Це не дивно, враховуючи скільки тобі років)
Якось не здивований, що Мастер скаже, що в Україні корупції немає. Бо ж корупцію побороли ще чотири роки тому, коли зеленський став президентом.

Це не дивно, враховуючи скільки тобі років)
Ну такІ і шо дЄлать? Получається, пацани дарма гинуть?Дід Панас писав: ↑28 березня 2023, 17:47Дуже надіявся що молоде покоління, наші діти уникнуть цієї хвороби з назвою корупція. Розповім два випадки про дітей.
Кілька років назад, коли я з сімєю виїзджав в штати, сину потрібно було оформити виїзд на пмж, щоб не було проблем з військоматом у майбутньому, коли він би приїзджав гостювати в Україну, так от його ганяли туди-сюди по різним кабінетам, а потім коли він все зробив необхідне прямо сказали, поки не заплатиш то нічого не отримаєш, після чого він післав їх подалі, хоч я і говорив йому щоб заплатив бо всі платять, а він сказав не буду платити і все крапка.
І другий випадок. Якось, може рік тому розмовляв зі знайомими в Україні, їхня дочка закінчує медінститут і вони їй роботу в лікарню шукали і шукали хто б це "рішив". І ось недавно знову була розмова з ними і вони вже хвалилися, що дочка отримала перші 200грн хабаря в кишеню. Ось тоді я зрозумів, що нинішнє покоління українських дітей вже втрачене теж.
Щоб стикатись з корупцією потрібно жити - чимось займатись, їздити на авто, мати малолітніх дітей, а інертна масса суспільства з нею не стикається бо на роботу-з роботи маршруткою і на тому кінець, хіба в лікарнях... і то навіть там, тупо помирає якась їх частина, бо не поставили в кишеню лікарю пару грн.
Не знаю що з цього вийде, якщо жорстко не почати боротись саме зараз, а чекати коли війна закінчиться і все саме собою буде добре, то вийде, що дарма...на превеликий жаль, бо поки там хлопці воюють, тут чиновники і їхні синочки пристосовуються до нових реалій - ходять у військовій формі на блок пости, якусь бронь отримують і продовжують їздити за кордон, волонтерять і часто з хорошим профітом, чи навіть служать у ЗСУ, але десь на Закарпатті шлагбаум відкривають (про Михайлішина у мене така інформація, може хто знає більше підвердіть чи правда), ...і майже ніколи чиновників і їхніх синочків не зустріти на передовій.
Прикольно.Дід Панас писав: ↑28 березня 2023, 19:38Щоб стикатись з корупцією потрібно жити - чимось займатись, їздити на авто, мати малолітніх дітей, а інертна масса суспільства з нею не стикається бо на роботу-з роботи маршруткою і на тому кінець, хіба в лікарнях... і то навіть там, тупо помирає якась їх частина, бо не поставили в кишеню лікарю пару грн.
Трошки якось то цинічно в одному пості розповідати, що ваш син собі зробив пмж у штатах, щоб не йти в війсокомат. А ось син Михайлішина на блокпосту - і то він поганий. Чи то мені то здається?Дід Панас писав: ↑28 березня 2023, 19:41Не знаю що з цього вийде, якщо жорстко не почати боротись саме зараз, а чекати коли війна закінчиться і все саме собою буде добре, то вийде, що дарма...на превеликий жаль, бо поки там хлопці воюють, тут чиновники і їхні синочки пристосовуються до нових реалій - ходять у військовій формі на блок пости, якусь бронь отримують і продовжують їздити за кордон, волонтерять і часто з хорошим профітом, чи навіть служать у ЗСУ, але десь на Закарпатті шлагбаум відкривають (про Михайлішина у мене така інформація, може хто знає більше підвердіть чи правда), ...і майже ніколи чиновників і їхніх синочків не зустріти на передовій.
Мав би авто, то розумів би що на зарплату його важко купити, потрібно або бути чиновником і брати хабарі, або бути бізнесменом і платити хабарі на митниці, податковій чи іншим службам і навіть якщо ти важко працюєш і купив його на ЗП, то все одно його потрібно зареєструвати в МРЕО, раніше техогляд був (чиста корупція), чи дайшникам треба було постійно платити. Так дечого вже немає, тих же даішників то трохи легше, але це ширма за якою далі творяться грязні справи.
У тебя только авто да авто.Дід Панас писав: ↑28 березня 2023, 20:07Мав би авто, то розумів би що на зарплату його важко купити, потрібно або бути чиновником і брати хабарі, або бути бізнесменом і платити хабарі на митниці, податковій чи іншим службам і навіть якщо ти важко працюєш і купив його на ЗП, то все одно його потрібно зареєструвати в МРЕО, раніше техогляд був (чиста корупція), чи дайшникам треба було постійно платити. Так дечого вже немає, тих же даішників то трохи легше, але це ширма за якою далі творяться грязні справи.
Мій син постійно живе в штатах і зробити пмж при виїзді за кордон на постійне місце проживання зобовязує зробити український закон і робиться він в Україні. Тоді 6 років тому назад війни не було і це автоматично мало бути зроблено, тільки клерк вважає, що раз їде за кордон значить має гроші і раз комусь щось треба, то повинні платити.