Побутова корупція, що заважає жити
- Дерзкий
- Доцент
- Дякував (ла): 491 раз
- Подякували: 722 рази
Re: Побутова корупція, що заважає жити
Коли лікар каже, що потрібно лікуватися саме цими ліками, а не інакшими і купленими саме в цій аптеці, а не в інакшій - це корупція?
Коли лікар відправляє тебе здавати аналізи саме в цю лабораторію, а не в інакшу це корупція?
Коли лікар відправляє тебе здавати аналізи саме в цю лабораторію, а не в інакшу це корупція?
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди
- bucovinec
- Постійний користувач
- Дякував (ла): 195 разів
- Подякували: 236 разів
Вони кормляться з цих аптек та лабораторій, додатковий заробіток. Деякі фармкомпанії раз в рік роблять банкет для лікарів
-
- Адміністратор
- Дякував (ла): 269 разів
- Подякували: 1476 разів
Коли я вчився, то у нас тільки по одному предмету так було, по філософії. Треба було купити книжку за 200 чи 300 грн. Я навчався на матфакі.
Як зараз? Я знаю, що є студенти, які не вчаться, а заносять, але чи залишилось що валять тих, кто вчиться? Чув, що в медицинських з цим найгірше.
Ще згадав. Перший загран я отримував в 2012 і то був капець. Потім як зробили ту біометрику теж був капець, але якось об'єктивно, народу було справді дофіга. Вже в 21му робив дітям і було без черг та швидко. Всі рази без хабарів, тільки офіційні ті збори.
- StartUp
- Постійний користувач
- Дякував (ла): 33 рази
- Подякували: 170 разів
Є ще у нас один "прикол" зі школами. Моя дитина цього року має іти в перший клас, але обрати їй школу немає можливості. Все прив'язали до місця прописки. Відповідно ми попадаємо у маленьку, сільську, румуномовну школу, в якій до цього немає розширеної програми навчань, яка є в багатьох інших школах. Для мене це виглядає, як дискримінація прав моєї дитини за місцем реєстрації. Доводиться робити документи, що дитина проживає в іншому місці, біля іншої школи.
-
- Адміністратор
Я з таким не стикався. Було нещодавно, що виписали антібіотик якійсь дорогий( 2к грн) і мабуть рідкий. Це в обласній лікарні виписали і кажуть - у нас є тут аптека якщо що. Але мені ніхто не заважав з'іздити, купити, привезти та зекономити. Тобто просто повідомили, де найближче може бути.
А в кума в німечині була схожа ситуація. Йому назначили той антібіотик, але в лікарні нема. По рецепту, тобто безкоштовно, за рахунок страховки. Сайтів типу таблетки.юа там теж нема. Він пішки обійшов 6 аптек, десь йому назвали місто де може бути, він туди зателефонував, зарезервував, сів на потяг і отримав своі ліки. Безкоштовно та без корупціі, але на потязі за антибіотиком. Самі вирішуйте, що краще.
- bucovinec
- Постійний користувач
Ще згадав. Сусідка по ділянці проводила електромережу до будинку. Обленерго порахували, що через 2.5 метра треба встановити додатковий стовб. У підсумку за проведення трьох фаз віддала близько 70 тис грн.
Востаннє редагувалось 28 березня 2023, 16:44 користувачем bucovinec, всього редагувалось 1 раз.
- Дерзкий
- Доцент
- Дякував (ла): 491 раз
- Подякували: 722 рази
Ви питаєте, що заважає жити? А ось такі випадки заважають жити.
Групове зґвалтування дівчинки на Закарпатті: що не так з вироком та які шанси на справедливість
В країні немає правосуддя. В кого більше грошей той правий.
Групове зґвалтування дівчинки на Закарпатті: що не так з вироком та які шанси на справедливість
В країні немає правосуддя. В кого більше грошей той правий.
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
-
- Адміністратор
Алеж як бути, коли всі захочуть в якусь "модну" школу? Логічно, що приоритет мають мати ти, хто там проживає. Якщо залишаються місця, то всі охочі (але в модних школах місць не лишається). Імхо це навпаки логічно та не є корупцією. А вам здається навпаки. Сперечатись не буду. А щодо програми розширенноі, та що "Інтелект України" то окрема тема. Я б порадив вивчити то питання перш, ніж обирати, бо в нас в класі більше половини ту програму ругають і мають намір відмовлятись.StartUp писав: ↑28 березня 2023, 16:38Є ще у нас один "прикол" зі школами. Моя дитина цього року має іти в перший клас, але обрати їй школу немає можливості. Все прив'язали до місця прописки. Відповідно ми попадаємо у маленьку, сільську, румуномовну школу, в якій до цього немає розширеної програми навчань, яка є в багатьох інших школах. Для мене це виглядає, як дискримінація прав моєї дитини за місцем реєстрації. Доводиться робити документи, що дитина проживає в іншому місці, біля іншої школи.
Доречі, з садочками так само. Наскільки знаю, раніше була купа питань до садочків і про баблішко також, зараз набагато краще стало. Чи не стало? Моі вже в школі просто.
- bucovinec
- Постійний користувач
Знайомі люди, з фурами товару, чекали біля тижня на стоянках, поки на митниці заступить потрібна зміна і порішає з ними все. Це було якраз в той час, коли Зеленський піарився на боротьбі з митницею
- StartUp
- Постійний користувач
- Дякував (ла): 33 рази
- Подякували: 170 разів
Так якраз мова не за "модну школу", а не в сільску, румуномовну (на території м. Чернівці).akinak писав: ↑28 березня 2023, 16:47Алеж як бути, коли всі захочуть в якусь "модну" школу? Логічно, що приоритет мають мати ти, хто там проживає. Якщо залишаються місця, то всі охочі (але в модних школах місць не лишається). Імхо це навпаки логічно та не є корупцією. А вам здається навпаки. Сперечатись не буду. А щодо програми розширенноі, та що "Інтелект України" то окрема тема. Я б порадив вивчити то питання перш, ніж обирати, бо в нас в класі більше половини ту програму ругають і мають намір відмовлятись.
Доречі, з садочками так само. Наскільки знаю, раніше була купа питань до садочків і про баблішко також, зараз набагато краще стало. Чи не стало? Моі вже в школі просто.