Экономия электроэнергии

Спілкування майже без обмежень
OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Re: Экономия электроэнергии

Повідомлення OlegLOA » 02 січня 2023, 23:54

Дід Панас писав:
02 січня 2023, 20:47
Ти не зрозумів, я говорив про якість газу. При поганій якості колонка буде довше гріти і відповідно більше буде накручувати лічильник.
Так от - як дізнатися про якість газу в грудні, щоб порівняти з іншими місяцями? Знайшов тільки сайт Чернігівгаззбуту і той ввічливо посилає в гугл шукати, хоча мав би дати лінк. https://cngaszbut.com.ua/information/po ... tacanna-21
От і питання - чому вони так ховають цю інформацію?!
А ніяк не дізнаєшся.
Газзбут не та контора яка чесно напише про "якість" і "калорійність"...
Цю схему з обліком не кубів а калорій чи Вт придумали тільки для того щоб людей ще більше дурити.
Як звичайна людина може побачити скільки Вт отримала з тим газом? Подивитись на сайті яку калорійність намалювали? А перевірити як?
І наші Газзбути такі чесні, не використають це аби продавати низькокалорійний газ по ціні самого найкращого? Може на пару копійок ціну і будуть скидувати щоб показати які вони чесні...
Тут навіть з тиском обдурюють...
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 348 разів
Подякували: 963 рази

Повідомлення Дід Панас » 03 січня 2023, 00:06

OlegLOA писав:
02 січня 2023, 23:54
А ніяк не дізнаєшся.
Газзбут не та контора яка чесно напише про "якість" і "калорійність"...
Цю схему з обліком не кубів а калорій чи Вт придумали тільки для того щоб людей ще більше дурити.
Як звичайна людина може побачити скільки Вт отримала з тим газом? Подивитись на сайті яку калорійність намалювали? А перевірити як?
І наші Газзбути такі чесні, не використають це аби продавати низькокалорійний газ по ціні самого найкращого? Може на пару копійок ціну і будуть скидувати щоб показати які вони чесні...
Тут навіть з тиском обдурюють...
Всюди декларують газзбути, що інформація про калорійність відкрита, тільки її ніде немає)
Як з тиском дурять, незрозумів?
Отака х...ня, малята

zepellin
Експерт
Дякував (ла): 374 рази
Подякували: 790 разів

Повідомлення zepellin » 03 січня 2023, 00:07

Дід Панас писав:
02 січня 2023, 21:31
Ну ти ж не хочеш митися холодною водою, а хочеш теплою, ну от і кран горячої води більше відкрутиш, а колонка відповідно більше газу буде брати. У мене бойлер газом нагрівається, значить у мене довше буде нагрівати воду при низькій калорійності газу. Для отоплення так само котел довше буде нагрівати воду, поки не набере задану температуру. Це елементарні закони фізики, з ними не поспориш.
Давай я поясню тобі і Креативу, що мав на увазі Мастер. Справа в тому, що бойлер і колонка трохи зовсім різні речі. В колонці при певному напорі води виставляеться певний напор газу, який нагріває воду до комфортної температури, холодна вода не підмішується, оскільки колонці від того може стати поганенько. Мастер мав на увазі, що при сталих напорах газу і води, розхід газу в нього не змінився.
А в мене змінився))
Свобода не в том, чтобы делать то, что хочешь, а в том, чтобы не делать того, чего не хочешь.
phpBB [video]

Дід Панас
Адміністратор

Повідомлення Дід Панас » 03 січня 2023, 00:38

zepellin писав:
03 січня 2023, 00:07
Давай я поясню тобі і Креативу, що мав на увазі Мастер. Справа в тому, що бойлер і колонка трохи зовсім різні речі. В колонці при певному напорі води виставляеться певний напор газу, який нагріває воду до комфортної температури, холодна вода не підмішується, оскільки колонці від того може стати поганенько. Мастер мав на увазі, що при сталих напорах газу і води, розхід газу в нього не змінився.
А в мене змінився))
Ти схоже теж не зовсім розумієш) Як це холодна вода не підмішується?! Вода підмішується у змішувачі у душі і щоб вода була комфортної температури, кран з гарячою водою повертаєш трохи більше, коли низькокалорійний газ бо колонка видає трохи холоднішу воду, чим видавала б з висококалорійним газом при однакових настройках колонки. Тільки це в теорії , на практиці помітити що кран гарячої води у змішувачі повернутий коли трохи більше чим мав би бути, коли трохи менше - практично нереально, тому і здається що все як завзжди, але по факту лічильник вказує різні результати.
Отака х...ня, малята

zepellin
Експерт
Дякував (ла): 374 рази
Подякували: 790 разів

Повідомлення zepellin » 03 січня 2023, 01:32

Дід Панас писав:
03 січня 2023, 00:38
Ти схоже теж не зовсім розумієш) Як це холодна вода не підмішується?! Вода підмішується у змішувачі у душі і щоб вода була комфортної температури, кран з гарячою водою повертаєш трохи більше, коли низькокалорійний газ бо колонка видає трохи холоднішу воду, чим видавала б з висококалорійним газом при однакових настройках колонки. Тільки це в теорії , на практиці помітити що кран гарячої води у змішувачі повернутий коли трохи більше чим мав би бути, коли трохи менше - практично нереально, тому і здається що все як завзжди, але по факту лічильник вказує різні результати.
Я ж кажу, що ти трохи попутав колонку із бойлером))
Справа у тому, що в мене теж колонка, вже досить довго. І температура на ній виставлена оптимальна, а якзо підмішати холодну воду, тиск на колонці зменшуеться і вона починає видавати воду гарячішу, чим нівелює підміс, або і зовсім може згаснути. Ось такі вареники;)
Свобода не в том, чтобы делать то, что хочешь, а в том, чтобы не делать того, чего не хочешь.
phpBB [video]

OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Повідомлення OlegLOA » 03 січня 2023, 01:55

Дід Панас писав:
03 січня 2023, 00:06
Всюди декларують газзбути, що інформація про калорійність відкрита, тільки її ніде немає)
Як з тиском дурять, незрозумів?
Калорійність газу залежить від того, який газ і в якому співвідношенні прийшов до споживача.
Це трохи не те саме, що з електрикою, хоча і там не все так просто. Немає одного єдиного резервуараде можна намішати і звідки береться газ для всіх. Є мережа. Є наші українські видобутки газу. Є газ начебто з Європи (зараз може і звідти). Ще є газ з підземних сховищ. Як вони його змішують... А ще його мають відфільтровувати від вологи... Та навіть з одного джерела якість газу з часом може бути різною.
Самі газовщики стверджують що якість і калорійність різна в різних регіонах, і що вони за цим слідкують...

Яка калорійність газу, де і яким чином вона була виміряна? Вони говорять про середню.
І яким чином врахувати, що місцеві облгази "бадяжать" та ще й з тиском граються?

З тиском - дуже просто.
Якщо в трубі буде тиск в 1,5 рази менше, це приблизно те саме що буде газ у 1,5 рази менш калорійний. А лічильник рахує об'єм незалежно від тиску.
Як показали експерименти, по вигляду вогню непомітне зменшення тиску у деяких межах (досить суттєвих, 20-30% не буде помітним).
Ось так і дурять...
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

Дід Панас
Адміністратор

Повідомлення Дід Панас » 03 січня 2023, 02:16

zepellin писав:
03 січня 2023, 01:32
Я ж кажу, що ти трохи попутав колонку із бойлером))
Справа у тому, що в мене теж колонка, вже досить довго. І температура на ній виставлена оптимальна, а якзо підмішати холодну воду, тиск на колонці зменшуеться і вона починає видавати воду гарячішу, чим нівелює підміс, або і зовсім може згаснути. Ось такі вареники;)
Так в тебе стара газова колонка із забитим теплообмінником, через який вода ледве пробивається і то при максимальному тиску. Постав нову сучасну і побачиш, що ситуація буде такою, як я описував вище. Саме тому щоб уникнути подібної як в тебе ситуації , я і поставив газовий котел який з’єднаний з бойлером. І нічого я не поплутав)
Отака х...ня, малята

Дід Панас
Адміністратор

Повідомлення Дід Панас » 03 січня 2023, 02:27

OlegLOA писав:
03 січня 2023, 01:55
Калорійність газу залежить від того, який газ і в якому співвідношенні прийшов до споживача.
Це трохи не те саме, що з електрикою, хоча і там не все так просто. Немає одного єдиного резервуараде можна намішати і звідки береться газ для всіх. Є мережа. Є наші українські видобутки газу. Є газ начебто з Європи (зараз може і звідти). Ще є газ з підземних сховищ. Як вони його змішують... А ще його мають відфільтровувати від вологи... Та навіть з одного джерела якість газу з часом може бути різною.
Самі газовщики стверджують що якість і калорійність різна в різних регіонах, і що вони за цим слідкують...

Яка калорійність газу, де і яким чином вона була виміряна? Вони говорять про середню.
І яким чином врахувати, що місцеві облгази "бадяжать" та ще й з тиском граються?

З тиском - дуже просто.
Якщо в трубі буде тиск в 1,5 рази менше, це приблизно те саме що буде газ у 1,5 рази менш калорійний. А лічильник рахує об'єм незалежно від тиску.
Як показали експерименти, по вигляду вогню непомітне зменшення тиску у деяких межах (досить суттєвих, 20-30% не буде помітним).
Ось так і дурять...
В сучасних котлах є датчик тиску газу , якщо тиск не в межах норми, він не буде працювати. Якщо ж тиск в межах норми, то ні на роботу котла, ні на лічильник ніяк не впливає.
Отака х...ня, малята

bucovinec
Постійний користувач
Дякував (ла): 195 разів
Подякували: 236 разів

Повідомлення bucovinec » 03 січня 2023, 02:37

Ще до початку опалювального сезону кабмін декларував, що не добрав всього газу для проходження зими, наразі не вистачає близько 3 млрд кубів газу. Можливо тому і бодяжать, щоб зменшити можливість газового блекауту навесні.

https://biz.today.ua/russkyj-v-ukrayne- ... go-sezona/

kreativ
Легенда Форуму
Дякував (ла): 635 разів
Подякували: 1759 разів
Контактна інформація:

Повідомлення kreativ » 03 січня 2023, 09:26

спрос рождает предложение
Вкладення
Screenshot_1.png

Відповісти