Тема для ФОП - Поговорим о РРО, терминалах, налогах (все новости)
Модератор: sim72pin
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2816 разів
- Подякували: 2871 раз
Re: Тема для ФОП - Поговорим о РРО, терминалах, налогах (все новости)
они еще и против карантина...
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- Master
- Легенда Форуму
Євгеній Прокопишин
9 ч. ·
Уряд анонсував компромісний варіант змін в Закон про РРО. Деякі новації я підтримую, наприклад:
- перегляд лімітів для ФОП (зараз їх встановлюють в гривнях окремим законом, пропонується прив'язати до мінімальної з/п, щоб ліміти зростали разом з підняттям мінімалки)
- не застосовувати РРО при безготівкових операціях (це також правильно, тому що фізично неможливо видати мені чек, якщо я купую якісь послуги онлайн, як то, наприклад, тарифний план стрімінгового сервісу), а застосовувати РРО лише при розрахунками готівкою (такий підхід. до речі. змусить активніше відмовлятися від паперових грошей і переходити в e-commerce, що знизить корупцію і тіньовий сектор)
- скасувати кешбек (кешбек це хороша штука, але це для розвинених людей, у нас з цим потрібно ще якийсь час почекати)
А от про штрафи я не зовсім згодний. Так, податкова може цим зловживати і це потрібно відслідковувати та вирішувати точково. Але штрафи великі потрібно залишити. Можливо трішки зменшити, але штраф має бути суттєвим - це єдина гарантія того, що бізнес буде виконувати закон, а малі штрафи стимулюють не боятися порушувати Закон.
9 ч. ·
Уряд анонсував компромісний варіант змін в Закон про РРО. Деякі новації я підтримую, наприклад:
- перегляд лімітів для ФОП (зараз їх встановлюють в гривнях окремим законом, пропонується прив'язати до мінімальної з/п, щоб ліміти зростали разом з підняттям мінімалки)
- не застосовувати РРО при безготівкових операціях (це також правильно, тому що фізично неможливо видати мені чек, якщо я купую якісь послуги онлайн, як то, наприклад, тарифний план стрімінгового сервісу), а застосовувати РРО лише при розрахунками готівкою (такий підхід. до речі. змусить активніше відмовлятися від паперових грошей і переходити в e-commerce, що знизить корупцію і тіньовий сектор)
- скасувати кешбек (кешбек це хороша штука, але це для розвинених людей, у нас з цим потрібно ще якийсь час почекати)
А от про штрафи я не зовсім згодний. Так, податкова може цим зловживати і це потрібно відслідковувати та вирішувати точково. Але штрафи великі потрібно залишити. Можливо трішки зменшити, але штраф має бути суттєвим - це єдина гарантія того, що бізнес буде виконувати закон, а малі штрафи стимулюють не боятися порушувати Закон.
- Дерзкий
- Доцент
- Дякував (ла): 491 раз
- Подякували: 722 рази
Поки ФОП в Києві на холоді відстоюють свої права, великі мережі придумали цікавий спосіб заниження ПДВ.

От купуєте ви телефон за 5999, і виявляється по чеку він 4200, а ще 1800 - незрозуміла послуга (яка не оподатковується ПДВ), від якої звісно відмовитись неможливо.
Такою нехитрою маніпуляцією економиться 300 на сплаті ПДВ, от тільки економите не ви, а продавець.
Або купуєте гриль за 7500, а насправді його ціна в чеку 5800, ще 1700 - теж якась незрозуміла послуга. І знову ж таки магазин сплатить на 280 гривень менше в бюджет.
Але кошмарять дрібних фопів...
Михайло Катрук

От купуєте ви телефон за 5999, і виявляється по чеку він 4200, а ще 1800 - незрозуміла послуга (яка не оподатковується ПДВ), від якої звісно відмовитись неможливо.
Такою нехитрою маніпуляцією економиться 300 на сплаті ПДВ, от тільки економите не ви, а продавець.
Або купуєте гриль за 7500, а насправді його ціна в чеку 5800, ще 1700 - теж якась незрозуміла послуга. І знову ж таки магазин сплатить на 280 гривень менше в бюджет.
Михайло Катрук
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди
- Tyrex7
- Експерт
- Дякував (ла): 179 разів
- Подякували: 172 рази
Ги. Хз чи це то саме, але у мене був схожий випадок в комфі. Купляв там декілька товарів. Один з них роутер ціна чуть вище 2 кгрн. Ніби суму заплатив ту саму сумарно, а вдома глянув в чек, а ціна роутера десь на 200 грн менша, а на цю суму мені типу продали доп гарантію на 2р. і сума вийшла та сама.)Дерзкий писав: ↑19 листопада 2020, 12:47Поки ФОП в Києві на холоді відстоюють свої права, великі мережі придумали цікавий спосіб заниження ПДВ.
Михайло Катрук
Si vis pacem, para bellum
Страшні московські воші, а ще страшніші українські гниди
Симон Петлюра
Симон Петлюра
- Master
- Легенда Форуму
всякие доп гарантии всегда стараются впудрить + антивирус + настройку , но я всегда посылаю их в сад.
правде недавно повелся на гарантию на разбитие телефона и купил внуку телефон с этой гарантией на год.
по цене она была в два раза дороже чем защитное стекло (которое я не купил)
вот разобьет - посмотрим...
правде недавно повелся на гарантию на разбитие телефона и купил внуку телефон с этой гарантией на год.
-
- Адміністратор
- Дякував (ла): 269 разів
- Подякували: 1476 разів
Здесь про другое, это они мутят именно с налогами, тебя никто не спрашивает в момент формирования чека.Master писав: ↑19 листопада 2020, 16:24всякие доп гарантии всегда стараются впудрить + антивирус + настройку , но я всегда посылаю их в сад.
Но ругать бизнес за то, что он не платит пдв, который ему хрен кто возвращает систематически - ну такое.
- Master
- Легенда Форуму
на чеке четко видно, что это доп причиндалы , и я бы за них не платил.
- Tyrex7
- Експерт
- Дякував (ла): 179 разів
- Подякували: 172 рази
Особисто я заплатив стільки же, як і мав. Сума на чеку була та ж. А на складові я вже вдома зверннув увагу. Вони типу зробили знижку і на цю суму вписали + 2р.гарантії. Можна сказати, що напевно мені можливо так вигідніше ніж за ті гроші просто роутер.
Si vis pacem, para bellum
Симон Петлюра
Симон Петлюра
- Дерзкий
- Доцент
- Дякував (ла): 491 раз
- Подякували: 722 рази
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.