Дякую.Дельфин писав:Щодо спойлера - ОКРЕМО на кожне відео зроби.
Я зрозумів вашу думку. В мене подібні міркування з деяких твоїх зауважень. Просто я їх не розкрив у своїй відповіді, бо це би вилилось у багато писанини.
Є багато речей з якими я вже визначився. Але є інші, які і є пошуком своєї "фішки". Так ви праві. Шаблонність зазвичай руйнує ідею. Тому що ти завжди обмежений в рамках створеного тобою шаблону. Надіюсь ви мене розумієте. Не можу пояснити іншими словами, на ТВ не працював(хоча хотів би :) ).
Я не хочу зняти випадково одне відео, яке з невідомих причин стане популярним і потім так швидко і погасне. Як це часто буває. І саме тому я наводив приклад з рисом і брудною плитою.
Мені важко описати свою думку повністю. Я така людина, що мені легше сказати, ніж спробувати описати свої думки. Бо так опишу, що вкінці сам не зрозумію)
Якщо коротко, то я хочу, щоб з моїх відео кожен, і новачок на кухні, і досвідчений змогли "вкрасти" якусь ідею для своєї вечері. Я хочу, щоб була своя, хоч і невелика, але аудиторія, яка є шанувальником такого формату. Безумовно це відеорецепти, які вчать. При цьому немає жодної балаканини, і жоден етап не пропущений. Є цікаві факти, музика і кадри, які повинні викликати апетит.
Це все як ви кажете ІМХО. Я наприклад коли шукаю рецепти для приготування, то надаю перевагу саме коротким відеороликам. Коли я хочу просто отримати задоволення від перегляду (ніби глянути по ТБ), то я шукаю рецепт з якимось бовтуном і 40 хвилин дивлюсь як він 20 хв жарить стейк і потім 20 хвилин його жує. І мені часом цікаво. Ютуб така штука, що тут усю аудиторію не відхопиш. Тут немає такої стратифікації аудиторії по кількісним чи якісним показникам. Тому що сама система ютуба просуває контент в рекомендаціях до інших відео. Сама просуває популярні відео серед менше популярних. І менш популярні серед ще менш популярних. І тут головне, щоб серед 10-ти запропонованих глядач звернув увагу саме на твоє відео. А як це зробити? Та ніяк. Кожен гляне на те відео, яке йому ближче до душі.
Мені непотрібно проф обладнання. Просто якісь поради, як можна отримати більше стабільне світло в домашніх умовах. Без перепадів на кожному кадрі. Бо зі звичайною люстрою теж не завжди викрутишся. Я от дуже обмежений під час зйомки кадрів біля плити. Бо кухня так зроблена, що там темінь туманна. І світло мені треба лише для однієї причини: зменшити кількість невдалих кадрів, і темних відео, які дисонують на фоні яскравих кадрів на столі. Ви скажете, що це спроба відійти від "аматорства", але мені б так хотілось. При цьому я мав би більше вибору при зйомці з різних ракурсів. На жаль, два світильника не можуть охопити увесь стіл і часом передати увесь творчий безлад на ньому) Це перше. А друга причина взагалі банальна. Менше невдалих кадрів, менше затрати часу при зйомці і монтажі. Все ж таки я як новачок, витрачаю багато часу на все про все. Зйомка, монтаж, переклад, оформлення і купу всього. А мені би хотілось більше знімати, ніж витрачати часу на монтаж.
П.С. Це загальна наша мотивація. Але є і моя персональна. Це оволодіти хоча б на середньому рівні програмами відеомонтажу, фотомонтажу та інших фішок. Підтримувати рівень володіння англ. мовою, який невпинно падає після закінчення навчання. Та й взагалі нам це цікаво, невже це не причина спробувати, і якщо не вдасться спробувати ще раз, і ще раз))))