути посягання або звернутися за допомогою до інших
осіб чи органів влади.
Необхідною обороною визнаються дії , вчинені з метою захисту
інтересів чи прав особи, яка захищається, або іншої особи,
інтересів суспільства або держави від суспільно небезпечного
посягання шляхом завдання шкоди тому, хто посягає, якщо такі дії
були зумовлені потребою негайного відвернення чи припинення
посягання.

Не є злочином застосування зброї або будь-яких інших засобів
чи предметів, незалежно від наслідків, якщо воно здійснено для
захисту від нападу озброєної особи чи нападу групи осіб,
відвернення протиправного насильницького проникнення у житло чи
інше приміщення або якщо особа, яка здійснює захист, не могла
внаслідок переляку або сильного душевного хвилювання, спричиненого
суспільно небезпечними діями, оцінити відповідність захисту
характерові посягання.
Перевищення меж необхідної оборони, тобто завдання тому, хто
посягає, шкоди, яка явно не відповідає небезпечності посягання чи
обстановці захисту
, тягне за собою відповідальність лише у
випадках, спеціально передбачених кримінальним законом.....
( Стаття 15 із змінами, внесеними згідно із Законами N 2468-12
від 17.06.92, N 2933-12 від 26.01.93 )
Востаннє редагувалось 02 листопада 2014, 12:36 користувачем Дельфин, всього редагувалось 1 раз.
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

berkut
Забанен навсегда

Повідомлення berkut » 02 листопада 2014, 22:46

Dimich писав:
berkut писав: так и нападавший был один из без оружия , учитывая равный рост и вес , все было честно , эволюционно справедливо , умер потому что ударился головой об асфальт , ведь ничего не сказанно о сломанной височной кости которая впилясь в мозг от удара , стечение обстоятельств , условно надо давать за этот эпизод . Он же его не добивал лежачего . Мог бы лысый пропуситить удар и так же лежать на земле . За то что бил другого и два раза его ронял , рассматривать отдельно и расценивать как другой эпизод .
Вам уважаемый на Мусорского, 2. Надеюсь у вас никогда не будет детей, ибо такоие нелюди размножатся не должны *hammer*
Ну и желаю вам в один прекрасный день встретить на улице того кто также вас эволюционно отправит к прародителям *hammer*
Вы, уважаемый , почему так агрессивно настроены и позволяете себе писать такие оскорбительные вещи в мой адрес ? я считаю , что это в высшей степени задевает и унижает мою личность и считаю это неприемлемым , поэтому дабы не заниматься виртуальной перепиской, предлагаю встетиться и обсудить данный вопрос воочию.

nikalajka
Поважний користувач
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення nikalajka » 03 листопада 2014, 03:48

German писав:стоянии аффекта с летальным исходом", .
аффект дают только депутатам и их сынам если ты не знал
обычные люди такими не бывают по мнению судей
корисно? натисни палець вверх
мій товар
Зображення

О9S-4О7-3б-S1 мій мтс 097-6О4-777-1 мій кс

Ремонт квартиры. Барильефы
=> тема <=
=> сайт <=

German
Забанен навсегда
Подякували: 1 раз

Повідомлення German » 03 листопада 2014, 10:44

nikalajka писав:аффект дают только депутатам и их сынам если ты не знал
Никаляшка, вот когда тебе на улице двинут ни за что ни про что - можешь сразу бежать за милицией и прокурором, оставив жену/свою девушку с неадекватом наедине - чтобы побольше доказательств для суда собрала *hammer* А нормальный мужик - двинет неадеквату, а уже после того, как исключит опасность дальнейшего нападения со стороны последнего, будет выяснять в каком тот состоянии, перегнул палку или нет и прочее. Потому как ситуация простая: один полез к другому - и получил по голове (сам нарвался и сам получил) - на этом можно было бы поставить точку. НО! У нас всё решает закон, поэтому дальше работает механизм "кто меньше нарвался, кто больше стукнул и каким по счёту в очереди" - поэтому не нужно тут сразу винить только того, кто хорошо стукнул, и только потому, что он прибил неадеквата, и только потому, что у последнего остались дети - тогда, конечно, покойный имел полное право лезть к компании лысого - многодетным папам в нетрезвом состоянии такое можно делать, правда? *hammer*
Востаннє редагувалось 03 листопада 2014, 10:45 користувачем German, всього редагувалось 1 раз.
Троллям: упейтесь на радостях, что меня тут больше нет, а потом залейтесь желчью, когда не сможете метнуть в мою сторону говнецо *Dopovid*
Нормальным форумчанам: сюда я больше не захожу, но меня можно найти на Форуме газеты "Вид И До" ;)

