Вивчення англійської мови

Daniel Hart
Зацікавлений
Дякував (ла): 8 разів
Подякували: 24 рази

Re: Вивчення англійської мови

Повідомлення Daniel Hart » 19 березня 2023, 16:39

Vov4ik писав:
19 березня 2023, 13:36
Ок. Підемо іншим шляхом.....

I'm gonna ...

I plan to.....
Це та сама ймовірнісна характеристика настання події (відбудеться/не відбудеться).

Знайшов ось таке пояснення:
https://hinative.com/questions/581006

"I will ~" and "I am going to go ~" mean that I do not doubt that it will happen; it is going to happen; I see no reason why it won't happen.
"I plan to ~" somewhat implies that maybe it won't happen.

Usually, if you are speaking of something far in the future, you use "plan to".
Next summer, I plan to go to Germany. [But, I might not be able to.]
This weekend, I'm going to complete my project. [and I'm sure of that.]

Vov4ik
Поважний користувач
Дякував (ла): 260 разів
Подякували: 251 раз

Повідомлення Vov4ik » 19 березня 2023, 17:33

Daniel Hart писав:
19 березня 2023, 16:39
Це та сама ймовірнісна характеристика настання події (відбудеться/не відбудеться).

Знайшов ось таке пояснення:
https://hinative.com/questions/581006

"I will ~" and "I am going to go ~" mean that I do not doubt that it will happen; it is going to happen; I see no reason why it won't happen.
"I plan to ~" somewhat implies that maybe it won't happen.

Usually, if you are speaking of something far in the future, you use "plan to".
Next summer, I plan to go to Germany. [But, I might not be able to.]
This weekend, I'm going to complete my project. [and I'm sure of that.]
А, хіба речення може закінчуватися на be able ,,to,,? Думав, що це, як і з a lot ,,of,, якщо в кінці речення, то ,,to,, і відповідно ,,of,, не вживаються.

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Повідомлення Дід Панас » 19 березня 2023, 20:07

Vov4ik писав:
19 березня 2023, 17:33
А, хіба речення може закінчуватися на be able ,,to,,? Думав, що це, як і з a lot ,,of,, якщо в кінці речення, то ,,to,, і відповідно ,,of,, не вживаються.
Для чого ти вивчаєш англійську? Якщо для розмов, то все це тільки голову забиває, краще зосередитись на вивченні слів і живому спілкуванню, а ці форми самі з часом прийдуть до голови, а якщо для навчання чи для роботи, то це трохи має сенс, але все одно критерії у професійності того чим займаєшся будуть все одно більш важливі, а зрозуміти тебе зрозуміють і так і сяк.
Отака х...ня, малята

Vov4ik
Поважний користувач

Повідомлення Vov4ik » 19 березня 2023, 22:29

Дід Панас писав:
19 березня 2023, 20:07
Для чого ти вивчаєш англійську? Якщо для розмов, то все це тільки голову забиває, краще зосередитись на вивченні слів і живому спілкуванню, а ці форми самі з часом прийдуть до голови, а якщо для навчання чи для роботи, то це трохи має сенс, але все одно критерії у професійності того чим займаєшся будуть все одно більш важливі, а зрозуміти тебе зрозуміють і так і сяк.
Вивчаю для ,,просто так,,. Але не хотів б у розмові виглядати ,,наша ваша панІмать,,, бо це не є якась специфічна мова, яка мало де використовується і можна нею ляпати як попало.

П.С. як мінімум, в елементарних речах хотілося б розібратися.

І щоб мені набивати базу слів, треба читати/слухати/писати....а для цього треба знати правила, щоб розуміти, ,,хоч в якому направленні той текст йде,,. Бо просто зубрити слова, то у мене так не получається.

Ось простий/елементарний приклад. Завжди думав, що на коментар опонента, що йому щось подобається, я можу відповісти те ж і в кінці додати "too". А получається, це шляпа і воно не так працює.

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Повідомлення Дід Панас » 19 березня 2023, 23:20

Vov4ik писав:
19 березня 2023, 22:29
Вивчаю для ,,просто так,,. Але не хотів б у розмові виглядати ,,наша ваша панІмать,,, бо це не є якась специфічна мова, яка мало де використовується і можна нею ляпати як попало.

