Сторінка 1 з 1

Олія із розторопші на кухні та в побуті

Додано: 11 грудня 2014, 16:25
Дельфин
Перевірено

Олія розторопші для різноманітних салатів.

Домашня соняшникова олія пахне гарно :D . Ця олія не має свого вираженого запаху. Вона ніяк не пахне в салаті. Перемащені нею салати нічим не відрізняються від звичних. Ложка олії в салаті не псує його, але робить корисним. А якщо настояти цю олію на листочках свіжого базиліку, кропу, часнику, мяти,... то запах зявиться, який забажаєте. Аромати, як і салати, можуть бути будь-які. Головне - олія розторопші для приготування салатів годиться.
Перевірено. :D

Re: Олія із розторопші на кухні та в побуті

Додано: 11 грудня 2014, 16:25
Дельфин
Перевірено

Майонез із олії розторопші.

Смачний. Жирний. Без сторонніх запахів. Збивається добре.
Але для тих, хто не любить майонез із домашньої олії, чи повністю на оливковій олії раджу змішувати із соняшниковою. Бо він вийде досить жирним.

От я і запитую вас - на який "Х" мені от це магазинне барахло із стабілізаторами, барвниками, підсилювачами смаку і аромату, пальмовою олією і ще невідомо якою Х...ЬОЮ? Якщо я маю от такий майонез?
Мало того що він свіжий, натуральний, із додаванням натурального яблучного оцту, так він щей на основі олії розторопші... Рахую, що в цьому році олівє буде не тільке смачне а ще й корисне для організму під час новорічних свят.

Дорого? Так. Ліки для печінки дешевші?
А хто сказав, що саме такий майонез треба їсти щодня? Та й щодня їсти майонез, дивно якось. Можна зімшувати олію розторопші із соняшниковою. Можна, як завгодно. Головне - олія розторопші для приготування домашнього майонезу годиться.
Перевірено. :D
....................................................
Оновлено.
Майонез смачний-нема питань, Але відчув, що кількість олії розторопші для організму на один день була трохи завелика. Треба було мішати із іншої олією в більших пропорціях. Добре, що жовчні протоки у мене чисті. Жовч погнало так. що... :lol: Два дні споживання майонезу, і 4 дні в кишечнику це "відчувалось". Пішов великий викид жовчі. Пекло в кишечнику так :lol: ніби червого перцю наївся. Знаєте, як кажуть про червоний гострий перець? Він пече два раза, перший раз коли заходить, другий раз коли виходить... :D Не так критично, звісно, але дискомфорт був незначний.

ТОМУ, будьте уважні при вживанні великої кілкькості олії розторопші в один день. Я би сказав - НЕ БІЛЬШЕ 1 СТОЛОВОЇ ложки, якщо у вас є якісь "питання" по жовчному чи печінці. Знаю що прописують по чайній ложці три рази в день, але радив би починати із однієї, щоб почати циркуляцію жовчі плавно.

А так майонез смачний, без питань. *hi*

Re: Олія із розторопші на кухні та в побуті

Додано: 11 грудня 2014, 17:00
bandera77
Приєднуюсь до сказаного. Сам вживаю!
ЗІ. ДЯкую за олію! *tanksyou*

Re: Олія із розторопші на кухні та в побуті

Додано: 11 грудня 2014, 17:14
Дельфин
Шануймось! *beer*
Здоровя нам згодиться. Нам ще рашистів гнати із своєї землі аж за Урал. :D

Re: Олія із розторопші на кухні та в побуті

Додано: 13 грудня 2014, 19:21
Софи
я робила настой на часник, дуже смачно - сподобалось

Re: Олія із розторопші на кухні та в побуті

Додано: 17 лютого 2015, 22:13
Дельфин
Корисна. Тільки його важко вживати просто як їжу. Та й користі в олії більше. Вона краще для печінки і жовчного.

Re: Олія із розторопші на кухні та в побуті

Додано: 15 березня 2015, 13:55
Nato4ka
а где продаеться эта олия?