Побутова корупція, що заважає жити

Спілкування майже без обмежень
Дерзкий
Доцент
Дякував (ла): 491 раз
Подякували: 722 рази

Re: Побутова корупція, що заважає жити

Повідомлення Дерзкий » 28 березня 2023, 16:35

Коли лікар каже, що потрібно лікуватися саме цими ліками, а не інакшими і купленими саме в цій аптеці, а не в інакшій - це корупція?
Коли лікар відправляє тебе здавати аналізи саме в цю лабораторію, а не в інакшу це корупція?
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди

bucovinec
Постійний користувач
Дякував (ла): 195 разів
Подякували: 236 разів

Повідомлення bucovinec » 28 березня 2023, 16:37

Дерзкий писав:
28 березня 2023, 16:35
Коли лікар каже, що потрібно лікуватися саме цими ліками, а не інакшими і купленими саме в цій аптеці, а не в інакшій - це корупція?
Коли лікар відправляє тебе здавати аналізи саме в цю лабораторію, а не в інакшу це корупція?
Вони кормляться з цих аптек та лабораторій, додатковий заробіток. Деякі фармкомпанії раз в рік роблять банкет для лікарів

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 28 березня 2023, 16:38

bucovinec писав:
28 березня 2023, 16:33
Не знаю як зараз, а раніше коли навчався, то перед заліками/курсовими/дипломними треба було підійти до викладача і сунути купюри в шухляду його стола. Інакше зі всіх сил валили
Коли я вчився, то у нас тільки по одному предмету так було, по філософії. Треба було купити книжку за 200 чи 300 грн. Я навчався на матфакі.
Як зараз? Я знаю, що є студенти, які не вчаться, а заносять, але чи залишилось що валять тих, кто вчиться? Чув, що в медицинських з цим найгірше.

Ще згадав. Перший загран я отримував в 2012 і то був капець. Потім як зробили ту біометрику теж був капець, але якось об'єктивно, народу було справді дофіга. Вже в 21му робив дітям і було без черг та швидко. Всі рази без хабарів, тільки офіційні ті збори.

StartUp
Постійний користувач
Дякував (ла): 33 рази
Подякували: 170 разів

Повідомлення StartUp » 28 березня 2023, 16:38

Є ще у нас один "прикол" зі школами. Моя дитина цього року має іти в перший клас, але обрати їй школу немає можливості. Все прив'язали до місця прописки. Відповідно ми попадаємо у маленьку, сільську, румуномовну школу, в якій до цього немає розширеної програми навчань, яка є в багатьох інших школах. Для мене це виглядає, як дискримінація прав моєї дитини за місцем реєстрації. Доводиться робити документи, що дитина проживає в іншому місці, біля іншої школи.

akinak
Адміністратор

Повідомлення akinak » 28 березня 2023, 16:42

Дерзкий писав:
28 березня 2023, 16:35
Я з таким не стикався. Було нещодавно, що виписали антібіотик якійсь дорогий( 2к грн) і мабуть рідкий. Це в обласній лікарні виписали і кажуть - у нас є тут аптека якщо що. Але мені ніхто не заважав з'іздити, купити, привезти та зекономити. Тобто просто повідомили, де найближче може бути.
А в кума в німечині була схожа ситуація. Йому назначили той антібіотик, але в лікарні нема. По рецепту, тобто безкоштовно, за рахунок страховки. Сайтів типу таблетки.юа там теж нема. Він пішки обійшов 6 аптек, десь йому назвали місто де може бути, він туди зателефонував, зарезервував, сів на потяг і отримав своі ліки. Безкоштовно та без корупціі, але на потязі за антибіотиком. Самі вирішуйте, що краще.

bucovinec
Постійний користувач

Повідомлення bucovinec » 28 березня 2023, 16:43

Ще згадав. Сусідка по ділянці проводила електромережу до будинку. Обленерго порахували, що через 2.5 метра треба встановити додатковий стовб. У підсумку за проведення трьох фаз віддала близько 70 тис грн.
Востаннє редагувалось 28 березня 2023, 16:44 користувачем bucovinec, всього редагувалось 1 раз.

Дерзкий
Доцент
Дякував (ла): 491 раз
Подякували: 722 рази

Повідомлення Дерзкий » 28 березня 2023, 16:43

Ви питаєте, що заважає жити? А ось такі випадки заважають жити.

Групове зґвалтування дівчинки на Закарпатті: що не так з вироком та які шанси на справедливість

В країні немає правосуддя. В кого більше грошей той правий.
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди

akinak
Адміністратор

Повідомлення akinak » 28 березня 2023, 16:47

StartUp писав:
28 березня 2023, 16:38
Є ще у нас один "прикол" зі школами. Моя дитина цього року має іти в перший клас, але обрати їй школу немає можливості. Все прив'язали до місця прописки. Відповідно ми попадаємо у маленьку, сільську, румуномовну школу, в якій до цього немає розширеної програми навчань, яка є в багатьох інших школах. Для мене це виглядає, як дискримінація прав моєї дитини за місцем реєстрації. Доводиться робити документи, що дитина проживає в іншому місці, біля іншої школи.
Алеж як бути, коли всі захочуть в якусь "модну" школу? Логічно, що приоритет мають мати ти, хто там проживає. Якщо залишаються місця, то всі охочі (але в модних школах місць не лишається). Імхо це навпаки логічно та не є корупцією. А вам здається навпаки. Сперечатись не буду. А щодо програми розширенноі, та що "Інтелект України" то окрема тема. Я б порадив вивчити то питання перш, ніж обирати, бо в нас в класі більше половини ту програму ругають і мають намір відмовлятись.

Доречі, з садочками так само. Наскільки знаю, раніше була купа питань до садочків і про баблішко також, зараз набагато краще стало. Чи не стало? Моі вже в школі просто.

bucovinec
Постійний користувач

Повідомлення bucovinec » 28 березня 2023, 16:48

Знайомі люди, з фурами товару, чекали біля тижня на стоянках, поки на митниці заступить потрібна зміна і порішає з ними все. Це було якраз в той час, коли Зеленський піарився на боротьбі з митницею

StartUp
Постійний користувач
Дякував (ла): 33 рази
Подякували: 170 разів

Повідомлення StartUp » 28 березня 2023, 16:50

akinak писав:
28 березня 2023, 16:47
Алеж як бути, коли всі захочуть в якусь "модну" школу? Логічно, що приоритет мають мати ти, хто там проживає. Якщо залишаються місця, то всі охочі (але в модних школах місць не лишається). Імхо це навпаки логічно та не є корупцією. А вам здається навпаки. Сперечатись не буду. А щодо програми розширенноі, та що "Інтелект України" то окрема тема. Я б порадив вивчити то питання перш, ніж обирати, бо в нас в класі більше половини ту програму ругають і мають намір відмовлятись.

Доречі, з садочками так само. Наскільки знаю, раніше була купа питань до садочків і про баблішко також, зараз набагато краще стало. Чи не стало? Моі вже в школі просто.
Так якраз мова не за "модну школу", а не в сільску, румуномовну (на території м. Чернівці).

Відповісти

Повернутись до “Флуд и флейм”