вкусная итальянская кухня

Як відпочивають наші користувачі
Andliva
Досвідчений
Дякував (ла): 1 раз

Re: вкусная итальянская кухня

Повідомлення Andliva » 25 грудня 2013, 00:21

Тому позаздримо європейцям, що в них сир з молока ще, в нас такого банально не існує...

P.S. Так як сир для мене в деякій мірі сенс життя :D , покопався глибше.
І от що вияснилось, у італійців Mozzarella- це сир вироблений по певній технології.
Далі вже сири Mozzarella діляться на види:
1 Bufalina (буйволяче молоко)
2 Vaccina (коровяче молоко)
3 Pecorina (овече молоко)
4 Caprina (козяче молоко)

Так що тут навіть не бізнес винен, просто популярний у світі Mozzarella di Bufala називають одним словом Mozzarella, що нас і зіштовхнуло лобами (не враховуючи АНБ звичайно :D ). І нагадало спроби туристів знайти в Італії Пармезан. :)
Востаннє редагувалось 25 грудня 2013, 00:31 користувачем Andliva, всього редагувалось 2 разів.

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 25 грудня 2013, 14:24

Andliva писав:Те що піца без моцарелли не піца, тут 100%, але на рахунок 24 годин- явно перегиб. Одноденна моцарелла- тільки один із її видів, що далеко не означає, що все решта не моца. "Консервація" теж надто гучно, її запаковують в пакети з росолом, від цього термін зберігання получається біля 15 діб в холодильнику.
З такою категоричністтю, можна сказати що і з коровячого молока мацарелла зовсім не вона, але це трохи не так, просто кожному по гаманцю його...
До речі Моцарелу роблять і в нас в Закарпатті, тому з доставкою не є проблема. Там взагалі багато чого з європейських сирів роблять, коштують правда дорого такі сири, один купував по 300 грн кг, але то був класний сир, з вином заходив як діти в школу. Хоча відверто скажу спочатку моїх напрягав запах, але коли спробували то зрозуміли.
Я розумію, що це не буде італійський сир, але самі ж кажете
Дельфин писав: Де дозріває сир Рокфор - має не велике значення, головне, що він дозріває потрібний по технології час, при потрібних по технології температурах.
Тому чому б не бути Моцарелі українського виробництва? При умові, що виконані всі норми і стандарти. А завод при монастирі відкривали, на скільки мені відомо, італійці тому з технологією там немає бути проблем.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

asin
Активіст

Повідомлення asin » 25 грудня 2013, 23:06

вкусная итальянская кухня в Черновцах советую посетит
Адреса: 58000, м. Чернівці, вул. Вірменська, 18, біля Органного залу
Телефон: (0372) 519598
Мобільний: 0968880778, 0665550778
http://cv.goldenpages.ua/details/124072 ... italia#map

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 26 грудня 2013, 09:18

asin писав: http://cv.goldenpages.ua/details/124072 ... italia#map
Відкорегуйте посилання. Як називається заклад? Ну і пару фото страв було б дуже цікаво побачити, плюс рекомендації, збираюсь після НР підійти туди з сімєю :oops:

Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Дельфин » 26 грудня 2013, 12:41

