Потрібна допомога майстра-електрика.
Потрібна допомога майстра-електрика.
Всім привіт. Є контроллер твердопаливного котла Gold 3000, в процесі експлуатації спалив термодатчик. Купляв на калинці, сам поки що не маю часу і можливості з'їздити, попросив знайомого попитати в продавців - сказали що нема і треба купувати новий контроллер, а мене жаба душить, я старим півтора місяця лиш покористувався. Подивився на OLX, Aukro і в неті - є різні реле, але треба знати номінал опору. Запитував на сайті розробника, писав їм на електронну пошту - відповіді нема. Запитував на одному тематичному форумі і мені порадили "Воткните вместо датчика резисторы на 10кОм и на 100кОм, с каким показания температуры будут ближе к правде, с таким номиналом ищите НТС". Знайомих електриків немає, може хтось підказати спеціаліста котрий зробить потрібні заміри? Проживаю в Хотинському районі, але за необхідності під'їду в Чернівці, чи відправлю Новою поштою.
Re: Потрібна допомога майстра-електрика.
Дякую , дзвонив, сказав що займається тільки ремонтом газових котлів(((
-
- Доцент
- Дякував (ла): 1076 разів
- Подякували: 1016 разів
А що це за датчик, де він стояв? Від чого згорів? Згорів так що від нього нічого не лишилось? Якщо ні, подивіться, що на ньому написано
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy
- TAZIT
- Доцент
- Дякував (ла): 3858 разів
- Подякували: 668 разів
- Контактна інформація:
Re: Потрібна допомога майстра-електрика.у
Простим листом через Укрпошту чи автобус буде дешевше ... .
Я думаю у вас датчик на 10 кОм . Інший проблематично було б спалити ... .
Я думаю у вас датчик на 10 кОм . Інший проблематично було б спалити ... .
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
Датчик стояв на внутрішній "рубашці" котла. Це пластмасовий циліндр 6 мм в діаметрі і приблизно 3 см довжини, всередині (зі сторони зворотньої кабелю) було залито чимось типу епоксидного клею (приблизно отакий, тільки пластмасовий корпусTAZIT писав: ...

Простим листом не вийде - скоріше посилка.
На моєму фото контролер і що залишилось від датчика.
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
У нас суттєво інші уявлення про "датчик" ... , як я і підозрював . Дякую за фото . Тепер зрозуміло ... .
. . .
Фізично і реально сам датчик -- штучка розміром порядку 1 мм за габаритами із дротиками-виводами ... .
Все інше -- інсталаційне "обмундирування" до нього . Але всі інсталятори його таки датчиком і називають і мають на увазі ... .
. . .
Проблема у ТС значно складніше ніж я міг уявити з опису і очікувати ... . Вам фактично потрібно відновити інсталяційний шнурок ... чи купити його .Яка довжина у вас і діаметр головки ... ?!
. . .
І , стало ще цікавіше як йому можливо було так спалитися ... .
В принципі , сподіваюся що такий шнурочок десь таки знайти можна буде ... . Єдине можливо що роз*єм виявиться дещо не таким ... , і було б добре якби рідний стариий таки вцілів ... .
. . .
Фізично і реально сам датчик -- штучка розміром порядку 1 мм за габаритами із дротиками-виводами ... .
Все інше -- інсталаційне "обмундирування" до нього . Але всі інсталятори його таки датчиком і називають і мають на увазі ... .
. . .
Проблема у ТС значно складніше ніж я міг уявити з опису і очікувати ... . Вам фактично потрібно відновити інсталяційний шнурок ... чи купити його .Яка довжина у вас і діаметр головки ... ?!
. . .
І , стало ще цікавіше як йому можливо було так спалитися ... .
В принципі , сподіваюся що такий шнурочок десь таки знайти можна буде ... . Єдине можливо що роз*єм виявиться дещо не таким ... , і було б добре якби рідний стариий таки вцілів ... .
Відновити навряд чи вдасться, а от купити є бажання, тільки проблема в тому задля чого і створено тему - як узнати номінал.TAZIT писав: Вам фактично потрібно відновити інсталяційний шнурок ... чи купити його
Якщо я ввірно розумію питання, то вище писав - діаметр 6 мм і довжина біля 3 см.TAZIT писав:Яка довжина у вас і діаметр головки ... ?!
Дурне діло не хитре.TAZIT писав: І , стало ще цікавіше як йому можливо було так спалитися ... .
Роз*єм поміняється, це не пвинно бути проблемою.TAZIT писав: Єдине можливо що роз*єм виявиться дещо не таким
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
Можу дати вам резистор (чисто і такий як в датчику) на 10 кОм . перевірите ... !?