опір діода

Модератор: Сулейман

electron
Постійний користувач

Re: опір діода

Повідомлення electron » 28 листопада 2013, 10:37

ash писав:достаточно посмотреть на то чем он меряет (это прибором тяжело назвать) то сразу понятно что дальше видео смотреть не имеет смысла !!!
Не варто так категорично. Адже міряється наявність пробоя в діоді, тут не те що китаєць, а і стародавній аналоговий мультиметр класно справиться. Зрозуміло що того ж китайця можна взяти і трішки дорожче і краще, але на визначення цілісності переходів це не відзначиться.
Master писав:Вообщето сопротивление диода это величина зависящая от многих факторов (полярность, вольтаж) диод это не резистор....
Вірно тільки частково, в відео міряють простий діод, а не високовольтний чи з суперовим струмом пропускання. Ну а від полярності буде залежити виключно пропускає-не пропускає, струми утєчки не будемо брати до уваги. Їх на діапазоні 2 кОм не поміряєш ;)
tibew писав:А что, можно проверять мостик прямо на плате? *scratch* И я зря выпаивал одну ножку диодов?
Звісно можна, навіть резистори можна, там потрібно тільки враховувати можливу наявність елементів в паралельних колах, які можуть зменшувати показання опору. Я ніколи не випаював для замірів деталі.
Der Konstantin740iL писав:
OlegLOA писав:"и этот человек лезет что-то ремонтировать"... *facepalm *hammer*
Вот так и появились "радиогубители" :lol:
Це точно підмічено.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

nikalajka
Поважний користувач
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення nikalajka » 28 листопада 2013, 11:00

electron писав: Це якщо знаєш як міряти ;) це раз, а два Скажи ти відео уважно дивився? Подивись другу хвилину там два діода мають опір НУЛЬ *facepalm тобто ті два діоди пробиті. Також дивує автор відео, який міняє всі деталі підряд, конденсатор, дросель. Мабуть він не знає, що можна подати напругу і потім поміряти чи є вона на конденсаторі, а вже потім щось міняти..... Не варто робити так як робить він. І взагалі не варто самому лізти в речі в яких не розумієшся. А то я мав задоволення ремонтувати прилади після доморощених майстрів.
А за темою запитання. Наскільки мені не зраджує память, опір кремнієвого переходу 300-400 Ом, в германієвого менше (ти знаєш які елементи кремнієві, які германієві, а які арсенід-галієві....) І переходи прозвонюють не на величину опору, а на наявність короткого замкнення, чи обриву. В автора відео 150 Ом тому, що два діоди в паралель, ну як змінюється опір при підключені елементів в паралель думаю знаєш?
мають опір нуль. правильно. бачив...але 150 звонились би також...по крайній мірі у мене

хіба в діодному мості є паралельно зяднані діоди??? імхо можна хіба що сказати що паралельно зєднані пари діодів
Востаннє редагувалось 28 листопада 2013, 11:05 користувачем nikalajka, всього редагувалось 2 разів.
корисно? натисни палець вверх
мій товар
Зображення

О9S-4О7-3б-S1 мій мтс 097-6О4-777-1 мій кс

Ремонт квартиры. Барильефы
=> тема <=
=> сайт <=

nikalajka
Поважний користувач

Повідомлення nikalajka » 28 листопада 2013, 11:06

tibew писав:А что, можно проверять мостик прямо на плате? *scratch* И я зря выпаивал одну ножку диодов?
теж знаю що треба випаювати...бо вони як я вище писав зєднані ..2пари зєднані паралельно і пробитий діод може в одну і іншу сторону проводити ток
Востаннє редагувалось 28 листопада 2013, 11:07 користувачем nikalajka, всього редагувалось 1 раз.
мій товар
Зображення

=> тема <=
=> сайт <=

nikalajka
Поважний користувач

Повідомлення nikalajka » 28 листопада 2013, 11:09

OlegLOA писав:"и этот человек лезет что-то ремонтировать"... *facepalm *hammer*
nikalajka, может померяешь еще сопротивление в розетке. Напряжение мерять "как-то не цикаво"... *gun*
Вообще непонятно, какое отношение тема имеет к компьютерной технике :lol: С такими вопросами в детский сад...
за "не цікаво" читай уважніше і не перекручуй
мій товар
Зображення

=> тема <=
=> сайт <=

nikalajka
Поважний користувач

Повідомлення nikalajka » 28 листопада 2013, 11:13

electron писав: Звісно можна, навіть резистори можна, там потрібно тільки враховувати можливу наявність елементів в паралельних колах, які можуть зменшувати показання опору. Я ніколи не випаював для замірів деталі.
а хіба пробитий діод не може в одну і іншу сторону проводити ток?? що б виключало можливість перевірки без випаювання ноги

ви напишіть а я прочитаю. бо реально не знаю
мій товар
Зображення

=> тема <=
=> сайт <=

nikalajka
Поважний користувач

Повідомлення nikalajka » 28 листопада 2013, 11:14

OlegLOA писав:А вообще, я теперь понял откуда nikalajka набрался "мудрости"... Он пытается учиться по видео, в которых почти всегда показывают каких-то недомастеров которые и сами не умеют что-то сделать но лезут учить и хвастаться "я это сделал!!!". Или не понимают чего делают и пытаются обьяснить, прокомментировать...
а шопаделать

по чому мені вчитися?
мій товар
Зображення

=> тема <=
=> сайт <=

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 28 листопада 2013, 12:03

nikalajka писав:
теж знаю що треба випаювати...бо вони як я вище писав зєднані ..2пари зєднані паралельно і пробитий діод може в одну і іншу сторону проводити ток
Нікалайка почитай спочатку що таке діодний міст. Тоді запитання зникнуть. І не будеш таке писати. Там не просто дві пари, а дві пари зустрічнонаправлених діодів.

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 28 листопада 2013, 12:06

nikalajka писав:
electron писав: Звісно можна, навіть резистори можна, там потрібно тільки враховувати можливу наявність елементів в паралельних колах, які можуть зменшувати показання опору. Я ніколи не випаював для замірів деталі.
а хіба пробитий діод не може в одну і іншу сторону проводити ток??
БІНГО. от саме так і шукають діод який вийшов з ладу, в нього буде коротун в обидва боки. Бувають випадки коли елемент пробивається під високою напругою, але це настільки рідко, що ними в "домашніх умовах" можна знехтувати. В мене таке було може разів 10 всього. І то як правило при напругах в 1000 В і більше.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1% ... 1%81%D1%82
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%96%D0%BE%D0%B4
от почитай.
Востаннє редагувалось 28 листопада 2013, 12:12 користувачем electron, всього редагувалось 2 разів.

OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Повідомлення OlegLOA » 28 листопада 2013, 12:45

electron писав:.Опір міряється на межі 2 кОМ
Ответ неверен :D
але якщо ти задаєш такі запитання, то скористайся прозвонкою ;)
Если такие вопросы - и прозвонка мало чем поможет.
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Повідомлення OlegLOA » 28 листопада 2013, 12:52

electron писав: Наскільки мені не зраджує память, опір кремнієвого переходу 300-400 Ом
Ответ опять неправильный :)
ти знаєш які елементи кремнієві, які германієві, а які арсенід-галієві....)
после этого вопроса про сопротивление диода - не уверен :D
В автора відео 150 Ом тому, що два діоди в паралель, ну як змінюється опір при підключені елементів в паралель думаю знаєш?
Да? А попробовать не лень? Думаю, результат удивит :)
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

Відповісти

Повернутись до “Компьютерна техніка”