Скажіть наполітанцю, звідки і родом оригінальна і справжня моцарела, що вона може бути коровяча, чи зроблена десь інкаше - побачити реакцію. Перша, оригінальна і правжіня моцарела - це сир який робили в Наполі із буйволячого молока. Потім зявились інші сири із іншого молока, які також почали називати моцарелою. Вони по технолії обробки молока і по вигляду - ніби моцарела. Хоча смак в них зовсім інщий, але вони схожі. А запентувати назву не було кому, тому що автор і технологія, тоді не патентувались, коли вона зявилась. От і все. Навіть північ італії косить під моцарелу і продає її. Але найдорожчою, оригінальною і визнаною є моцарела із буйволячого молока, яка робиться по технології в Неаполі. І щодня така моцарела везеться по всій країні. От така історія цього сиру.
Тому навіть у закарпатті можна так обробляти молоко, але тим, від чого пішла ц назва, воно не буде. Так само, як Парміджана - це поселення, село, яке робить цей сир. І тільки їх сир вважається тим самим... Грана Падана, яка його також робить - це вже вони рахують що це.... інший сир. хоча технологія та сама. От такі вони вередливі.
electron писав: Я розумію, що це не буде італійський сир, але самі ж кажете
Дельфин писав: Де дозріває сир Рокфор - має не велике значення, головне, що він дозріває потрібний по технології час, при потрібних по технології температурах.
Тому чому б не бути Моцарелі українського виробництва? При умові, що виконані всі норми і стандарти. А завод при монастирі відкривали, на скільки мені відомо, італійці тому з технологією там немає бути проблем.
Я маю сумніви, що всю технологію Рокфора хтось продасть. Далі, навіть сир зроблений по цій технології не буде Рокфором, бо це зареєстрована ТМ. АЛЕ якщо хтось 100% робитиме сир по технології Рокфора і називатиме його.. "буковинський" я не проти. Але такого нема...
Востаннє редагувалось 26 грудня 2013, 20:51 користувачем Дельфин, всього редагувалось 1 раз.
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

zepellin
Експерт
Дякував (ла): 375 разів
Подякували: 790 разів

Повідомлення zepellin » 26 грудня 2013, 12:50

Дельфин писав:САЛЕ якщо хтось 100% робитиме сир по технології Рокфора і називатиме його.. "буковинський" я не проти. Але такого нема...
У нас скорее изготовят сыр по технологи неизвестно какой, а назовут рокфор. Не раз подобное замечал.
Свобода не в том, чтобы делать то, что хочешь, а в том, чтобы не делать того, чего не хочешь.
phpBB [video]

asin
Активіст

Повідомлення asin » 03 січня 2014, 18:36

что же вы так тупите.я вам рассказываю про кухню которою посетил на выходных а ты фото блюд хочешь мтак сходи по фотках ?в качеля или ты еще будешь у меня спрашиват толщину салфеток?и плотность воды.

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 03 січня 2014, 21:00

asin писав:что же вы так тупите.я вам рассказываю про кухню которою посетил на выходных а ты фото блюд хочешь мтак сходи по фотках ?в качеля или ты еще будешь у меня спрашиват толщину салфеток?и плотность воды.
Я туплю? Самі ж створили тупо рекламний топік, а тепер починаєте когось звинувачувати???
asin писав:вкусная итальянская кухня в Черновцах советую посетит
Я тут щось не дуже бачу, що Ви там просто були. Я бачу тут саму банальну рекламну інфру Я наприклад коли ходжу по кафешках, то телефони їхні не беру щоб на форумах постити. Якщо вже підрядились піарити кафе, то вже робіть це нормально.

asin
Активіст

Повідомлення asin » 22 березня 2014, 10:18

electron писав:
asin писав: http://cv.goldenpages.ua/details/124072 ... italia#map
Відкорегуйте посилання. Як називається заклад? Ну і пару фото страв було б дуже цікаво побачити, плюс рекомендації, збираюсь після НР підійти туди з сімєю :oops:
я посетитель это заведения .мой совет сходи попробуй убедись поделись .лутче один раз увидеть рим чем 10 раз о слышать .
адрес там указан в начале
вкусная итальянская кухня
Сообщение asin » 22 дек 2013, 23:07

вкусная итальянская кухня в Черновцах советую посетит
Востаннє редагувалось 04 січня 2014, 00:10 користувачем asin, всього редагувалось 1 раз.

Zazka
Новачок

Повідомлення Zazka » 27 квітня 2014, 17:18

странная тема... *hammer*

Останній раз піднімалось asin на 27 квітня 2014, 17:18.
Обувь и одежда из Америки http://vk.com/zazkashop

Закрито

Повернутись до “Відпочинок”