Кулинарная тема. Видеорецепты от форумчанина.

rubaha911
Активіст
Контактна інформація:

Re: Кулинарная тема. Видеорецепты от форумчанина.

Повідомлення rubaha911 » 13 грудня 2014, 02:00

Дельфин писав:Щодо спойлера - ОКРЕМО на кожне відео зроби.
Дякую.

Я зрозумів вашу думку. В мене подібні міркування з деяких твоїх зауважень. Просто я їх не розкрив у своїй відповіді, бо це би вилилось у багато писанини.

Є багато речей з якими я вже визначився. Але є інші, які і є пошуком своєї "фішки". Так ви праві. Шаблонність зазвичай руйнує ідею. Тому що ти завжди обмежений в рамках створеного тобою шаблону. Надіюсь ви мене розумієте. Не можу пояснити іншими словами, на ТВ не працював(хоча хотів би :) ).
Я не хочу зняти випадково одне відео, яке з невідомих причин стане популярним і потім так швидко і погасне. Як це часто буває. І саме тому я наводив приклад з рисом і брудною плитою.

Мені важко описати свою думку повністю. Я така людина, що мені легше сказати, ніж спробувати описати свої думки. Бо так опишу, що вкінці сам не зрозумію)
Якщо коротко, то я хочу, щоб з моїх відео кожен, і новачок на кухні, і досвідчений змогли "вкрасти" якусь ідею для своєї вечері. Я хочу, щоб була своя, хоч і невелика, але аудиторія, яка є шанувальником такого формату. Безумовно це відеорецепти, які вчать. При цьому немає жодної балаканини, і жоден етап не пропущений. Є цікаві факти, музика і кадри, які повинні викликати апетит.

Це все як ви кажете ІМХО. Я наприклад коли шукаю рецепти для приготування, то надаю перевагу саме коротким відеороликам. Коли я хочу просто отримати задоволення від перегляду (ніби глянути по ТБ), то я шукаю рецепт з якимось бовтуном і 40 хвилин дивлюсь як він 20 хв жарить стейк і потім 20 хвилин його жує. І мені часом цікаво. Ютуб така штука, що тут усю аудиторію не відхопиш. Тут немає такої стратифікації аудиторії по кількісним чи якісним показникам. Тому що сама система ютуба просуває контент в рекомендаціях до інших відео. Сама просуває популярні відео серед менше популярних. І менш популярні серед ще менш популярних. І тут головне, щоб серед 10-ти запропонованих глядач звернув увагу саме на твоє відео. А як це зробити? Та ніяк. Кожен гляне на те відео, яке йому ближче до душі.

Мені непотрібно проф обладнання. Просто якісь поради, як можна отримати більше стабільне світло в домашніх умовах. Без перепадів на кожному кадрі. Бо зі звичайною люстрою теж не завжди викрутишся. Я от дуже обмежений під час зйомки кадрів біля плити. Бо кухня так зроблена, що там темінь туманна. І світло мені треба лише для однієї причини: зменшити кількість невдалих кадрів, і темних відео, які дисонують на фоні яскравих кадрів на столі. Ви скажете, що це спроба відійти від "аматорства", але мені б так хотілось. При цьому я мав би більше вибору при зйомці з різних ракурсів. На жаль, два світильника не можуть охопити увесь стіл і часом передати увесь творчий безлад на ньому) Це перше. А друга причина взагалі банальна. Менше невдалих кадрів, менше затрати часу при зйомці і монтажі. Все ж таки я як новачок, витрачаю багато часу на все про все. Зйомка, монтаж, переклад, оформлення і купу всього. А мені би хотілось більше знімати, ніж витрачати часу на монтаж.

П.С. Це загальна наша мотивація. Але є і моя персональна. Це оволодіти хоча б на середньому рівні програмами відеомонтажу, фотомонтажу та інших фішок. Підтримувати рівень володіння англ. мовою, який невпинно падає після закінчення навчання. Та й взагалі нам це цікаво, невже це не причина спробувати, і якщо не вдасться спробувати ще раз, і ще раз))))
Востаннє редагувалось 13 грудня 2014, 02:18 користувачем rubaha911, всього редагувалось 1 раз.

lunizz
Активіст
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 20 разів

Повідомлення lunizz » 13 грудня 2014, 02:05

rubaha911 писав:Спасибо за отзыв.
Моя статистика не показательна. Все мои подписчики это знакомые и знакомые знакомых. Есть несколько залетных. Статистику можно подводить когда 99% зрителей подписались сами)

