Універсальний блок живлення
Універсальний блок живлення
Доброго дня, надумав придбати Універсальний блок живлення що можите порадити? думав купити готовий но китайські універсальні блоки для ноутів дуже слабенькі і ненадійні, або зробити з компьютерного ATX , думаю використовувати для зарядки різних ноутбуків і т.д ну одним словом універсальний блок живлення, ящо краще саморобний склипати то хто може це зробити, блоки живлення маю.
Re: Універсальний блок живлення
Схемотехніка БЖ може бути різною. Для розроблення і виготовлення універсального БЖ необхідно уточнити параметри:юра писав:Доброго дня, надумав придбати Універсальний блок живлення що можите порадити? думав купити готовий но китайські універсальні блоки для ноутів дуже слабенькі і ненадійні, або зробити з компьютерного ATX , думаю використовувати для зарядки різних ноутбуків і т.д ну одним словом універсальний блок живлення, ящо краще саморобний склипати то хто може це зробити, блоки живлення маю.
- діапазон регулювання вихідної напруги?
- кількість каналів?
- вхідна напруга?
- тип (лінійний, модуляційний)?
- максимальні струми навантаження?
- наявність стабілізації напруги/струму?
- тип регулювання напруги?
- нестабільність напруги?
- рівень пульсацій?
- наявність захисту
Якщо маєте навики роботи з паяльником, рекомендую такий: http://c2.at.ua/load/avr/ipn_dds/17-1-0-125
Дуже універсальний пристрій :) Можна робити без синтезатора частот. Даний БЖ крім фіксованих напруг забезпечує формування регульованих напруг у діапазоні 0-28 В але має обмеження по максимальним струмам до 1,5 А на канал. Але при бажанні схему можна модифікувати замінивши трансформатор, випрямлячі та стабілізатори на більш потужні.
- KVadik
- Доцент
- Дякував (ла): 1067 разів
- Подякували: 1466 разів
- Контактна інформація:
Действительно. Что значит "универсальный"? Я вот себе на 24V блок питания (от старого фискального принтера) присобачил такую китайскую хренюшку и мне хватает.
Востаннє редагувалось 23 липня 2014, 14:05 користувачем KVadik, всього редагувалось 1 раз.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
Непідходить , потрібно щоб хотяби 120Вт і на 5АKVadik писав:Действительно. Что значит "универсальный"? Я вот себе на 24V блок питания (от старого фискального принтера) присобачил такую китайскую хренюшку и мне хватает.
Останній раз піднімалось юра на 12 жовтня 2014, 16:24.