Продовжу тему в іншому ракурсі. Історія з інету (з Москви). Думаю, що подібні мають місце і у нас. Подивимось уважніше навколо себе та не будемо байдужими.

Всім привіт! Буквально вчора знайшов в неті от таку історію:
Сьогодні в магазині звернув увагу на бабусю - довго вибирала консерви подешевше. Звернув увагу що в плюс 2 градуси вона була в гумових тапочках ... Підійшов , став поруч, допоміг розібратися з цінниками , потім повів по магазину , кидал у кошик все , що траплялося на очі )
Купили їй повну корзину продуктів , а вона голосила : "Ой , не треба , мене на касу не пустять , вони знають що у мене немає грошей". Коли зрозуміла що це не жарт , що я все оплачу і що можна взяти все , що їй хочеться , взяла вершкове масло і рис. Вершкового масла і РІС !
Запитав чого вдома немає з продуктів , щоб зрозуміти що ще взяти , виявилося , що вдома взагалі нічого немає. Коли кинув у кошик пару плиток шоколаду в очах з'явився така дитяча радість ... у сестрички 3х років такі ж очі коли шоколадки дозволяють їсти ... Шоколад бабуся дуже любить , тільки от купувати його накладно вже 6 років як .
Не знала що робити поки до каси йшли - то відмовлялася брати продукти , то каже " тоді скажіть , що Ви мій племінник , а то нас не пропустять на касі" , то дякувала і хрестилася . Раз вона так боялася каси мені було дуже цікаво знайти того виродка , який , коли - то її не пропустив на касі з її - то покупками : 2 консерви і хліб. 120 рублів.
Вона не виходила з дому місяць. Їла консерви , вони закінчилися пару днів тому.
Такими блискучими очима мені казала: "Ви знаєте , синку (так і називала на Ви і" синок " ) я коли з дому виходила , просила Отця небесного послати мені 100 рублів на їжу. Я іноді знаходжу гроші на дорозі , а Ви мені он скільки купили " .
Я йду і мені соромно. Відвіз додому , підняв продукти.
Живе вона в будинку бізнес класу - цегляні вежі на перетині Ленінського та Удальцова. Здивувався. Виявилося , що квартиру там отримала після зносу п'ятиповерхівки , яка стояла на цьому місці. Жила з сином. Син помер 6 років тому , залишилася одна.
І ось що цікаво - адже в будинку багато людей забезпечених живе , вони ж знали її сина , бачать , що бабуся давно живе одна і ходить восени в тапках , що не їсть нормально ... Підняв продукти , пройшов у квартиру.
На підлозі картон , на кухні вирвана вся побутова техніка (видно що саме вирвана з кухні і боковини кухні поламані ) . Пояснила , що це невістка і сестра бабусі разом відразу після смерті сина винесла всі меблі , всю техніку і більше не з'являються - чекають коли бабусі не стане , щоб зайнятися квартирою. Ви б бачили як вона живе , що у неї було на столі ...
Я розумію , приблизно , чому грошей з пенсії не вистачає на їжу - комуналка в цьому будинку , консьєрж ( спробуй не здати гроші ) та інше коштує разу в 2 більше, ніж у п'ятиповерхівці , а іншого житла у бабусі немає , займатися обміном квартири страшно - літніх то вб'ють , то обдурять , загалом поміняти квартиру шансів немає. Та й не важливо все це.
Важливо те , що ця нещасна кошик продуктів , якої їй на місяць вистачить коштує 2000 рублів. 2000 довбали РУБЛІВ !
У 19 поверховому двох під'їзній будинку бізнес класу люди не можуть скооперуватися і не дати померти бабусі з голоду.
А бабуся - то яка!) )) Працювала в ЦНДІ космонавтики (здається так називався) , науковий співробітник , кандидат наук . Співала у Великому колись . Подивився на фотографії з далекої молодості - яка була красива жінка !) І така старість ...
Сестра її дзвонить раз на півроку дізнатися померла вона чи ні. І кожен раз коли " родичка " чує , що бабуся ще жива , проклинає її і кладе слухавку. У неї є онук , невістка , яка так само чекає коли вона нас покине. Загалом , товариші родичі , хрін дочекаєтеся. Буде у бабусі все добре. І їжа , і одяг, і в санаторій поїде , і вас , с ** і , усіх переживе , я постараюся .
На прощання почув стільки добрих слів ... не знала що робити - чи то дякувати , чи то не затримувати , чи то плакати . Сказав що буду іноді заїжджати . Повернувся додому , відкрив FB , тут же побачив у друга опис схожої ситуації в магазині , ще раз переконався , що ситуація просто ахтунг .
Самотній старий людина може померти від голоду в будинку , де всі сусіди в курсі , що людина недоїдає і у кожного є можливість без напрягів для свого бюджету продовжити життя бабусі.
Всім похер . Навіть не так - всім пооооооооохер .
Приїдуть лікарі , оформлять як-небудь і немає людини . На космонавтику людина працювала , розробляв начинку апарату на якому Гагаріна в космос відправили. Все одно .
Помре від голоду і все - нікому не цікаво.
21 століття , Москва , чо.
Друзі , у мене в кінці цього довгого тексту одне прохання - давайте кожен раз коли бачимо в магазині бабусь оплачувати їх кошика. Ви ці кошики бачили? Вони там на 300 рублів максимум наберуть самі.
Сьогодні Віра Дмитрівна прийшла в магазин з 60 рублями. Просто підходимо , закидаємо бабусі в кошик продуктів і на касі оплачуємо . 500-1000 рублів для тих , хто у мене в друзях дрібниця , а для бабусі , якій ви допоможете , можливо , питання життя і смерті. Зараз думаю над тим як запустити в мережі акцію на цю тему ...
Прошу всіх небайдужих - допоможіть з поширенням цього поста ! ! Ми ж і самі старіємо , і не знаємо , якою вона буде - наша старість ...
P.S. Хто дочитав дуже вдячний!
Спитаєте навіщо я це тут опублікував?
Я Відповім: а тому,що і в і в рассии є нормальні,людяні люди,правда їх дуже мало,так от: Дуже хотілось би,щоб ми теж допомагали нашим стареньким та тим хто допомоги потребує!!!!
Так як ми вже показали силу єдності,та Велич Нації,я вірю в те,що ми будемо допомагати ближнім!
Дуже вдячний за увагу!)))