Видео обрабатываю в Premiere pro cc. Снимаю на зеркалку. Мо' освещение – это несколько светильников закрепленных скотчем на стенке)) И один на штативе)
Какие попытки продвижения канала были предприняты? Результаты? Кроспостинг в инстаграм не считаем.

rubaha911
Активіст
Контактна інформація:

Повідомлення rubaha911 » 13 грудня 2014, 02:10

Дельфин писав: Якщо буде час і натхнення напишусвоє ИМХО завтра по кожному відео.
Зараз Фокачча.
Тісто - довго, музика - :o хотілось виключити, бо весь час повторювалась. Кіт - ВІДМІННО. От таких кадрів не вистачає - уютні, домашні, класичні(діти, тварини). Чому в наступному відео нема кота? :D Спробуй вставляти різного кота, який зацікавлено з вами це робить. Як мінімум фішка, як масксиму - переключає увагу. Це корисно. В кінці хотілось результат - розрізана, рзломана, надкушена. Ви ж готуєте для себе і просто показуєте. Чи воно не їстівне виходить? :D
Це все ИМХО, ні в якому разі не істина в останній інстанції. :D
Котик це супер. І може у майбутньому він взагалі стане зіркою каналу :D , але поки я не маю ідей стосовно цього. Тим більше, більшість людей не повернуті на кошаках як я *car* Але мені більш цінна порада про відволікання уваги. Особливо в тих відео, де деякі етапи приготування досить затягуються, але в силу такого формату, що все показується детально, то потрібно інколи розслабляти надмірну концентрацію над переглядом. Буду над цим думати.

Ну а стосовно фокача, то тут немає що сказати. Це лише наше третє відео. І я в кожному намагаюсь поступово якісь видимі для мене косяки підправляти. От на двох останніх відео перевернув логотип і зробив його у вигляді прапорця. :D

ussser
Постійний користувач

Повідомлення ussser » 13 грудня 2014, 09:13

rubaha911 писав:
ussser писав:Видео смотрибельны . Ноооооооо в первом видео вы взбиваете картошку погружным блендером!!!!! Этого делать нельзя!!!!!На видео даже видно,что получился клейстер :D
А вообще удачи! Отдельный респект за перевод на англ.язык. ;)

Спасибо за Ваш отзыв! И за пожелания) переводить всегда лень при монтаже, но это наше отличие. Пусть народ подтягивает знания)

Для того чтобы при добавлении довольно твердой брокколи, "пюре" было нежным нам приходится довести картошку до такого состояния. Получается очень мягкое пюре, при этом кусочки брокколи приятно похрустывают, когда вы их жуете.

Почему "довольно твердого брокколи"? Потому что брокколи нельзя варить более 4-5 минут, иначе все её полезные свойства улетучиваются.
В некоторых рецептах Вам напишут, что нужно варить картошку как под пюре, потом варить капусту 10 минут и все столочь. Да, тогда нет причин мучатся с блендером. Но полезность брокколи отрицательно пропорциональная времени её пребывания в кипящей воде :oops:
Картошку в этом случае перетирают через сито :)
]Нельзя вернуться в прошлое и изменить свой старт,но можно стартовать сейчас и изменить свой финиш!

Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Дельфин » 13 грудня 2014, 10:24

Мені важко описати свою думку повністю. Я така людина, що мені легше сказати, ніж спробувати описати свої думки. Бо так опишу, що вкінці сам не зрозумію)
а от це якраз і треба. Якщо думки плутаються - нема чіткого бачення картини. Тому і вимагають всіх ПИСАТИ бізнес-проекти бо це структурує думки. А тобі потрібно чітко і ясно все бачити і розуміти.

Щодо світла і зйомки. Я би порадив поки що користуватись штативом. Стаціонарна картинка сприймається краще. А коли вже буде розуміння і навики можна робити "любителське" відео із ручною зйомкою. Вцілому добра картинка, але є моменти, коли шатання камери трохи забагато.
Світло. Може воно скаче тому, що камера відстроюється весь час по різному? Ти увімкнув - і вона перестроїлась, ще раз - вона по іншому. Чи вона "гуляє" під час зйомки? Ну тоді це дійсно різна освітленість. Що тут гадати? Треба софіт простенький ставити. :D Або менш чутливу до світла камеру. Але знову таки-ми придираємось до досить специфічних деталей, які твій глядач не роздивиться, бо це не кіноакадемія. Тту важливіше цікаві кадри для перебивки процесу готовки, а ніж незначні скачки світла.
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

oberig
Модератор
Дякував (ла): 181 раз
Подякували: 110 разів

Повідомлення oberig » 13 грудня 2014, 10:42

+1 підпис від мене ;)

а правду вам сказали, помідорку таки треба було притомити , разом з базиліком.
2 відео - маринад для курочки класний *tanksyou* , тільки я б багет теж на гриль кинула буквально на секунди з кожної сторони, але це на мій смак.
Але то таке, ви викладаєте своє бачення, а люди вже під себе підлаштовують.
Взагалі ви МОЛОДЦІ .Натхнення вам ! Удачі ! Творчих успіхів ! Чекаємо нових відео :)
Востаннє редагувалось 13 грудня 2014, 10:46 користувачем oberig, всього редагувалось 2 разів.

