phpBB [video]
Звуки, соль и физика
- nikalajka
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 4 рази
Re: Звуки, соль и физика
не розумію за рахунок чого воно упорядковується
корисно? натисни палець вверх
мій товар
О9S-4О7-3б-S1 мій мтс 097-6О4-777-1 мій кс
Ремонт квартиры. Барильефы
=> тема <=
=> сайт <=
мій товар

=> тема <=
=> сайт <=
- TAZIT
- Доцент
- Дякував (ла): 3858 разів
- Подякували: 668 разів
- Контактна інформація:
Насправді дуже уважно треба прочитати те що сказав Тесла на самому початку ролику ! У світі все саме так - кругом енергія з якоюсь частотою вібрацій ... !
Частинки зупиняються в місцях нульових резонансних коливань по горизонталі пластини ... . Такі собі фігури Ліссажу , але дещо навпаки ... !
Частинки зупиняються в місцях нульових резонансних коливань по горизонталі пластини ... . Такі собі фігури Ліссажу , але дещо навпаки ... !
- Дерзкий
- Доцент
- Дякував (ла): 491 раз
- Подякували: 722 рази
nikalajka у тебя какое образование?
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди
- nikalajka
- Поважний користувач
це я то поняв що через вібрацію. але як зроблена сама поверхня. ???? подібно до акустичної колонки??? скоріше так чим ні. якщо так то як розташовані магніти і котушки?? просто цікавоTAZIT писав:Насправді дуже уважно треба прочитати те що сказав Тесла на самому початку ролику ! У світі все саме так - кругом енергія з якоюсь частотою вібрацій ... !
програмістДерзкий писав:nikalajka у тебя какое образование?
Востаннє редагувалось 21 серпня 2013, 16:45 користувачем nikalajka, всього редагувалось 1 раз.
мій товар
=> тема <=
=> сайт <=
мій товар

=> тема <=
=> сайт <=
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
За принципом звичайного динаміка , НІКАЛАЙКА , і скоріше за все на його основі ... .
Хоча можна і п'єзо цілком застосувати для такого і будь-які інші методи ... . Єдина головна вимога при цьому - точка кріплення має відповідати геометричному і ваговому центру ... .
Хоча можна і п'єзо цілком застосувати для такого і будь-які інші методи ... . Єдина головна вимога при цьому - точка кріплення має відповідати геометричному і ваговому центру ... .
Нікалайка, дивно якщо програмер, то мав би точні науки знати, невже тільки математикою цікавився?
Там в низу динамік, а на нього закріплена металева пластина Тазіт правильно сказав, суть в правильному виборі точки кріплення. Але я добавив би ще розміри пластини (товщина) і матеріал. Пластина з пластичного матеріалу попросту погасить вібрації, з занадто жорсткого буде погано передавати, потрібен компроміс між пружністю і міцністю. Можна і пьєзо використати, але дороговато, з динамічної головки (чи з соленоїда) передати коливання простіше і в виготовлені прилад трохи дешевший.

Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
П'єзо не більше гривні б/у коштує і нове до двох-трьох ... !
В принципі і кріпити можна будь-де , але в симметричних точках починаючи від геом. центру аж до глухої фіксації країв ... !
А вже малюнки можна отримати керуючи частотою ... .

В принципі і кріпити можна будь-де , але в симметричних точках починаючи від геом. центру аж до глухої фіксації країв ... !
А вже малюнки можна отримати керуючи частотою ... .

- nikalajka
- Поважний користувач
агов народ за пєзо я лиш знаю шо звукознімач в електроакустих пєзо
а що ви маєте на увазі
а що ви маєте на увазі
мій товар
=> тема <=
=> сайт <=
мій товар

=> тема <=
=> сайт <=
Нікалайка, ти знаєш про одну сторону пєзоефекта.nikalajka писав:агов народ за пєзо я лиш знаю шо звукознімач в електроакустих пєзо
а що ви маєте на увазі
Але існує і зворотня сторона, звукознімач перетворює механічні коливання в електричний струм, а тут навпаки з електричного струму роблять механічні коливання. Потрібно просто прикласти напругу до електричної осі кристала, тоді отримаємо коливання на механічній (ці осі на відміну від оптичної умовні, їх можна змінювати місцями). Є ще оптична вісь це вісь при деформації вздовж якої не утворюється пєзоефект.
От почитай
http://bukvar.su/nauka-i-tehnika/107867 ... hnike.html
Востаннє редагувалось 23 серпня 2013, 10:20 користувачем electron, всього редагувалось 1 раз.
Роби добро і кидай його в воду,