nikalajka
Поважний користувач

Повідомлення nikalajka » 03 листопада 2014, 14:30

German писав:
nikalajka писав:аффект дают только депутатам и их сынам если ты не знал
Никаляшка, вот когда тебе на улице двинут ни за что ни про что - можешь сразу бежать за милицией и прокурором, оставив жену/свою девушку с неадекватом наедине - чтобы побольше доказательств для суда собрала *hammer* А нормальный мужик - двинет неадеквату, а уже после того, как исключит опасность дальнейшего нападения со стороны последнего, будет выяснять в каком тот состоянии, перегнул палку или нет и прочее. Потому как ситуация простая: один полез к другому - и получил по голове (сам нарвался и сам получил) - на этом можно было бы поставить точку. НО! У нас всё решает закон, поэтому дальше работает механизм "кто меньше нарвался, кто больше стукнул и каким по счёту в очереди" - поэтому не нужно тут сразу винить только того, кто хорошо стукнул, и только потому, что он прибил неадеквата, и только потому, что у последнего остались дети - тогда, конечно, покойный имел полное право лезть к компании лысого - многодетным папам в нетрезвом состоянии такое можно делать, правда? *hammer*
да сансей. вас понял
а если серьезно то:
неадекват тут ты
пост мой нормально прочитай (ровными зрачками)и если хочешь прокомментируй, и не гони бочку если чего то не понял. лучше переспроси. хотелось еще слово поц написать но не буду. могут забанить на день. хотя емоции на пределе и ето должны были бы понять раз уж ты перешел на личности
Востаннє редагувалось 03 листопада 2014, 14:31 користувачем nikalajka, всього редагувалось 2 разів.
мій товар
Зображення

=> тема <=
=> сайт <=

German
Забанен навсегда
Подякували: 1 раз

Повідомлення German » 03 листопада 2014, 14:48

nikalajka писав:да сансей. вас понял
а если серьезно то:
неадекват тут ты
пост мой нормально прочитай (ровными зрачками)и если хочешь прокомментируй, и не гони бочку если чего то не понял. лучше переспроси. хотелось еще слово поц написать но не буду. могут забанить на день. хотя емоции на пределе и ето должны были бы понять раз уж ты перешел на личности
Перед входом на Форум выдыхай в другую сторону монитора. А вообще я уже ничему написанному тобой не удивляюсь - ты деградируешь с каждым днём, это уже очевидно. А написал я предыдущий коммент именно на понятном тебе языке, а не для всех поголовно :!:
Троллям: упейтесь на радостях, что меня тут больше нет, а потом залейтесь желчью, когда не сможете метнуть в мою сторону говнецо *Dopovid*
Нормальным форумчанам: сюда я больше не захожу, но меня можно найти на Форуме газеты "Вид И До" ;)

nikalajka
Поважний користувач

Повідомлення nikalajka » 03 листопада 2014, 15:09

German писав:
nikalajka писав:да сансей. вас понял
а если серьезно то:
неадекват тут ты
Перед входом на Форум выдыхай в другую сторону монитора. А вообще я уже ничему написанному тобой не удивляюсь - ты деградируешь с каждым днём, это уже очевидно. А написал я предыдущий коммент именно на понятном тебе языке, а не для всех поголовно :!:
*facepalm
мій товар
Зображення

=> тема <=
=> сайт <=

Sasha25
Зацікавлений

Повідомлення Sasha25 » 02 серпня 2015, 12:58

Чим це все закінчилось ????

Відповісти

Повернутись до “Новини Чернівців”