П.С. як мінімум, в елементарних речах хотілося б розібратися.

І щоб мені набивати базу слів, треба читати/слухати/писати....а для цього треба знати правила, щоб розуміти, ,,хоч в якому направленні той текст йде,,. Бо просто зубрити слова, то у мене так не получається.

Ось простий/елементарний приклад. Завжди думав, що на коментар опонента, що йому щось подобається, я можу відповісти те ж і в кінці додати "too". А получається, це шляпа і воно не так працює.
І в Англії і в штатах ніхто не не глузує чи насміхається з поганої вимови, навпаки допомагають правильно вимовити перекручене тобою слово чи підібрати слова за тебе, коли бачать що тобі важко щось сказати.
Отака х...ня, малята

Vov4ik
Поважний користувач

Повідомлення Vov4ik » 19 березня 2023, 23:42

Дід Панас писав:
19 березня 2023, 23:20
І в Англії і в штатах ніхто не не глузує чи насміхається з поганої вимови, навпаки допомагають правильно вимовити перекручене тобою слово чи підібрати слова за тебе, коли бачать що тобі важко щось сказати.
За вимову я взагалі мовчу. :-D Я даже не уявляю як її можна вивчити нормально без проживання серед носіїв.

Daniel Hart
Зацікавлений

Повідомлення Daniel Hart » 20 березня 2023, 08:57

Vov4ik писав:
19 березня 2023, 17:33
В даному випадку [be able to] - це модальне дієслово, на відміну від [a lot of ... "потрібно вказати чого саме?"].

Vov4ik
Поважний користувач

Повідомлення Vov4ik » 20 березня 2023, 09:49

Daniel Hart писав:
20 березня 2023, 08:57
В даному випадку [be able to] - це модальне дієслово, на відміну від [a lot of ... "потрібно вказати чого саме?"].
Оооо....блін, цікаво поспілкуватися з людиною, у котрої щось можна навчитися. Блін......could/can/be able to. ..... Я до чого це писав. На скільки я розумію, не говориться, для прикладу - "я Зможу." / "I'll be able to." тобто, це все! Це повне речення, далі нема нічого - крапка. Коректно мало б бути "I'll be able" чи я не дорозібрався в цьому питанні?

А про a lot of/lots of.....а, хіба не можна ним завершувати речення? Ну, до прикладу ,,Thank you a lot,,, ну, а бо щось в такому плані, де я вже не планую після нього уточнювати, чого саме багато.

Daniel Hart
Зацікавлений

Повідомлення Daniel Hart » 20 березня 2023, 10:57

a lot - багато
a lot of / lots of - багато (чогось)

Відповідно:
Thank you a lot! - Дуже дякую!
а ось так вже не можна сказати Thank you a lot of!

Щодо [be able to], я так глибоко не занурювався, тому те, чого не знаю, гуглю :)
І ось яку відповідь знайшов:

Is "I will not be able to/I will be able to" correct grammar?
https://www.quora.com/Is-I-will-not-be- ... ct-grammar

John Loydon (Former English Teacher)
OK, if you are looking for strictly correct grammar, it should be ‘shall’ for the first person - ‘I’ or ‘we’. ‘I shall not be able to/I shall be able to.’
Colloquially, however, native English speakers are most likely to say: ‘I won’t be able to/I’ll be able to’. Though it’s more correct, you are less likely to hear, ‘I shan’t be able to’.
I am giving the answer for British English usage.

Vov4ik
Поважний користувач

Повідомлення Vov4ik » 22 квітня 2023, 16:49

Vov4ik писав:
19 лютого 2023, 11:20
Маю питання до тих, хто спілкується із носіями англійської, можливо Дід Панас підкаже....коли, в довільній розмові, носій використає ,,I'll....,, , а коли ,,I'm gonna.....,,?
А все виявилося елементарно просто...
Вкладення
Screenshot_2023-04-22-16-46-05-682-edit_com.miui.gallery.jpg

Відповісти

Повернутись до “Освіта та навчання”