Comrad
Досвідчений
Дякував (ла): 47 разів
Подякували: 91 раз

Повідомлення Comrad » 13 грудня 2014, 10:57

rubaha911,
молодцы что закрыли фотки, т.к. фото бутера в разрезе не давало дальше спокойно работать :)
канал интересный, успехов и развития! *beer*

rubaha911
Активіст
Контактна інформація:

Повідомлення rubaha911 » 13 грудня 2014, 12:25

Картошку в этом случае перетирают через сито :)
Наверное. Вся соль была в брокколи.
Главное, что получилось вкусно. И даже, если кто-то повторит за мной, то точно не пожалеет.

rubaha911
Активіст
Контактна інформація:

Повідомлення rubaha911 » 13 грудня 2014, 12:31

+1 підпис від мене ;)
а правду вам сказали, помідорку таки треба було притомити , разом з базиліком.
Дякую за підпис! Напевно і краще. Але цього вже не виправиш. Помідори я люблю лише свіжими. *car*
2 відео - маринад для курочки класний *tanksyou*
Дякую. Бачив такий маринад в одного американця. Просто адаптував його трішки під наші реалії. Він може і затратний. Бо соєвий соус хороший зараз коштує немало. Але його великий плюс, що він може постояти декілька днів і його можна декілька разів використовувати. І курочці достатньо 30 хв, щоб вона вже стала відповідного кольору. Якщо робити на пательні, то слід дочекатись поки основна маса маинаду почне випаровуватись і цукор, який був в ньому почне карамелізуватись. Тоді взагалі бомба. Маринад стає густішим і огортає мясо.
Взагалі ви МОЛОДЦІ .Натхнення вам ! Удачі ! Творчих успіхів ! Чекаємо нових відео :)
Дякую! Ваш відгук дуже важливий для нас, і він мотивує продовжувати та розвивати почату справу.

rubaha911
Активіст
Контактна інформація:

Повідомлення rubaha911 » 13 грудня 2014, 12:40

Дельфин писав:а от це якраз і треба. Якщо думки плутаються - нема чіткого бачення картини. Тому і вимагають всіх ПИСАТИ бізнес-проекти бо це структурує думки. А тобі потрібно чітко і ясно все бачити і розуміти.

Щодо світла і зйомки. Я би порадив поки що користуватись штативом. Стаціонарна картинка сприймається краще. А коли вже буде розуміння і навики можна робити "любителське" відео із ручною зйомкою. Вцілому добра картинка, але є моменти, коли шатання камери трохи забагато.
Світло. Може воно скаче тому, що камера відстроюється весь час по різному? Ти увімкнув - і вона перестроїлась, ще раз - вона по іншому. Чи вона "гуляє" під час зйомки? Ну тоді це дійсно різна освітленість. Що тут гадати? Треба софіт простенький ставити. :D Або менш чутливу до світла камеру. Але знову таки-ми придираємось до досить специфічних деталей, які твій глядач не роздивиться, бо це не кіноакадемія. Тту важливіше цікаві кадри для перебивки процесу готовки, а ніж незначні скачки світла.
В мене багато ідей щодо майбутніх відео. На разі не можу їх втілити через брак навичок та коштів. Але з кожним відео ми ближче до цих ідей)

Так, воно скаче. Бо під час зміни ракурсів. І освітлення різне. Бо джерел світла небагато. Тому камера і перелаштовується постійно. Пробував підлаштовувати вручну, але поки ще вчусь. Налаштувати правильно експозицію для мене поки що складно.

Так, я з вами погоджуюсь. 99% на це уваги не звертають. Це виключно моя мулька, я хочу в цьому розбиратись і вдосконалюватись. Це може знадобитись в майбутньому. Коли виникнуть нові ідеї.
Востаннє редагувалось 13 грудня 2014, 12:40 користувачем rubaha911, всього редагувалось 1 раз.

Відповісти

Повернутись до “Відео та музика”